ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Συνταγή: ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟ



ΥΛΙΚΑ

  • 550 γρ. αλεύρι ολικής 
  • 320 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά 
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 12γρ. αλάτι
  • προαιρετικά ψιλοκομμένα ,κολοκυθόσπορους ,ηλιόσπορους,ελιές ή λιαστή ντομάτα(αλεσμένα),διάφορα αρωματικά όπως ρίγανη και θυμάρι
  • έξτρα ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , το αλάτι και τη μαγιά , ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το λάδι και το προσθέτουμε στο αλεύρι (ανάλογα τι τύπο αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να χρειαστεί επιπλέον νερό). Ανακατεύουμε με το χέρι ή με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε ότι άλλο θέλουμε από τα προαιρετικά υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση , δημιουργούμε 2 ρολά περίπου 20 εκ. το καθένα , τα αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 40 λεπτά. Παίρνουμε κάθε ρολό , το πιέζουμε με τα δάχτυλα και δημιουργούμε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 30-40 εκ. με 10 εκ. ,κόβουμε όπως στη φωτογραφία,πιάνουμε κάθε μία λωρίδα και τις τεντώνουμε όσο το μήκος του ταψιού μου. 






Ψήνω στους 190-195 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά,αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε σε μεταλλικό κουτί. Καλή απόλαυση!

  • Να ψήσετε τα κριτσίνια στη μεσαία σχάρα για να μην καούν
  •      Τα κριστίνια μπορείτε να τα συνοδέψετε με διάφορα ντιπ ή ακόμα και να συνοδέψετε το κρασί σας με αυτά.
missgourme

Πολλές συνταγές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου