ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Να ζήσουν σήμερα οι Κωνσταντίνοι, οι Κωνσταντίνες και οι Ελένες. ..

Να ζήσουν σήμερα οι Κωνσταντίνοι, οι Κωνσταντίνες και οι Ελένες. Για εμάς τους Ρωμιούς ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος ήταν ο ιδρυτής και
θεμελιωτής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.
Ο χάρτης πιο κάτω δείχνει τα εδάφη που διοικούνταν τότε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και την Κωνσταντινούπολη, χωρίς τη βοήθεια των σημερινών τεχνολογικών μέσων των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών. Δίκαια θεωρείται ένας από τους πιο μεγάλους ηγέτες όλων των εποχών γιατί κατάφερε να εγκαθιδρύσει και να διοικήσει μια τόσο μεγάλη και πολυεθνική αυτοκρατορία. Σε όλες αυτές τις περιοχές κυριαρχούσε ως επίσημη γλώσσα του κράτους τα Λατινικά και ως κοινή γλώσσα επικοινωνίας η Ελληνική γλώσσα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις είχε εκλεγεί αυτοκράτορας στη Μεγάλη Βρετανία από τα Ρωμαϊκά Στρατεύματα, το πρώτο πράγμα που έκανε στην τότε πρωτεύουσά του τους Τρεβήρους (το σημερινή Τριέρ) ήταν να νικήσει το βαρβαρικό έθνος των Φράγκων και να εισέλθει στους Τρεβήρους με ένα μεγάλο Θρίαμβο έχοντας αλυσοδεμένους τους αρχηγούς των Φραγκικών φυλών, σε μια εποχή που ακόμα η Γαλλία δεν είχε κατακτηθεί από τους Φράγκους και δεν ονομαζόταν Φραγκία αλλά Γαλατία. Η συμμετοχή του στην Α Οικουμενική Σύνοδο, δείχνει την έγνοια του για το Χριστιανισμό και με την ανέγερση τόσων Βασιλικών την εποχή του σε συνεργασία με τη μητέρα του Αγία Ελένη, δείχνει πόσο είχε βοηθήσει τη νέα θρησκεία.

Bainetas John

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου