ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

'' O Πουτσούλας" *- Γράφει ο Τάκης Ζολώτας


Η ανοιχτή πρόσκληση διαδόθηκε ευρέως μέσω του F/B '' Φίλοι και συναγωνιστές , απόγονοι του Θοδωρή του Ζιάκα ,
γνήσια τέκνα του καθημαγμένου τόπου μας, ο COVID -19 απειλεί ότι θα μας φουλτακιάσει.Την Τετάρτη λοιπόν, 2 Απριλίου και ώρα 15.00' , αναχωρούμε πεζή για τον Αλιάκμονα ώστε να υπερασπιστούμε τα πάτρια εδάφη από την επιβουλή του αόρατου εχθρού, του ιμπεριαλιστή εισβολέα. Όσοι πιστοί προσέλθετε ''.
Δεκαεπτά νοματαίοι , οπλισμένοι με κλάξον,στρακατρούκες,μπαλτάδες, τσεκούρια και αλυσοπρίονα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λαχαναγοράς, έτοιμοι για την επικίνδυνη επιχείρηση, μια επιχείρηση χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, χωρίς εναγκαλισμούς και συναισθήματα. Η αναχώρηση υπήρξε άχρωμη , άοσμη , άγευστη. Ο Συντονιστής της εκστρατείας ήταν λιτός στο εθνεγερτήριο κάλεσμα ''Εμπρός , εμπρός ρε παλληκάρια, σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια, τον COVID ξεσκίστε, νικήστε, νικήστε, νικήστε.Για τα Γρεβενά , την ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ, τα ηρωϊκά χωριά μας.Έχουμε ηθική υποχρέωση να υπερβούμε ευατούς, να γράψουμε τη δική μας ιστορία, κατατροπώνοντας τον COVID 19.''
Μετά από 3ωρη πεζοπορία το απόσπασμα έφτασε χωρίς απρόοπτα στα σύνορα με Κοζάνη και Καστοριά, στον ποταμό Αλιάκμονα.Άκρα του τάφου σιωπή επικρατούσε προσώρας.Ο Συντονιστής προσπάθησε να ανατάξει το ηθικό των ανδρών του απαγγέλοντας τη Δέσπω.
Αχός βαρύς ακούγεται
πολλά ντουφέκια πέφτουν
μήνα σε γάμο ρίχνονται
μήνα σε χαροκόπι;
Μηδέ σε γάμο ρίχνονται
μηδέ σε χαροκόπι
η Δέσπω κάνει πόλεμο
με νύφες και μ' αγγόνια.
Κορωνοϊός επλάκωσε στων Γρεβενών τον πύργο.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λαλούσε τίποτε. Με ιαχές οι άνδρες προσπάθησαν να προκαλέσουν τον COVID ξετρυπώνοντάς τον από το γιατάκι του . '' Είσαι κότα '', ''αρίξ' απάν '', '' αλαμαρνέρα '', '' ρόμπα ξεκούμπωτη'' , χούϊαζαν αι ημέτεραι δυνάμεις.Ξαφνικά κάτι άρχισε να φουρφουρίζει στις όχθες του ποταμού, κάτι απροσδιόριστο και απρόσωπο.Μια βάϊζε από δω , μια βάϊζε από ΄κει.Μια ανατριχίλα , ένα τσουτσιούριασμα διαπέρασε το κορμί των ανδρών και όλοι ένοιωσαν ένα δέος, '' Λες να '';ψιθύριζαν και σιγά σιγά άρχισαν να υποχωρούν .
Τότε ένας άνδρας, μικρός το δέμας, με αδρά χαρακτηριστικά , έκανε ένα βήμα μπροστά , αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τον ιό στα ίσια . Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν περιφρονητικά . '' ιιιιιιι ο γκουρμπέτς ''ειρωνεύονταν μεταξύ τους. Ο θαρραλέος άνδρας δεν τύχαινε βλέπετε εκτίμησης στη μικρή κοινωνία των Γρεβενών. '' Γκόρμπιτα' '' τον ανέβαζαν , '' γκορμπεταρά ''τον κατέβαζαν.Ένας άσωτος υιός , ένα κορμί χαμένο . Το λαϊκό άσμα '' χαμένο κορμί με φωνάζουν κι αλήτη γιατί δεν γυρίζω το βράδυ στο σπίτι '' τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.
Κι όμως ήταν αποφασισμένος, '' Ντάλντα απάν΄, θα σου στείλω τον Χαρδαλιά '''προκαλούσε τον COVID, όμως ο τελευταίος μόνον φουρφούριζε , προκαλώντας ένα απίστευτο τρόμο.Και τότε ο Γκόρμπιτας άλλαξε τροπάριο.
Ιέ μου , είν αβάσταχτος ο πόνος μου καλέ μου
που σε βλέπω σαν ξερόφυλλο του ανέμου
στη ζωή κυνηγημένος να γυρνάς
ιέ μου δεν τον άκουσες το δόλιο σου πατέρα
παρασύρθηκες και μέρα με τη μέρα
είσαι είκοσι χρονών κι όμως γυρνάς.





.......όπα, όπα κάτι έγινε. Ο COVID σταμάτησε να φουρφουρίζει και με μάτια κλαμένα , τα μάλα συγκινημένος, ενώπιος ενωπίω , μίλησε με λόγια σταράτα.'' Τα Γρεβενά δεν τα πειράζω προς το παρόν. Πάω να ξεκουραστώ γιατί αύριο έχω πολύ τρέξιμο, μάλιστα σε μια εποχή που μόνον εγώ εργάζομαι υπερωριακά. Εσεις όμως ΜΕΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ , τοις ρήμασιν Σπυρίδωνος Παπαδόπουλου πειθόμενοι. Και κυρίως μην τσαπαρδώνεστε.''.
Ο θαρραλέος , έμπλεος περηφάνιας, επέστρεψε στο στρατόπεδο.Όλοι τον κοιτούσαν με θαυμασμό, ενώ η ιαχή '' μπράβο ρε Πουτσούλα '' δόνησε όλη την περιοχή. Και επιτέλους ο Γκόρμπιτας έγινε ΠΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ''. Και η πρώτη νίκη ήταν γεγονός,,,ιέ μου , ιέ μου,,,
*Πουτσούλας = ο γενναίος, ο ριψοκίνδυνος/
ΥΓ κάθε βράδυ κοιτάζόμαστε στο καθρέφτη φτύνοντάς μας με τη φράση '' ούϊ να μην αβασκαθούμε ''.

Τάκης Ζολώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου