ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Ρατσισμός από ΜΜΕ της πόλης μας ..

Δημοσιευμα τοπικού ΜΜΕ, όπου με μια σειρά αντίστοιχων δημοσιευμάτων που υποθάλπουν τη ξενοφοβία, ρίχνει λάδι στην φωτιά του ρατσισμού και του
φυλετικού διαχωρισμού και ανοίγει το δρόμο στη διαμόρφωση κλίματος και την νομιμοποίηση φασιστικών πρακτικών (βλέπε πογκρόμ προσφύγων στη Κόνιτσα)

Χαρακτηριστικό είναι ότι επιδιώκουν και άλλοι ακροδεξιοί κύκλοι, όπως ο τηλεπωλητής κεραλοιφών και ξενοφοβίας Βελόπουλος να αντλήσουν πολιτική υπεραξία από το ζήτημα. Επιλεκτική κριτική στην απαξίωση των βουνών μας και τις αιτίες υποβάθμισης τους , επιλεκτικές ευαισθησίες και τα βέλη ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ.

Μάλιστα προσπαθούν να βρουν «πάτημα» σε μια κρίσιμη συγκυρία αλλά και σε ένα χωριό που και λόγω καταβολών έχει διαχρονική διεθνιστική εμπειρία αλληλεγγύης. Οι βλάχοι, λαός νομαδικός και αλληλέγγυος, διασκορπισμένοι σε όλα τα Βαλκάνια, έχουν ιστορική εμπειρεία μετακινήσεων και εκατοντάδες χρόνια συμβίωσης με διαφορετικούς λαούς , φυλές και χρώματα.

Ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους τους με καταγωγή από το Περιβόλι ο Ρήγας Φεραιός έγραψε « Δίκαια του Ανθρώπου…Άρθρον 34. Όταν ένας μόνος κάτοικος του βασιλείου τούτου αδικηθεί, αδικείται όλο το βασίλειο˙ και πάλι όταν το βασίλειο αδικείται ή πολεμείται, αδικείται και πολεμείται ο κάθε πολίτης. Γι’ αυτό δεν μπορεί ποτέ κανείς να πει ότι ή τάδε χώρα πολεμείται, δε με μέλει, γιατί εγώ ησυχάζω στην δικήν μου˙ αλλά εγώ πολεμούμαι, όταν η τάδε χώρα πάσχει ως μέρος του όλου όπου είμαι. Ο Βούλγαρος πρέπει να κινείται, όταν πάσχει ο Έλληνας, και τούτος πάλιν για εκείνον, και αμφότεροι για τον Αλβανό ή το Βλάχο…».





Η περιοχή με εκπροσώπους, όπως τον καπετάνιο Σαμαρινίωτη, δώσαν αίμα απέναντι στο φασισμό και την Γερμανική κατοχή από τους Ναζί. Η Ανιτσα είναι το σύμβολο τους.
Αυτή την παράδοση θέλει να καταστρατηγήσει σπέρνοντας το μίσος μεταξύ των ανθρώπων και δει των κατατρεγμένων.

Πιστεύουμε ότι αν υπάρχουν τέτοιες φωνές μεταξύ των κατοίκων της Σαμαρίνας αποτελούν ισχνή μειοψηφία που έτσι και αλλιώς δεν ταιριάζουν στην ιστορία και τους αγώνες του λαού τους.

Οφείλουν να απομονώσουν το ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο και να κοιτάξουν κατάματα το προσφυγικό ζήτημα στη ρίζα του. 

Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες, όπως στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα θύματα των πολέμων, της κοινωνικής βίας και των ανισοτήτων που το εκμεταλλευτικό σύστημα γεννά

Αυτές οι λογικές θα μας βρούν μπροστά τους.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΑΕΤΟΣ2: Μπορεί να: «Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου