ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Οδηγός για τις Μυστικές Ναρκω-Πρωτεύουσες της Ευρώπης


Αν έχετε δώσει ποτέ περισσότερα από €70 σε χόρτο τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε πάει και ένα ταξιδάκι στο Άμστερνταμ.
Και αυτό επειδή το να πίνεις μπάφους νόμιμα σε μια ευρωπαϊκή πόλη, παρέα με ευρυμαθείς Ολλανδούς και λιωμένους Σκωτσέζους, είναι προτιμότερο από το να κάνεις τεκέ το αμάξι του κολλητού σου, με άθλια μουσική και να πρέπει να σκύβεις κάθε φορά που περνάει κάποιος. 
Ρεπορτάζ του 2014:


ΑΜΒΕΡΣΑ, ΒΕΛΓΙΟ

(Φωτογραφία via)
Παραδόξως, η Αμβέρσα –μια πόλη γεμάτη εμπόρους διαμαντιών και φοιτητές μόδας- είναι γεμάτη κοκαΐνη. Για την ακρίβεια, στην πρωτεύουσα της κόκας της Ευρώπης είναι τόσο ενθουσιώδεις με το ‘αντικείμενο’ που ντοπάρουν και περιστέρια για να έχουν καλύτερη απόδοση στους αγώνες πουλιών.
Ένας πιθανός λόγος που η Βελγική ‘πρωτεύουσα’ έχει τέτοια αδυναμία στις σκόνες είναι επειδή σχεδόν το 25% της κοκαΐνης που μπαίνει στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική, περνάει από τη χώρα, και ένα μεγάλο μέρος, από το λιμάνι της Αμβέρσας. Είναι πολύ βολικό –και ταυτόχρονα απίστευτο-  το ότι μόνο το 2% των κοντέινερ που περνάνε από το λιμάνι κάθε χρόνο ελέγχεται, άρα δεν πιάνουν σχεδόν τίποτα.
Και για καλή τύχη των κατοίκων της πόλης, η γενναιόδωρη προμήθειά τους κοστίζει πολύ-πολύ λίγο. Ο μέσος όρος των €50 (£40) το γραμμάριο εξηγεί το γιατί η κόκα είναι τόσο διαδεδομένη.
ΛΑΖΑΡΑΤΙ, ΑΛΒΑΝΙΑ  

Λόφοι γεμάτοι κάνναβη στο Λαζαράτι. (Φωτογραφία Axel Kronholm)
Η βουκολική πόλη Λαζαράτι είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες βουκολικές πόλεις της Αλβανίας, γιατί τα καταπράσινα βοσκοτόπια που είναι κατά κύριο λόγο κάνναβη, παράγουν γύρω στους 900 τόνους ‘ανθών’ ετησίως. Εκεί, όχι μόνο μια σακούλα χόρτο θα σας κοστίσει το ένα δέκατο απ’ ότι θα πληρώνατε στην Αγγλία, αλλά μπορούν να επιζήσουν οικογένειες από τη συγκομιδή τους για έναν ολόκληρο χρόνο –και η καλλιέργεια η ίδια είναι οικογενειακή υπόθεση, οπότε δεν είναι καλή ιδέα να τα βάλετε με τους αγρότες του Λαζαράτι.

Πριν κανά δυο βδομάδες (το 2014), για παράδειγμα, 800 αστυνομικοί περικύκλωσαν την πόλη. Μόλις οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν ότι είναι περικυκλωμένοι, είπαν να απαντήσουν α λα Michael Bay –πήρα τα RPG και τα πολυβόλα και την έπεσαν στους μπάτσους. Χιλιάδες δενδρύλλια καταστράφηκαν και τελικά η αστυνομία υποχώρησε.
ΔΡΕΣΔΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

(Φωτογραφία via)
Σύμφωνα με έρευνα του EMCDDA, η Δρέσδη είναι η πρωτεύουσα της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (κρυσταλλική μεθ). Περιέργως, η Πέμπτη είναι η μέρα που τα νούμερα των χρηστών χτυπάνε κόκκινο συγκριτικά με τις υπόλοιπες μέρες.
Όντας τόσο κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, βοηθάει στο μεταξύ τους εμπόριο, αλλά πράκτορες εξακολουθούν να μπουκάρουν σε 200 με 300 ‘παρασκευαστήρια’ της περιοχής, ετησίως.
Ακόμα και ένα παιδί θα μπορούσε να φτιάξει μεθ (αν ήξερε από πού να πάρει εφεδρίνη και είχε εξαιρετικά αδιάφορους γονείς) και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει τέτοια διαθεσιμότητα –σε σημείο που τα βαποράκια έχουν φτιάξει ένα σύστημα εμπιστοσύνης, και μοιράζουν κουπόνια στους τακτικούς πελάτες, έτσι ώστε να μην αλλάξουν ‘άκρη’.
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ, ΑΓΓΛΙΑ
(Φωτογραφία via)
Το Βόρειο Γιόρκσαϊρ του Μίντλεσμπρο, κάποτε γνωστό για τα ορυχεία του, τώρα έχει τους μεγαλύτερους δείκτες χρήσης οπίου στην Ευρώπη. Χαρακτηρίστηκε ως το «χειρότερο μέρος για να ζήσεις στη Βρετανία» από τους γνωστούς πολιτιστικούς σχολιαστές Kirstie Allsopp και Phil Spencer. Η πόλη έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών οπίου και/ή κρακ στο Ηνωμένο Βασίλειο (ένας στους 40 ενήλικες), και οι χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών είναι τρεις φορές περισσότεροι από όλη τη χώρα.
Και σε περίπτωση που αυτό δεν ήταν αρκετά καταθλιπτικό, το Μίντλεσμπρο δεν είναι μόνο πρώτο στα ναρκωτικά αλλά είναι και η χειρότερη περιοχή της χώρας σε ότι αφορά τις εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ, ΣΕΡΒΙΑ

(Φωτογραφία via)
Περιέργως, το Άμστερνταμ δεν είναι η πρώτη πόλη σε χρήση κάνναβης στην Ευρώπη, δεδομένου ότι αγοράζεται νόμιμα. Σύμφωνα με το EMCDDA, την πρωτιά παίρνει το Νόβι Σαντ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, ενώ η Ολλανδική πρωτεύουσα έρχεται δεύτερη και το Παρίσι τρίτο.
Τα αρχεία δείχνουν ότι κατά τπν 15ο και 16ο αιώνα, υπήρχε παραγωγή κάνναβης σε βιομηχανικό επίπεδο στο προάστειο της Βοϊβοντίνα, στο οποίο ανήκει το Νόβι Σαντ. Το Άμστερνταμ δεν είχε coffee shop πριν τη δεκαετία του ’70, άρα οι Σέρβοι χασικλήδες έχουν την παράδοση με το μέρος τους.
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
(Φωτογραφία via)
Το 2008, υπήρξαν 928 καταγεγραμμένα αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά για κάθε 100.000 κατοίκους της Φρανκφούρτης, και η πόλη είναι ακόμα η ναρκω-πρωτεύουσα της Γερμανίας. Αυτό σημαίνει ότι είτε η αστυνομία δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για σωματικούς ελέγχους και έρευνες, όπως κάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε ότι οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται για τα ναρκωτικά. 
Αν ρίξετε μια ματιά στα σαγόνια των Βερολινέζων μετά τις 11μμ θα απορρίψετε αμέσως το παραπάνω επιχείρημα.
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης καθώς και άλλοι μέρη που σχετίζονται με ταχεία μεταφορά –όπως το τρένο και το autobahn- είναι βολικά σημεία για λαθρεμπόρους. Απ’ ότι φαίνεται όμως, τα βαποράκια δεν μένουν εκεί. Μετά από μια επιδημία θανάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά, τη δεκαετία του '90 - και μετά τα μέτρων που εφαρμόστηκαν (Frankfurt Way) για να την αντιμετωπίσουν – ο αριθμός των θανάτων από ναρκωτικά έχει μειωθεί κατά πολύ.
ΓΛΑΣΚΩΒΗ, ΣΚΩΤΙΑ
(Φωτογραφία via)
Η Γλασκώβη δεν έχει μόνο Buckie και πρέζα. Και η κάνναβη είναι συνηθισμένη εκεί. Χάρη στους εκπατρισμένους Triad γκάνγκστερ που έκαναν ένα κάρο χασισοκαλλιέργειες, η Σκωτία τώρα εξάγει περισσότερο χόρτο απ’ όσο εισάγει –και κάνει την κάνει έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στην Ευρώπη.
ΡΑΣΚΟΥΕΡΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ
(Φωτογραφία via)
Η μικρή καταλανική πόλη Ρασκουέρα έχει μόνο 1.000 κατοίκους, αλλά –όπως και η υπόλοιπη Ισπανία- έχει ένα τεράστιο χρέος. Όταν η πόλη έκανε μίτινγκ για την κρίση, το συμβούλιό της ψήφισε να νοικιάσουν 70 στρέμματα δημόσιας γεωργικής γης σε μια χούφτα χασικλήδες για να μπορούν να καλλιεργήσουν κάνναβη «για θεραπευτική χρήση και ευημερία». Ευημερία –στην προκειμένη περίπτωση- σημαίνει για να ‘καίγονται’.
Ο δήμαρχος της πόλης λέει ότι η συγκομιδή και η κατοχή χόρτου για ιδιωτική χρήση, δεν απαγορεύονται στην Ισπανία. Κάτι που αληθεύει αλλά όχι όπως θα ‘θελε. Είναι νόμιμο να καλλιεργείς και να πίνεις μέσα στο σπίτι σου αλλά αυτό ισχύει επειδή ο νόμος περί έρευνας ναρκωτικά ισχύει μόνο σε δημόσιους χώρους. Δυστυχώς, εκείνα τα στρέμματα δεν είναι μέσα σε κάποιου το σπίτι αλλά σε απόλυτα δημόσιο χώρο.
Παρόλα αυτά ελπίζει να μαζευτούν €1,3 εκατομμύρια από την ενοικιαζόμενη γη –και του ευχόμαστε καλή τύχη.
Δικαιολογημένα, αυτό το χόρτο αποτελεί προσκύνημα για όλους τους Βρετανούς χασικλήδες. Αλλά σας κάνει και να συμπάσχετε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους χρήστες. Πού να πάνε να ρουφήξουν, να καπνίσουν ή να κουμπώσουν με την ησυχία τους; Οι κοκάκηδες είχαν τη βολιβιανή φυλακή όπου μπορούσαν να ψωνίσουν κατευθείαν από τους κρατούμενους, αλλά τώρα αυτό καταστράφηκε αφού έγινε κέντρο προσοχής από τα διεθνή media.

Ευτυχώς δεν είμαστε οι μόνοι που σκεφτόμαστε τους χρήστες. Το 2013 το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και Εθισμένων (EMCDDA), έκανε μια έρευνα σε 42 ευρωπαϊκές χώρες, αναλύοντας λύματα (κυρίως αποχετεύσεων) για να καθορίσουν ποια ναρκωτικά είναι διαδεδομένα σε κάθε περιοχή. Μερικά από τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, και κάποια που έκαναν εντύπωση. Αυτά είναι που συγκεντρώσαμε στον παρακάτω οδηγό μυστικών ναρκω-πρωτευουσών της Ευρώπης.


 vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου