ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ τιμά την γυναίκα αγρότισσα


Με αφορμή την 8η Μαρτίου 2020, η οποία έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας,
τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα θέλαμε να τιμήσουμε τη γυναίκα αγρότισσα εκφράζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση που της αρμόζει.

Διότι, η γυναίκα αγρότισσα δεν είναι απλώςμια εργαζόμενη γυναίκα. Κάθε γυναίκα της υπαίθρου, κάθε αγρότισσα και κτηνοτρόφισσα θα καταλάβει τη διαφορά. Η γυναίκα αγρότισσα είναι αυτή στην οποία στηρίζεται η καλλιέργεια γης, η εκτροφή ζώων, η παραγωγή της χώρας μας και η ευδοκίμηση της ελληνικής οικογένειας και οικονομίας. Η γυναίκα αγρότισσα είναι η γυναίκα αυτή με την ανεξάντλητη δύναμη που καταφέρνει να κάνει όλα αυτά και παράλληλα να κρατάει την οικογένειά της ενωμένη και να αναθρέφει τα παιδιά της με αξίες.

Ηγυναίκα αγρότισσαείναι το μέλος της κοινωνίας που διεκδικεί και κερδίζειαυτά που για τους άλλους φαντάζουν δεδομένα. Συμμετέχειστον αγροτικό συνδικαλιστικό χώρο,ένανκαθαρά ανδροκρατούμενο χώρο, με ίση φωνή και ανάστημα. Η γυναίκα αγρότισσα καταφέρνει να βγει μπροστά. Αγωνίζεται με κάθε μέσο που διαθέτει για τη διεκδίκηση των αιτημάτων όλων των αγροτών τόσο στα Υπουργεία, όσο και στους δρόμους. Δεν πτοείται, δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Για αυτήν πρώτο και τελευταίο μέλημα είναι να δικαιωθούν οι αγρότισσες κι οι αγρότες. Να αναλογιστεί η πολιτεία, μεταξύ άλλων, πως δεν είναι λογικά τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης για μια γυναίκα αγρότισσα η οποία δουλεύει από παιδί, από κοπέλα, ακόμη και εγκυμονούσα ή λεχώνα σε αντίξοες συνθήκες. Ούτε είναι λογικό να μη δικαιούνται τα παιδιά της όσα δικαιούνται τα παιδιά των άλλων ασφαλισμένων. Ακόμη και το ύψος των συντάξεων, όταν αυτές έρθουν για τη γυναίκα αγρότισσα, θα πρέπει να μας προβληματίζει. Πώς μπορεί να μη μεριμνά καθόλου η πολιτεία για τη γυναίκα που την ανέθρεψε; Για τη γυναίκα που δούλεψε και πλήρωσε ότι της επέβαλλε το ελληνικό κράτος; Για τη γυναίκα που στήριξε την ελληνική οικονομία σε κάθε δύσκολη συγκυρία, ακόμη κι όταν το κράτος δε στήριζε την ίδια;

Η 8η Μαρτίου είναι η μέρα που μας θυμίζει πως πρέπει να τιμούμαι τη γυναίκα σύζυγο, τη γυναίκα μητέρα,τηγυναίκα αγρότισσα. Γυναίκα αγρότισσα: δύο λέξεις με πολλαπλούς ρόλους, σύνθετο περιεχόμενο, βαθιά νοήματα. Η προσφορά της «μοναδική», η αξία της «διαχρονική», ο ρόλος της «πολύπλευρος»: «μαχητής της ζωής», «στυλοβάτης της ελληνικής οικογένειας», «πρωταγωνιστής της οικονομικής ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου