ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Αγροτικός Συνεταιρισμός Γρεβενών: Σχετικά με την ένταξη των 5 δημοτικών διαμερισμάτων των Γρεβενών στο καθεστώς των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα


Ο Αγροτικός συνεταιρισμός Γρεβενών, τα τελευταία χρόνια εργάζεται, διεκδικεί και προσπαθεί να δίνει λύσεις στα Δίκαια αιτήματα
των αγροτών και των κτηνοτρόφων του τόπου μας.

Σχετικά με το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης, από το Σεπτέμβριο του 2018 που αναρτήθηκε η διαβούλευση των μειονεκτικών περιοχών και τον αρχικό αποκλεισμό των 17 δημοτικών διαμερισμάτων, ξεκίνησε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γρεβενών, ένας τεράστιος αγώνας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο του τμήματος επιδοτήσεων κ Αθανάσιο Φωλίνα, για την δικαίωση των περιοχών των Γρεβενών και της υπόλοιπης Δυτικής Μακεδονίας, που είχαν τα κριτήρια να ενταχθούν στην προνομιακή επιδότηση και αδίκως δεν συμπεριλαμβάνονταν αρχικώς σε αυτή.

Άμεσα ενημερώθηκαν για την σοβαρότητα του προβλήματος και τις άμεσες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, οι τότε Δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης κ. Δασταμάνης και κ. Καραστέργιος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ Σημανδράκος. Όλοι ήταν αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα, ο καθένας με όποιον τρόπο μπορούσε.

Οι θέσεις μας και επιχειρήματά μας, τέθηκαν εγγράφως σε κατ ιδίαν συναντήσεις (κατά την διάρκεια της διαβούλευσης) του επικεφαλής τότε της προσπάθειας από πλευράς συνεταιρισμού, γεωπόνου κυρίου Αθανασίου Φωλίνα, δυο φορές στην τότε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων κα Τελιγιορίδου Ο. και μία σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων κ .Κόκκαλη Β..

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές παρεμβάσεις και επισκέψεις, αντιπροσωπείας του συνεταιρισμού, στον τότε Γενικό Γραμματέα κοινοτικών πόρων κ Κασίμη και τον διευθυντή της υπηρεσίας κ Μανέτα.

Στις 13-12-2018 ο οριστικός χάρτης που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τελικά, τα 12 δημοτικά διαμερίσματα δικαιώνοντας εν μέρη τον αγώνα μας μέχρι τότε ενώ και πάλι έμειναν εκτός τα 5 διαμερίσματα, ήτοι τα διαμερίσματα: Άγιου Γεωργίου –Κιβωτού –Κληματακίου-Αηδονιών και Ελεύθερου.

Παρότι κάποιοι τότε θεώρησαν οριστικό και τελικό τον αποκλεισμό των πέντε διαμερισμάτων, από την στιγμή, που είχε κατατεθεί σε ευρωπαϊκά όργανα, η προσπάθεια και ο αγώνας, δε σταμάτησε ούτε τότε και ολόκληρο το 2019 επικεντρωθήκαμε στην κατάθεση τροποποίησης πάντα σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ.

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2019, το θέμα της αίτησης τροποποίησης του φακέλου για την ένταξη των περιοχών τέθηκε στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων κ Βορίδη, τον Υφυπουργό κ Σκρέκα μετά από προσωπικές επαφές του προϊσταμένου κ Φωλίνα στο Υπουργείο αλλά και κατά την επίσκεψη των ιδίων στα Γρεβενά.

Παράλληλα, ξεκίνησε μια προσπάθεια από κοινού λύσης του προβλήματος με τις περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Βοΐου, που αντιμετώπιζαν το ίδιο θέμα, ενημερώνοντας σταδιακά φορείς και αρμοδίους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.
Στα πλαίσια αυτά, ξεκίνησε μια συνεργασία του Γεωπόνου του τμήματος επιδοτήσεων του Συνεταιρισμού και νυν περιφερειακού συμβούλου με τον βουλευτή Κοζάνης κ Αμανατίδη, στο πρόσωπο του οποίου βρήκαμε συμπαράσταση ενδιαφέρον και ειλικρινή διάθεση βοήθειας, προκειμένου να βρεθεί η πολυπόθητη λύση.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και συνεργασία με το Υπουργείο έγινε δεκτή από τα Ευρωπαϊκά όργανα η έγκριση τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπαγωγή των συγκεκριμένων κοινοτήτων, που αρχικά είχαν αποκλειστεί, στις περιοχές με τα ειδικά μειονεκτήματα.

Η τελική ανακοίνωση της ένταξης, φαίνεται να είναι πλέον τυπική διαδικασία και θέμα χρόνου.

Θέλουμε ως συνεταιρισμός να συγχαρούμε τον Βουλευτή Κοζάνης κ. Αμανατίδη Γεώργιο, τους δύο δημάρχους κ Δασταμάνη Γεώργιο και κ. Ζευκλή Χρήστο (Γρεβενών και Βοΐου) καθώς και τον Γεωπόνο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών – Περιφερειακό Σύμβουλο Φωλίνα Αθανάσιο, για όλη αυτή την προσπάθεια και την επιμονή μέχρι και την τελική δικαίωση.

Ο αγώνας για τον πρωτογενή τομέα συνεχίζεται ..!!

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών
Παυλίδης Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου