ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Παρατηρητήριο ΝΔ: Τα fake news του Τσίπρα για τη Marfin


Αναλυτικά τα σχόλια του Παρατηρητηρίου Fake News του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:


Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την αμήχανη δήλωση του κατά την μοναχική κατάθεση στεφάνου το πρωί έξω από την Marfin αναφέροντας: "Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin". Ψάξαμε να βρούμε πώς τιμούσε ο ίδιος ή ο ΣΥΡΙΖΑ την επέτειο της Marfin "κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια", μήπως μας είχε διαφύγει κάτι. Το μόνο που βρήκαμε είναι ένα σχετικό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πριν 10 χρόνια, την ίδια την ημέρα της δολοφονίας των 3 εργαζομένων.

Embedded rich media on Twitter



Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε, δέκα χρόνια μετά, να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες & να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.
Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει πλακέτα στο υποκατάστημα της Marfin, έδινε εντολή στα Υπουργεία προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας ξανά την πραγματικότητα, αποσιωπά την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin με απόφαση του Πρωθυπουργού και κάνει λόγο για υποκρισία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος "λίγους μήνες νωρίτερα έδινε εντολή στα Υπουργεία προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις".

Ο κ. Τσίπρας επιμελώς αποκρύπτει ότι δεν πρόκειται περί εντολής αλλά τυπικής διαδικασίας από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, από την οποία παραιτείται η σημερινή Κυβέρνηση με πρωτοβουλία του σημερινού Πρωθυπουργού, δίνοντας τέλος στο ζήτημα αυτό. Κάτι που δεν έκανε ο κ. Τσίπρας όλο το προηγούμενο διάστημα της δικής του διακυβέρνησης, καθώς επί των ημερών του ασκήθηκαν εφέσεις επί των πρωτοδίκων αποφάσεων που δικαίωναν τα θύματα, εκδικάστηκαν και δημοσιεύτηκαν οι σχετικές αποφάσεις του εφετείου.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών 2550/2019, 2551/2019 και 2552/2019 αφορούν συγγενείς των θυμάτων υπαλλήλων της Marfin. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εφέσεις (και από το Δημόσιο και από τα θύματα) έχουν ασκηθεί στις 23 και 29 Ιουνίου 2018. Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2019 και οι αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στις 20 Ιουνίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου