ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : 7 σημάδια που "δείχνουν" κατάθλιψη

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

7 σημάδια που "δείχνουν" κατάθλιψη


Συχνά, έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε τη λέξη «κατάθλιψη» στην καθομιλουμένη για να δηλώσουμε την έννοια ενός
υποτονικού συναισθήματος. Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια διαφορά
μεταξύ μελαγχολίας και κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη είναι μία "ύπουλη" ασθένεια, της οποίας τα σημάδια περνούν απαρατήρητα από τους περισσότερους. Ας μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε.

Αίσθημα απελπισίας
Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που μας κατακλύζει, είναι φυσικό να αισθανόμαστε αβοήθητοι και να έχουμε μια ζοφερή προοπτική. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα σιγά-σιγά και να αρχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους για να διαχειριστούμε το πρόβλημα. Ένα άτομο με κατάθλιψη δεν είναι σε θέση να κάνει αυτή τη μετάβαση και έχει διαρκώς το αίσθηση της απόγνωσης, θεωρώντας ότι τίποτα δε μπορεί ποτέ να κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Αλλαγές στην όρεξη
Κάθε άτομο έχει ένα συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής και αν υπάρχει μια σημαντική απόκλιση από τα φυσιολογικά επίπεδα της όρεξης, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι κατάθλιψης. Οι καταθλιπτικοί άνθρωποι μπορεί να ανταποκριθούν είτε με πλήρη απώλεια της όρεξης (και χρειάζεται να πιεστούν για να φάνε) είτε πάλι με υπερκατανάλωση τροφής, προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τα αισθήματά τους. Οι ασυνήθιστες αλλαγές του βάρους είναι ένα κλειδί για να αντιληφθούμε αν κάποιος είναι στα πρόθυρα κατάθλιψης.
Αλλαγές στον ύπνο
Οι διαταραχές του ύπνου είναι ένας ακόμα οιωνός. Η δυσκολία να κοιμηθεί κάποιος ή να παραμείνει κοιμισμένος για ένα φυσιολογικό για όλους τους άλλους 8άωρο είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι της κατάθλιψης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ένας άνθρωπος με κατάθλιψη μπορεί επίσης να κοιμάται πολύ περισσότερο, από ό,τι συνήθως, σα να επιδιώκει τη λήθη στον ύπνο.

Απώλεια ενδιαφέροντος..

H συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου