ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Χαρδαλιάς: Ελεύθερη μετακίνηση σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη από 18 Μαΐου


Την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη από τις 18 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.


«Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τη νήσο Κρήτη» είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε τι μέλλει γενέσθαι με τη μετακίνηση προς τα υπόλοιπα νησιά.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, η μετακίνηση προς τα νησιά θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα από τις 25 Μαΐου, με τη σχετική απόφαση να οριστικοποιείται σε κάθε περίπτωση την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στις παραλίες και εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών του Σαββατοκύριακου, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στις παρέες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Ομαλά η πρώτη ημέρα άρσης των νέων μέτρων
Μιλώντας για τη χθεσινή πρώτη ημέρα στη β΄φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε πως τα πράγματα εξελίχθηκαν σχετικά ομαλά, με εξαίρεση τις ουρές κατά την πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ.





«Η γενική εικόνα είναι ότι τα μέτρα προφύλαξης τηρούνται. Αυτό μένει να αποτυπωθεί και σε αριθμούς, καθώς οι τωρινοί αριθμοί αντιστοιχούν σε όσα έγινα πριν 10-14 μέρες» επισήμανε.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Σχετικά με τις εκκλησίες, ο υφυπουργός ανέφερε ότι από την Κυριακή 17 Μαΐου επιτρέπεται η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πιστών, όπως επίσης και τα μυστήρια, π.χ. γάμοι, βαφτίσεις. Υπογράμμισε πάντως ότι θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τα τετραγωνικά.

Ειδικότερα, ο αριθμός πιστών καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομα ανά 10 τ.μ., ενώ για χώρους άνω των 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.

Δείτε την ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά:

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου