ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Αυτά είναι τα χρήματα που έχει πραγματικά η βασίλισσα Ελισάβετ - Από πού προέρχονται


Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, χάρη στην τεράστια συλλογή της από
ακίνητα, κοσμήματα, έργα τέχνης και άλογα. Τα οικονομικά της όμως είναι λίγο περίπλοκα.

Πόσο πραγματικά αξίζουν όσα έχει στην κατοχή της η δημοφιλής μονάρχης; Το 2018, η βασίλισσα Ελισάβετ κατέλαβε την 344η θέση στη λίστα Rich Times των Sunday Times. Σύμφωνα με το Forbes, η προσωπική καθαρή αξία της βασίλισσας το 2016 ήταν το εντυπωσιακό ποσό των 530 εκατομμυρίων λιρών.

Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, πιστεύεται ότι έχει προσωπικό πλούτο περίπου 25 εκατομμυρίων λιρών.

Το επόμενο έτος, οι Sunday Times υπολόγισαν την αξία ολόκληρης της Βασιλικής Οικογένειας - την οποία εκτίμησαν ότι είναι 88 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 71 δισεκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, η επεξεργασία των οικονομικών της βασίλισσας δεν είναι καθόλου απλό πράγμα, καθώς υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και τεχνικές λεπτομέρειες σε ορισμένα από τα πράγματα που έχει στο όνομά της.

Πολλά από τα πράγματα της περιουσίας της, τα κατέχει ως Ηγεμόνας για λογαριασμό του έθνους αντί να τα κατέχει προσωπικά.

Για παράδειγμα, ενώ είναι ιδιοκτήτρια των ακινήτων Balmoral και Sandringham που τα έχει κληρονομήσει από τον πατέρα της, οι επίσημες βασιλικές κατοικίες - συμπεριλαμβανομένου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ - πρέπει να μεταβιβαστούν στον διάδοχό της.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος θα τις αποκτήσει αυτόματα, αλλά και πάλι μόνο ως Ηγεμόνας, όταν πεθάνει η Βασίλισσα. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για πολλούς από τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Βασιλικής Συλλογής και κυρίως για το πιο γνωστό, το Crown Jewels.

Πώς πληρώνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, που πρόσφατα την είδαμε να απολαμβάνει χαλαρές στιγμές κάνοντας ιππασία, πληρώνει για την καθημερινή της ζωή χρησιμοποιώντας τρία ξεχωριστά δοχεία μετρητών: το Sovereign Grant, το Privy Purse και τα προσωπικά της χρήματα.

Το Sovereign Grant είναι τα χρήματα που η κυβέρνηση δίνει στη Βασίλισσα κάθε χρόνο για να υποστηρίξει το έργο της.

Το Privy Purse είναι μετρητά που προέρχονται από το Δουκάτο του Λάνκαστερ - ένα χαρτοφυλάκιο γης, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων περίπου 18.000 εκταρίων στην Αγγλία και την Ουαλία. Είναι ξεχωριστή περιουσία από το Βρετανικό στέμμα και φέρνει νέα εισοδήματα στη Βρετανίδα μονάρχη.

Υπάρχει από το 1399 για να προσφέρει ένα εισόδημα για την Ηγεμόνα - ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως Δούκας του Λάνκαστερ (ναι, παρόλο που η βασίλισσα είναι γυναίκα, είναι γνωστή ως Δούκας του Λάνκαστερ).

Αλλά η βασίλισσα δεν μπορεί να κάνει ό, τι θέλει με το Δουκάτο. Διοικείται από άλλους στο όνομά της, όμως η ίδια λαμβάνει όλα τα καθαρά κέρδη, που είναι εκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο.

Αυτό θεωρείται γενικά ως το προσωπικό της εισόδημα - αν και οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι είναι χρήματα που θα πήγαιναν στο Υπουργείο Οικονομικών εάν δεν είχαμε μοναρχία και έτσι θα πρέπει να θεωρούνται δημόσια κεφάλαια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, καταβάλλει εθελοντικά φόρο εισοδήματος στα κέρδη. Χρησιμοποιεί τα χρήματα για να πληρώσει τις ιδιωτικές και επίσημες δαπάνες μελών της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων συνάντησης των μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως του πρίγκιπα Αντριου, του πρίγκιπα Εντουαρντ και της πριγκίπισσας Αν.

Χρησιμοποιεί επίσης αυτά τα χρήματα για τη συντήρηση του Κάστρου Balmoral.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου