ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Τα 10+1 σημάδια που φανερώνουν ότι πλέον δεν απολαμβάνεις το... κρεβάτι με τον σύντροφό σου


Όπως όλοι γνωρίζουμε, το να μην απολαμβάνεις το σ ε ξ με τον σύντροφό σου, είναι
ένα αρκετά σοβαρό σημάδι ότι κάτι πλέον «ράγισε» ανάμεσά σας.
Συζητώντας ανοιχτά είναι πιο εύκολο να βρεις λύσεις και επίσης θα σας κρατήσει κοντά. Κι αυτός είναι, ανάμεσα σε άλλους, ένας καλός λόγος για να το διαχειριστείτε. “Το σεξ είναι δέσιμο” λέει ο κλινικός ψυχολόγος ΔρBen Michaelis στο Bustle. “Όταν τα δύο μέρη του ζευγαριού έχουν δυνατή φυσική σύνδεση μεταξύ τους, νιώθουν πιο κοντά και η σχέση δένει, συμπεριλαμβανομένου ότι ενισχύεται η δέσμευση και η αφοσίωση που νιώθουν.
Για να σιγουρευτείς ότι όλα αυτά παραμένουν προτεραιότητα, τσέκαρε τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεται να δουλέψεις τη σεξουαλική σου ζωή για να περνάς καλύτερα αλλά και για να έχεις μια πιο υγιή σχέση.
1. Αναβάλλεις το σεξ και πάντα “έχεις κάτι άλλο να κάνεις”  
Αν δεν είσαι ενθουσιασμένη με την σεξουαλική σου ζωή τότε πιθανότατα ψάχνεις συνεχώς τρόπους για να το αποφύγεις. Πάντα θα υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γίνει και φαίνεται πιο σημαντικό από το να περάσεις χρόνο με τον σύντροφό σου. Είναι ΟΚ να μην έχεις διάθεση αλλά όταν αυτό γίνεται συστηματικά τότε σημαίνει ότι έχει χαθεί η συναισθηματική και/ή η σωματική σύνδεση με τον άλλο.
​Και αυτό πρέπει σίγουρα αξίζει να λυθεί. Ψάξε τρόπος να εκδηλώσεις ότι έχεις καταπιέσει που μπορεί να είναι ο θυμός, πληγωμένα αισθήματα ή άλλα προβλήματα στη σχέση που θα μπορούσαν να επηρεάζουν τα συναισθήματά σου για τον σύντροφό σου και κατά συνέπεια και την διάθεσή σου για σεξ. Έπειτα άρχισε να δουλεύεις αυτά τα προβλήματα και ίσως με τη βοήθεια κάποιου θεραπευτή. Μόλις νιώσεις καλύτερα ψυχολογικά, θα επανέλθει και η επιθυμία.
2. Φαντασιώνεσαι κάτι άλλο κατά τη διάρκεια του σεξ
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις φαντασιώσεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν σκέφτεσαι έναν άγνωστο για λίγα λεπτά δεν σημαίνει ότι απεχθάνεσαι το σεξ με τον σύντροφό σου ή ότι θα ήθελες να κάνεις σεξ με κάποιον άλλο. Αλλά αν φαντασιώνεσαι άλλους για να φτάσεις στην κορύφωση τότε θα πρέπει αν δώσεις βάση. Αυτό είναι ένα σημάδι που μαρτυρά ότι κάτι δεν πάει καλά.
​Δεν είναι σπουδαίο αν και προκειμένου να ικανοποιηθείς ταξιδεύει το μυαλό σου κάπου αλλού. Οι φαντασιώσεις είναι καλές αλλά είναι σημαντικό να είσαι και παρούσα τη στιγμή της πράξης για να απολαύσεις περισσότερο το σεξ. Οπότε αναρωτήσου γιατί συμβαίνει και σκέψου άλλους τρόπους να ζωντανέψεις τα πράγματα για να μην χρειάζεται να “χάνεσαι”.
3. Έχεις πάει με κάποιον άλλο
Η απιστία είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από τις φαντασιώσεις με κάποιον άλλο. Το κλασικό και σίγουρο σημάδι ότι δεν απολαμβάνεις το σεξ με τον σύντροφό σου είναι το να μπλεχτείς σε ρομαντική ή ερωτική περιπέτεια με κάποιον άλλο. Η απιστία είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Συνήθως καταδεικνύει προσωπικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου το αίσθημα του ανικανοποίητου στη σχέση,  που σε κάνουν να αναζητήσεις την προσοχή κάπου αλλού.
​Αν το κρατήσεις μυστικό δεν θα δώσεις στον σύντροφό σου την ευκαιρία να αλλάξει και θα έχει αντίκτυπο στη σεξουαλική σου ζωή. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η επιθυμία για απιστία μπορεί να προκύπτει από την μη επαρκή σύνδεση που περιλαμβάνει και τις ανεκπλήρωτες φαντασιώσεις. δεν είναι πάντα εύκολο να μιλήσεις για αυτά τα πράγματα αλλά αξίζει τον κόπο αν ο στόχος σου είναι να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή με τον σύντροφό σου -για να σώσεις τη σχέση.
4. Το σεξ μοιάζει με αγγαρεία
Μπορεί να μην είναι το πιο ρομαντικό πράγμα του κόσμου αλλά κάποιες φορές χρειάζεται να προγραμματίσεις το πότε θα κάνεις σεξ για να εξασφαλίσεις ότι θα περάσεις χρόνο με τον σύντροφό σου. Βοηθά και τους δύο να πάρετε την αγάπη και την προσοχή που χρειάζεστε ανεξάρτητα με το πόσο φορτωμένο είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα. Θα σιγουρέψει ότι κρατάτε ζωντανή την επαφή.
​Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σεξ πρέπει να μοιάζει με αγγαρεία. Αν συμβαίνει αυτό, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν απολαμβάνεις  το σεξ με τον σύντροφό σου όσο πολύ θα έπρεπε. Αν απλά περνάς μια φάση, μίλα με τον σύντροφό σου για να βρείτε τρόπους να το κάνετε πιο διασκεδαστικό. Χρειάζεσαι ένα ρομαντικό ταξίδι; Να δοκιμάσεις νέες στάσεις; Να επικοινωνήσετε τις φαντασιώσεις σας; Μπορούν όλα να βοηθήσουν για να περάσεις ξανά καλά και να κρατήσεις τη σπίθα ζωντανή.
5. Σχεδόν ποτέ δεν φαντασιώνεσαι τον σύντροφό σου
Άλλο ένα σημάδι ότι δεν απολαμβάνεις το σεξ; Αν δεν σκέφτεσαι ή δεν φαντασιώνεσαι τον σύντροφό σου ή δεν ανυπομονείς να έρθετε σε επαφή. Φυσικά, το τι φαντάζεσαι όταν είσαι μόνη σου είναι δικό σου θέμα και μπορεί να είναι ή και να μην είναι στο 100% ο σύντροφό σου σε αυτό. Αλλά πάρτο ως σημάδι αν δεν τον σκέφτεσαι καθόλου, αν δεν ανυπομονείς ή δεν νιώθεις μια γλυκιά ταραχή μετά από τη σκέψη του.
​Μπορεί να δείχνει ότι τα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα έχουν βαλτώσει και αυτό που κάνετε μαζί ως ζευγάρι δεν σε αφορά πια. Είναι κι αυτό μια καλή ευκαιρία να είσαι ειλικρινής μαζί του για το πώς νιώθεις και να πεις αυτά που μπορεί να βοηθήσουν να γίνει ξανά το σεξ περισσότερο διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Χρειάζεται να ενώσετε τις δυνάμεις σας για να κάνετε το σεξ που θα συνεχίσετε να σκέφτεστε μέχρι την επόμενη μέρα στη δουλειά.
6. Ο σύντροφός είναι πάντα αυτός που κάνει την αρχή
Δεν είναι όλοι τύποι που θα πάρουν την πρωτοβουλία αλλά αν έχεις αυτή την ικανότητα και απλά δεν το κάνεις, δώσε βάση. Μπορεί να σημαίνει ότι δεν περνάς καλά. Δεν έχεις πια έμπνευση ή δεν ανυπομονείς για αυτό οπότε προτιμάς να συνεχίσεις να βλέπεις όλη τη νύχτα Netflix. Όταν η συνθήκη είναι αυτή, πήγαινε τα πράγματα σε άλλη βάση.
​Ρώτα τον τι του αρέσει όταν έχει διάθεση για σεξ και μετάτρεψέ το σε παιχνίδι. Θα του άρεσε να στείλεις ερωτικά μηνύματα μέσα στη μέρα; Θα ήθελε καυτές φωτογραφίες; Προσπάθησε να δεις πώς το σκέφτεται. Αν δεν είσαι σε διάθεση, το να γνωρίζεις τη φτιάχνει τον σύντροφό σου μπορεί αυτόματα να αλλάξει το mood σου. Κι έτσι απλά να βγάζετε ο ένας τα ρούχα του άλλου.
7. Δεν νιώθεις άνετα κατά τη διάρκεια του σεξ
Είναι αδύνατο να απολαμβάνεις το σεξ αν δεν νιώθεις άνετα, είτε είναι από σωματικά αίτια λόγω αρρώστιας είτε ψυχολογικά λόγω κατάθλιψης ή επειδή έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αν λοιπόν δεν ανεβαίνεις στο κρεβάτι νιώθοντας ελεύθερη και απόλυτα χαλαρή απολαμβάνοντάς το τότε υπάρχει θέμα. Αυτό συχνά προκαλεί στρες και έχει σας αποτέλεσμα να δυσκολεύει τη σεξουαλική διέγερση. Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να πεις στον σύντροφό σου τι σε κρατάει πίσω και να το δουλέψετε μαζί.
​Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που σε προβληματίζει να μην έχει περάσει ποτέ από το μυαλό του, που ίσως να είναι και ανακουφιστικό. Θα σου επιβεβαιώσει ότι είσαι υπέροχη και ότι δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις αμήχανα ή ένταση. Φυσικά, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν γιατρό αν νιώθεις πόνο ή έχεις άλλες ανησυχίες που αφορούν την υγεία. Κάποιες φορές δεν συνειδητοποιούμαι ότι τα θέματα υγείας μας αποτρέπουν από το να απολαύσουμε το σεξ μέχρι να εξαφανιστούν.
8. Φοβάσαι να μιλήσεις για αυτά που θες στο κρεβάτι 
Μπορεί να είναι αμήχανο να μιλάς για το τι κάνεις ή δεν κάνεις στο κρεβάτι αλλά όσο περισσότερο το κάνεις τόσο πιο εύκολο γίνεται και ειδικά αν κρατάς στο μυαλό σου το πόσο θα σε ωφελήσει για να έχεις μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Επικοινώνησε με τον σύντροφό σου αυτό που σου αρέσει. να είσαι ειλικρινής στην πορεία για το σεξ αλλά και κατά τη διάρκειά του.
​Λέγοντας πράγματα όπως “μου αρέσει όταν πας δεξιά” είναι πιο αποτελεσματικός και καλύτερος τρόπος να αλλάξεις την σεξουαλική σου ζωή από το να πεις “δεν μου αρέσει όταν πας αριστερά”. Μπορεί να είναι μέρος του ερωτικού σας διαλόγου ή μια ευγενική πρόταση. Μέσα στο χρόνο θα νιώσεις μεγαλύτερη άνεση να μιλάς με αυτοπεποίθηση και ο σύντροφός σου θα είναι πιο καλά πληροφορημένος και αυτό θα σας οδηγήσει σε καλύτερο σεξ.
9. Νιώθεις πάντα απογοήτευση μετά το σεξ
Θα είναι δύσκολο να απολαύσεις το σεξ αν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες σου ειδικά αν ο σύντροφός σου σε απογοητεύει ή σε αφήνει ξεκρέμαστη. Στην πραγματικότητα, ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι γυναίκες δηλώνουν ότι έχουν χαμηλότερη επιθυμία και αποφεύγουν το σεξ με τον σύντροφό τους είναι η απογοήτευση. Είναι φυσικό να μην αποζητάς το σεξ αν δεν διασκεδάζεις ή δεν ικανοποιείσαι. Για αυτό, για να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου καλύτερο σεξ, θα σε βοηθήσει να μιλήσεις.
​Ο σύντροφός σου δεν μπορεί να κάνει μια αλλαγή ή να προσπαθήσει τις σωστές κινήσεις αν δεν ξέρει τι θέλεις ή τι κάνει λάθος. Και το ανάποδο. Επίσης, η επικοινωνία είναι πάντα η καλύτερη απάντηση στα σεξουαλικά σας προβλήματα. Κράτα στο μυαλό σου, όμως, ότι το σεξ δεν θα είναι πάντα τέλειο. Θα υπάρξουν βραδιές που και οι δύο θα είστε κουρασμένοι ή ένας είναι άρρωστος και το σεξ είναι βαρετό ή θα είναι αναποτελεσματικό. Μόνο αν αυτό έχει διάρκεια θα πρέπει να σε ανησυχήσει.
10. Θεωρείς ότι το σεξ έπρεπε να είναι κάπως αλλιώς
Αν μιλάς με τις φίλες σου για σεξ ή βλέπεις ερωτικές ταινίες ή  πορνό με συχνότητα, είναι εύκολο να νιώσεις ότι το δικό σου δεν αξίζει. Οπότε διώξε όλα τα σχόλια και τις κριτικές και τις άγριες προσδοκίες από το κεφάλι σου. Δεν υπάρχει “κανονικό”. Συγκεντρώσου στο τι έχει αποτέλεσμα για σένα και τον σύντροφό σου και μην σε απασχολεί τι λένε οι άλλοι ότι πρέπει να κάνεις.
​Δούλεψε πάνω σε αυτό που χρειάζεσαι για να το διασκεδάσεις. Για παράδειγμα, αν εσύ και ο σύντροφος σου απολαμβάνετε την αφοσίωση και αυτό σας κρατά σε στενή επαφή, δεν χρειάζεται να βγείτε έξω από τη ζώνη ασφαλείας σας για να φτάσετε το επίπεδο των μύθων που σας λένε οι φίλες σας. Αν εσένα σου κάνει, αυτό είναι που μετράει.
11. Νιώθεις ότι απογοητεύεις τον σύντροφό σου κατά τη διάρκεια
Η χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο αν απολαμβάνεις το σεξ ή όχι. Ένας από τους βασικούς λόγους που τα ζευγάρια δεν έχουν επαφή είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος, η βαρεμάρα και η έλλειψη αυτοεκτίμησης που προκύπτει ως αποτέλεσμα. Αν τα πράγματα δεν είναι ζεστά τελευταία στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να σημαίνει ότι δεν είσαι πια στο ίδιο μήκος κύματος.
​Μπορεί να σε κάνει να ανησυχείς τόσο που να μην απολαμβάνεις πια το σεξ ή να μην ζεις τη στιγμή στο απόλυτο. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις  αυτή την κατάσταση; Σωστά μάντεψες! Μίλα με τον σύντροφό σου. Αν νιώθεις ότι βαριέσαι, πες του το. Αν παλεύεις με την κατάθλιψη, άφησέ τον να το ξέρει. Μαζί μπορείτε τρόπο να έχετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και να μπορείτε να περνάτε κι επίσημα καλά.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου