ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Τι συμβαίνει στην καρδιά σου αν τρως κάθε μέρα τυρί

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Τι συμβαίνει στην καρδιά σου αν τρως κάθε μέρα τυρί

Όσα πρέπει να ξέρεις αν αποτελεί το αγαπημένο σου σνακ

Το τυρί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για το φαγητό ή το κρασί. Όπως όλα βέβαια στην
διατροφή μας και την ζωή μας κι αυτό θέλει μέτρο. Λίγοι ωστόσο ξέρουν τι συμβαίνει στην καρδιά μας όταν τρώμε κάθε μέρα τυρί.
Σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες 40 γραμμάρια τυριού κάθε μέρα είναι αρκετά για να μειώσουμε τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Πιο συγκεκριμένα ερευνητές από το Τμήμα Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Soochow στην Κίνα έκαναν μια μετα-ανάλυση 15 διαφορετικών ερευνών οι οποίες ανέλυαν τις επιπτώσεις της πρόσληψης τυριού στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση European Journal of Nutrition. Ο επικεφαλής της έρευνας Li-Qiang Qin και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν πως το τυρί έχει πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης αν καταναλώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η μελέτη, ωστόσο, δείχνει ότι το τυρί θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στην καρδιαγγειακή υγεία.
Συνολικά, οι 15 επιμέρους μελέτες περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες. Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης τυριού αναλύθηκαν σε βάθος δεκαετίας. Η πλειονότητα των μελετών περιελάμβανε άτομα που δεν είχαν καρδιαγγειακά νοσήματα κατά τη διάρκεια της μελέτης.
Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν πολύ λίγο τυρί, εκείνοι που το κατανάλωναν κανονικά είχαν:
  • έως και 18% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο
  • έως και 14% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο
  • έως και 10% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτά τα αποτελέσματα ήταν ισχυρότερα μεταξύ εκείνων των συμμετεχόντων, που κατανάλωναν περίπου 40 γραμμάρια τυριού κάθε μέρα.
Το σημαντικό λοιπόν είναι να έχουμε μέτρο για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γεύση αλλά και τα οφέλη του αγαπημένου μας τυριού.

News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου