ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Συνταγή: Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά



Το πιάτο που δε λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.


Υλικά για 4 άτομα
μπακαλιάρος (στο αλάτι)
1 κουτάκι μπύρα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες)
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. λάδι
1 χούφτα καρύδια
αλάτι
λευκό πιπέρι
1 κ.γ. ξύδι

Εκτέλεση
Βάζετε στο νερό το μπακαλιάρο αφού πρώτα του έχετε αφαιρέσει την πέτσα.
Για 24 με 36 ώρες πρέπει να μείνει στο νερό το οποίο πρέπει να αλλαχθεί 3 με 4 φορές για να μην χάσει το ψάρι τελείως τη γεύση του.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέτετε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσετε λίγο το κουρκούτι.
Τηγανίζετε με πολύ καυτό λάδι και για λίγο.

Για τη σκορδαλιά
Τη σκορδαλιά είναι προτιμότερο να τη φτιάξετε την προηγούμενη μέρα για να μείνει μία μέρα στο ψυγείο, ώστε να δέσει η γεύση της καλύτερα.
Στο multi ρίχνετε το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια.
Δοκιμάζετε για τη γεύση. Σταματάτε το χτύπημα μόλις γίνει μια ομοιογενής αλοιφή και σερβίρετε με τον μπακαλιάρο.

Αν δεν προλαβαίνετε, υπάρχει για σήμερα η εξής λύση:
Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου