ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η απέραντη παραλία του Πλαταμώνα



Θέλεις ανοιχτό ορίζοντα;
Έχει. Θέλεις ευχάριστη δροσερή θάλασσα, γαλανά διάφανα νερά; Έχει. Θέλεις θέα το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας; Έχει. Θέλεις άφθονο πράσινο; Έχει.


Όσα κι αν κανείς αφηγηθεί ή περιγράψει για το κομμάτι αυτό, στα παράλια της Πιερίας, δεν συγκρίνεται με αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης φτάνοντας στην παραλία του Πλαταμώνα.

Μεγάλα σκιερά πλατάνια, να ρίχνουν την ευεργετική φυλλωσιά τους μέχρι σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα. Άμμος σε κάποια σημεία, βότσαλα σε άλλα. Μικροί ορμίσκοι ή μεγάλες άνετες παραλίες. Οργανωμένες ακτές αλλά και άλλες ελεύθερες. Ο ορίζοντας ανοιχτός μπροστά σου, να τον διακόπτει μόνο η συνάντηση της θάλασσας με τον ουρανό. Στην πλάτη σου ο Όλυμπος, να σε ξεσηκώνει χιονισμένος, μέχρι και σήμερα, ενώ εσύ σκας από τη ζέστη και βουτάς να δροσιστείς. Και κερασάκι στην τούρτα, το κάστρο του Πλαταμώνα, επιβλητικό και μεγαλοπρεπές, να σου θυμίζει την ιστορία του τόπου.


Οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές, καθώς στους πρόποδες του βουνού των θεών «φωλιάζουν» πολλοί οικισμοί με αυτό το συναρπαστικό δίπολο: μπλε θάλασσα να ανοίγεται μπροστά τους, ο αρχοντικός Όλυμπος πίσω τους. Αυτές οι διακοπές θα μείνουν αξέχαστες.








newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου