ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ γκρεμίζει τους μύθους - Τι λέει για τα αντιπυρετικά


Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζεστά ροφήματα μπορούν να προλάβουν τη
νόσηση από τον κορονοϊό ή να οδηγήσουν σε καλύτερη έκβασή της νόσου, σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, και συντονίστρια της Ομάδας Λοιμώξεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Παρασκευή Κατσαούνου, η οποία, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε σε μύθους και αλήθειες που γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μεθόδους προφύλαξης από τον κορονοϊό.




Ειδικότερα, η ίδια σημείωσε ότι η κατανάλωση παγωμένων ροφημάτων δεν απαγορεύεται, ανέφερε ότι οι γαργάρες με απολυμαντικό στοματικό διάλυμα ή με αλατόνερο δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν και διέψευσε ότι αποτελεί διαγνωστικό κριτήριο το αν κρατήσουμε την αναπνοή μας για δέκα δευτερόλεπτα και δε βήξουμε στο διάστημα αυτό. 
Η κ. Κατσαούνου ανέφερε ακόμα πως δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η χρήση φαρμάκων για την υπέρταση μπορεί δυνητικά να επηρεάσει δυσμενώς την πανδημία του COVID-19 και συνιστά στους ασθενείς να συνεχίσουν κανονικά τη λαμβανόμενη αντιυπερτασική αγωγή, χωρίς τροποποίηση.

Δεν προστατεύει το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου

Όπως αναφέρει η κ. Κατσαούνου, σύμφωνα με τις συστάσεις τόσο από το ΗΑRVARD όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου δεν προστατεύει από πιθανή πνευμονία από τον κορονοϊό. Όμως, συστήνεται να γίνει σε ομάδες υψηλού κινδύνου και σε καπνιστές, χωρίς άλλο νόσημα. Αν όμως δεν έχει ήδη πραγματοποιηθεί, όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, οφείλουν να το κάνουν έστω και τώρα.
Κατά την ίδια η χορήγηση βιταμίνης C ή πρόπολης δεν προλαμβάνουν τη νόσηση και δε βελτιώνουν την έκβασή της, ενώ για τον κορονοϊό από τα αντιπυρετικά συστήνεται μόνο η παρακεταμόλη. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αναφορές για την κακή επίδραση της χρήσης μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών, στην πρόοδο της νόσησης, η καθηγήτρια σημειώνει ότι είναι καλό να αποφεύγονται, μέχρι να αποσαφηνιστεί η πιθανή επίδρασή τους στη νόσηση από COVID-19.
Η κ. Κατσαούνη σημειώνει ακόμα ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν προφυλάσει από τον κορονοϊό, ενώ, σε ό,τι αφορά το κάπνισμα, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι έτσι κι αλλιώς δημιουργεί ευαλωτότητα στον οργανισμό από τις λοιμώξεις. Ειδικά στη λοίμωξη από τον covid 19, έχει βρεθεί ότι οι καπνιστές είναι ακόμη πιο ευπαθείς. Ως εκ τούτου ποτέ δεν είναι αργά για να το κόψει κάποιος και πάντα θα έχει όφελος.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου