ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Σύσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Γρεβενών για την Πυροπροστασία ενόψει θερινής περιόδου, παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη (εικόνες)


«To Δασαρχείο δεν καθαρίζει έγκαιρα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, κανέναν δασικό δρόμο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα ακόμη και στην περίπτωση μιας
μικρής πυρκαγιάς να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη γρήγορη αντιμετώπιση της». Αυτό τόνισε σήμερα -και όχι για πρώτη φορά - ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου για την καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων όσον αφορά την αντιπυρική προστασία εν όψει καλοκαιριού.






Συνεχίζοντας την εισήγηση του για τον τρόπο λειτουργίας των Δασαρχείων, ο κ.Δασταμάνης υπογράμμισε «ότι η δημοπράτηση των απαιτούμενων έργων για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων καθυστερεί δραματικά» επισημαίνοντας ακόμη ότι «η καλύτερη λύση για την εξομάλυνση της υπάρχουσας κατάστασης είναι να ακολουθηθεί το παράδειγμα που εφάρμοσε ο Δήμος Γρεβενών καθώς για μια χρονιά δεν έγινε καμία δημοπράτηση προκειμένου το επόμενο έτος ο ανάδοχος να ξεκινά τις εργασίες του στον κατάλληλο χρόνο, όταν και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Έτσι, ο εργολάβος αναλαμβάνει καθήκοντα στις αρχές Απριλίου και όχι τον Οκτώβριο που λόγω και των βροχοπτώσεων ο κίνδυνος μιας φωτιάς είναι περιορισμένος».



Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Γρεβενών πήρε μέρος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών κ.Χρήστος Τριγώνης ο οποίος παρουσίασε την ετοιμότητα της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση και φέτος των δασικών πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Τριγώνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες φορείς ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται να πιάσουν δουλειά οι ανάδοχοι για την πυροπροστασία ενώ σχολίασε και την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Ωστόσο, υποστήριξε «ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να είναι όλα υπό έλεγχο παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν γιατί η έκταση του Δήμου Γρεβενών είναι μεγάλη άρα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες».

Τέλος, από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών κ.Παντελής Καραϊορδανίδης συμπλήρωσε ότι «τα μηχανήματα του Δήμου που θα συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης όπως είναι υδροφόρες, φορτηγά, γκρέιντερ είναι έτοιμα να βοηθήσουν όταν και όπου χρειαστεί».
Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου