ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Δήμος Δεσκάτης: Σύσκεψη στην Περιφέρεια για ζητήματα του δήμου (εικόνα)


Το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτριος Κορδίλας, συμμετείχε σε σύσκεψη που
πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΖΕΠ της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη ΠΔΜ κ. Κασαπίδη, δύο αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών καθώς και με την παρουσία στελεχών της Περιφέρειας και του κ. Χαράλαμπου Κιουρτσίδη, Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία της διαδικασίας εγκατάστασης και σύνδεσης δικτύου φυσικού αερίου στη Δεσκάτη και πιο συγκεκριμένα η αναζήτηση κονδυλίων από το τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τη χρηματοδότηση των εργασιών σύνδεσης των υποψήφιων καταναλωτών με το υπό κατασκευή δίκτυο φυσικού αερίου ώστε το τελικό όφελος της σύνδεσης να καταλήγει στον τελικό καταναλωτή. Επί του θέματος ο κ. Κασαπίδης και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή εκπροσωπούμενη από τον κ. Κιουρτσίδη, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν άμεσα και να δρομολογήσουν το ζήτημα τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Κορδίλας έθεσε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης του κόστους εργασιών εγκατάστασης των λεβήτων φυσικού αερίου των υποψήφιων μελλοντικών καταναλωτών και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη  δυνατότητα ένταξης τους σε πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και θα αποστείλει επιστολή στο ΥΠΕΚΑ περί του θέματος. Επί των ενεργειακών θεμάτων συζητήθηκε επίσης και η χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων του Δήμου μέσω του ΕΣΠΑ.

Επίσης συζητήθηκαν, η πορεία των ενταγμένων έργων του Δήμου Δεσκάτης στο ΕΣΠΑ αλλά και οι δυνατότητες υποστήριξης του Δήμου για τη μελλοντική χρηματοδότηση κρίσιμων έργων του Δήμου από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ, όπως : Η κατασκευή του Επαρχιακού Δρόμου «Καρπερό - Νησί», ο περιφερειακός δρόμος Τ.Κ. Καρπερού, ο ενδοκοινοτικός δρόμος σύνδεσης «Καρπερού - Δήμητρας» με πρόβλεψη ποδηλατόδρομου, ο παραλίμνιος δρόμος περίπλου της λίμνης του Ιλαρίωνα, το θέμα της κατασκευή της γέφυρας «Σιούτσας», η βελτίωση της σύνδεσης της πόλης της Δεσκάτης με την Ελάτη Κοζάνης, η κατασκευή δύο συγκοινωνιακών κόμβων εισόδου Δεσκάτης με χρηματοδότηση από τον άξονα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Λιμνών του ΕΣΠΑ και η ολοκλήρωση της ύδρευσης της πόλης της Δεσκάτης.

Στο κομμάτι του πολιτισμού και της τουριστικής ανάπτυξης συζητήθηκε το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού και η ανάδειξη-προβολή των μοναστηρίων και Ιερών Ναών- Μνημείων του Δήμου μας.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα του φράγματος «Μπάρας» και η χρήση του από το Δήμο Δεσκάτης και η δυνατότητα χρηματοδότησης του ώριμου έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ (ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ)» από το ΠΔΕ.

Επιπλέον συζητήθηκαν, το θέμα της λαϊκής της Δεσκάτης και η αναβάθμιση της, καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης των παραγωγικών δομών του Δήμου Δεσκάτης, όπως επιχειρήσεις, μονάδες μεταποίησης κτλ.

Τέλος στον Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη τέθηκε το θέμα της οριστικής οριοθέτησης την λίμνης του Ιλαρίωνα από τη ΔΕΗ προκειμένου ο Δήμος να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα ανάπτυξης και αναψυχής περίπλου της λίμνης.

Δήμος Δεσκάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου