ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Αυτό το ήξερες; - Αυτά είναι τα πέντε πιο εθιστικά πράγματα στον κόσμο!


Ποιες είναι οι πέντε πιο εθιστικές ουσίες; Σε αυτό το ερώτημα απαντά το δημοσίευμα του
businessinsider με βάση παλιότερες και νεότερες έρευνες και τα αποτελέσματα έρευνας του ψυχιάτρου David Nutt και της ομάδας του και καταλήγει στο συμπέρασμα πως σύμφωνα με απόψεις διαφορετικών ερευνητών αυτό μπορεί να κριθεί από διάφορους παράγοντες, όπως τη βλάβη που προκαλούν αυτές αλλά και πόσο ένα άτομο μπορεί εύκολα να εθιστεί.

Έτσι κατέληξαν ότι αυτές είναι οι πιο εθιστικές ουσίες στον πλανήτη.

1. Ηρωίνη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ειδικοί κατέταξαν την ηρωίνη ως την πρώτη πιο εθιστική ουσία. Εκτός από τον εθισμό που προκαλεί είναι και επικίνδυνη με την δόση της να μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Επιπλέον έχει χαρακτηριστεί ως το δεύτερο πιο επιβλαβές ναρκωτικό από την άποψη της βλάβης τόσο στους χρήστες όσο και στην κοινωνία.





2. Αλκοόλ

Το αλκοόλ χαρακτηρίστηκε ως η δεύτερη πιο εθιστική ουσία σύμφωνα με το δημοσίευμα με τους εμπειρογνώμονες να λένε ότι φτάνει σε σκορ το 2.2 με μέγιστο το 3. Το αλκοόλ έχει διάφορες επιπτώσεις στον εγκέφαλο όπως έχει αποδειχτεί και σε εργαστηριακά πειράματα. Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα περίπου το 22% των ανθρώπων που καταναλώνουν αλκοόλ θα αναπτύξουν εξάρτηση σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

3. Κοκαΐνη

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η κοκαΐνη η οποία προκαλεί την αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης τρεις φορές πάνω από το κανονικό επίπεδο. Ειδικά το κρακ, μια συγκεκριμένη μορφή κοκαΐνης θεωρείται από τους ειδικούς ως η τρίτη πιο επιζήμια ουσία ναρκωτικών και η σκόνη κοκαΐνης ως η πέμπτη. Περίπου το 21% που δοκιμάζουν έστω και μια φορά θα εθιστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

4. Βαρβιτουρικά

Γνωστά και με άλλες ονομασίες βρίσκονται στην τέταρτη θέση των πιο εθιστικών ουσιών σύμφωνα με τους ειδικούς. Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν κατά κόρον ως αγχολυτικά αλλά σήμερα έχουν αντικατασταθεί. Ομάδες εμπειρογνωμόνων κατέληξαν λοιπόν μετά από έρευνες ότι τα βαρβιτουρικά είναι η τέταρτη πιο εθιστική ουσία.

5. Νικοτίνη

Στην πέμπτη και τελευταία θέση βρίσκεται η νικοτίνη, το κύριο συστατικό του τσιγάρου σύμφωνα με το businessinsider. Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις που έχουν κατατάξει τη νικοτίνη πολύ χαμηλότερα και μόλις στην 12η θέση των πιο εθιστικών ουσιών.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου