ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Καταδικάστηκε σε θάνατο... μέσω Zoom!

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Καταδικάστηκε σε θάνατο... μέσω Zoom!


Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως έχει αλλάξει τα πάντα, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο κάποιος καταδικάζεται σε θάνατο.


Δικαστής στη Σιγκαπούρη καταδίκασε έναν άνδρα σε θάνατο μέσω βιντεοκλήσης στο Zoom -την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης- για τον ρόλο του σε υπόθεση ναρκωτικών. Πρόκειται για τη μία από τις δύο γνωστές υποθέσεις στις οποίες έχει επιβληθεί εξ αποστάσεως η ποινή του θανάτου.

Ο 37χρονος Πουνιθάν Γκενασάν από τη Μαλαισία ενημερώθηκε την Παρασκευή, καθώς η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας στην προσπάθειά της να μειώσει τα κρούσματα του κορονοϊού, ότι θα απαγχονιστεί, γιατί σχεδίασε το 2011 μια συναλλαγή με ηρωίνη, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα.

«Για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του Ρουνιθάν Α.Λ Γκενασάν πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης απαντώντας σε ερώτηση του Reuters επικαλούμενος τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Ο 37χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένας άνδρας στη Νιγηρία καταδικάστηκε σε θάνατο επίσης μέσω Zoom για μια δολοφονία το 2018.

Η ΜΚΟ Human Rights Watch χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση «βάρβαρη και απάνθρωπη».

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για υποθέσεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι -μεταξύ αυτών και πολλοί αλλοδαποί- να έχουν απαγχονιστεί τις τελευταίες δεκαετίας.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου