ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ολα όσα αλλάζουν στα iPhones -Μηνύματα, siri, Facetime, όλα αλλιώς


Η Apple παρουσίασε τη Δευτέρα την τελευταία έκδοση του λογισμικού για τα iPhone, το iOS 14.

Το νέο λογισμικό, το οποίο πιθανότατα θα φτάσει στα iPhones αυτό το φθινόπωρο, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, το περίφημο WWDC. Ενώ τα προηγούμενα συνέδρια είχαν γίνει στο διάσημο συνεδριακό χώρο της Apple, στο Cupertino, την έδρα της εταιρείας στην Καλιφόρνια, η φετινή εκδήλωση έγινε διαδικτυακά λόγω κορωνοϊού. 
Το νέο λογισμικό iOS 14 για τα iPhone της Apple είναι μια σημαντική ενημέρωση για τα iPhone και θα περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στην αρχική οθόνη, μια νέα εφαρμογή Μετάφρασης και την επιλογή ξεκλειδώματος και εκκίνησης του αυτοκινήτου σας με το iPhone σας.
Η Apple ξεκίνησε το συνέδριο με την αποκάλυψη του iOS 14, την επόμενη σημαντική ενημέρωση λογισμικού για το iPhone που φέρνει μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων.

Οι αλλαγές στην Αρχική Οθόνη των iPhones 

Η Apple με το iOS 14 πραγματοποιεί σημαντικές αλλαγές στην αρχική οθόνη του iPhone, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική ανανέωση μετά από αρκετά χρόνια.
Ενα νέο χαρακτηριστικό είναι το App Library. Πρόκειται για φακέλους που δημιουργεί το iPhone σας αυτόματα για ομαδοποίηση των εφαρμογών ανά κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών και των προτάσεων που προστέθηκαν πρόσφατα. Με αυτόν το τρόπο θα μειωθούν οι σελίδες με τις εφαρμογές, που σε κάποιων τα iPhones μοιάζουν... ατελείωτες, και θα μειωθεί η ακαταστασία. Το App Library θα εμφανίζει επίσης αυτόματα εφαρμογές που πιστεύει ότι μπορεί να χρειαστείτε.
Η Apple κάνει επίσης μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης των widget με το iOS 14. Ουσιαστικά επιτρέπει τη δυνατότητα για διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με τη δική σας προτίμηση και επιπλέον τα widgets θα προσφέρουν πολλά περισσότερα δεδομένα με μια ματιά. Θα μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε κάποιο widget στην αρχική οθόνη σας για ευκολότερη πρόσβαση. 





home-screen.jpeg

App Clips 

Η Apple λανσάρει επίσης το App Clips, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια μικρότερη, ελαφρύτερη έκδοση μιας εφαρμογής όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη λειτουργία αυτής, αντί να χρησιμοποιήσετε την πλήρη εφαρμογή.
Με το App Clips θα μπορείετε να φορτώνετε γρήγορα μια εφαρμογή για το συγκεκριμένο λόγο που τη χρειάζεστε -για παράδειγμα μια εφαρμογή παρκόμετρο για να πληρώσετε γρήγορα το αντίτιμο για τη στάθμευσή σας. 
Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλιπ εφαρμογών σαρώνοντας έναν κωδικό Apple, μια ετικέτα NFC ή έναν κωδικό QR. 

app-clips.jpeg

Siri 

Η Siri ανενεώνεται και αυτή με το iOS 14, αποκτώντας προηγμένες δυνατότητες μετάφρασης, ενώ όταν τη χρησιμοποιείτε δεν θα εμφανίζεται σε πλήρη οθόνη αλλά ως εικονίδιο στο κάτω μέρος αυτής. 
Επίσης, με το iOS 14 η Siri γίνεται εξυπνότερη και θα μπορεί να στέλνει και ηχητικά μηνύματα. 

siri.jpeg

FaceTime

Με το iOS 14, τόσο στο FaceTime και οσο και στις απλές ηχητικές κλήσεις οι εισερχόμενες κλήσεις δεν θα καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη αλλά θα εμφανίζονται ως ένα μικρό ορθογώνιο στο πάνω μέρος αυτής.

facetime.jpeg

Μηνύματα

Επίσης, με το iOS 14 έρχονται κάποιες αλλαγές στα Μηνύματα: 
  • Η επιλογή καρφιτσώματος συνομιλιών στα Μηνύματα.
  • Η δυνατότητα να αναφέρετε κάποιον συγκεκριμένα και να απαντάτε σε συγκεκριμένα μηνύματα σε ομαδικές συνομιλίες στα Μηνύματα.
  • Νέες επιλογές προσαρμογής για Memoji, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων προσώπου (και αλλαγές στα χτενίσματα). 

messages.jpeg

Maps

Η εφαρμογή Χάρτες ανανεώνεται και αυτή για να καταστεί πιο ανταγωνιστική με τους Χάρτες της Google.
Η εφαρμογή θα έχει τώρα επιμελημμένους, ενσωματωμένους οδηγούς για ταξίδια από πηγές τρίτων, οι οποίοι θα ενημερώνονται συνεχώς.
Η Apple προσθέτει επίσης συγκεκριμένες εφαρμογές για φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μετακινήσεων, ξεκινώντας με το ποδήλατο. Η εφαρμογή θα λέει
 στους χρήστες πόσο απασχολημένος είναι ένας συγκεκριμένος δρόμος ή πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή.
Οι Χάρτες θα ενημερώνουν επίσης τους χρήστες εάν υπάρχουν και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη διαδρομή τους.

maps.jpeg

Digital car keys

Το iOS 14 θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να ξεκλειδώνουν και να εκκινούν τα αυτοκίνητά τους με μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου. Η δυνατότητα είναι κοινόχρηστη μέσω της εφαρμογής Messages, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να δίνετε πρόσβαση και σε άλλα άτομα στο όχημά σας. Η λειτουργία θα λειτουργήσει έως και 5 ώρες μετά το θάνατό του iPhone σας, λέει η Apple.
Τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου θα είναι διαθέσιμα μόνο για τα αυτοκίνητα BMW 5 Series αρχικά, αν και η Apple υπαινίχθηκε ότι θα είναι διαθέσιμη και για άλλες μάρκες αυτοκινήτων. 

digital-car-keys.jpeg

Apple Μετάφραση

Η Μετάφραση είναι μια νέα εφαρμογή που φτιάχτηκε από την Apple και θα είναι διαθέσιμη με το iOS 14. Η εφαρμογή λειτουργεί παρόμοια με τη Μετάφραση Google και θα επιτρέπει τη μετάφραση ζωντανής συνομιλίας σε 11 γλώσσες. Η εφαρμογή θα έχει επίσης ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται "λειτουργία προσοχής", το οποίο αυτόματα μεγαλώνει το κείμενο που είναι σε άλλη γλώσσα και το βάζει σε πολύχρωμο φόντο, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες των iPhones να το διαβάζουν ευκολότερα. 
Η Apple υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Μετάφραση θα είναι διαθέσιμη και εκτός σύνδεσης για να διατηρείται η ιδιωτικότητα στα μηνύματα. 
Η Apple δοκιμάζει επίσης τις δυνατότητες μετάφρασης στο Safari. Παρόμοια με το Chrome, το Safari ενδεχομένως θα έχει ένα κουμπί αυτόματης μετάφρασης για τις ιστοσελίδες, σε επτά διαφορετικές γλώσσες.

translate.jpeg

Home

Η εφαρμογή Home ενημερώνεται και αυτή με το iOS 14, κάνοντα αναγνώριση προσώπου με βάση άτομα που έχουν επισημανθεί με ετικέτες στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Η εφαρμογή θα προτείνει επίσης αυτοματισμούς - όπως να σβήσετε το φως όταν καταλαβαίνει ότι έχετε φύγει από το σπίτι - και τη δυνατότητα αλλαγής της θερμοκρασίας χρώματος των έξυπνων φώτων σας με βάση την ώρα της ημέρας.

home.jpeg

Ιδιωτικότητα

Το νέο λογισμικό iPhone θα έχει βελτιωμένες ρυθμίσεις απορρήτου από πολλές απόψεις. Στο App Store, η Apple προσθέτει μια ενότητα για τους προγραμματιστές για να αποκαλύψουν τις πρακτικές απορρήτου τους. Οι χρήστες θα έχουν επίσης την επιλογή να μοιράζονται μόνο μια κατά προσέγγιση τοποθεσία με developers εφαρμογών αντί για μια ακριβή τοποθεσία. Το νέο λογισμικό θα ειδοποιεί επίσης τους χρήστες όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο ή την κάμερά τους.
Στο Safari, οι χρήστες θα βλέπουν τώρα ένα κουμπί αναφοράς απορρήτου, το οποίο θα περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι χειρίζονται το απόρρητο των χρηστών. Το Safari θα σας προειδοποιήσει επίσης εάν χρησιμοποιείτε έναν μη ασφαλή κωδικό πρόσβασης.

privacy.jpeg

AirPods

Με το iOS 14, οι χρήστες AirPods θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποίηση στα iPhones τους όταν οι μπαταρίες των ακουστικών τους εξαντλούνται.
Τα AirPods θα μπορούν επίσης να εναλλάσσονται αυτόματα μεταξύ συσκευών Apple, εξαλείφοντας την ανάγκη να τα αλλάξετε χειροκίνητα και οι χρήστες θα μπορούν να συνδυάσουν δύο σετ AirPods με μια Apple TV 4K.
Από ηχητική άποψη, η Apple προσθέτει μια τεχνική surround ήχου που ονομάζεται χωρικός ήχος και τη δυνατότητα προσαρμογής του ήχου -αν υπάρχουν πχ διαφορές ακοής.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Η Apple φέρνει ακόμη μερικές άλλες μικρές αλλά βασικές βελτιώσεις στα iPhones με το iOS 14, όπως:
  • Η δυνατότητα να κάνετε ως προεπιλεγμένη εφαρμογή, μια εφαρμογή τρίτου, όπως το email ή το πρόγραμμα περιήγησης ιστού
  • Η επιλογή ανάθεσης εργασιών σε μέλη μιας κοινόχρηστης λίστας στην εφαρμογή Υπενθυμίσεις
  • Η δυνατότητα να βλέπετε κάμερες ταχύτητας και κόκκινου φωτισμού στους Χάρτες
  • Βελτιώσεις προσβασιμότητας, όπως ενσωματωμένες ρυθμίσεις ακουστικών που μπορούν να ρυθμιστούν για τις ανάγκες ακοής ενός ατόμου
  • Η επιλογή κοινής χρήσης συνδρομών στο App Store με ολόκληρη την οικογένειά σας
  • Μια δυνατότητα που σας βοηθά να διατηρείτε επαφή με τα μάτια στο FaceTime, ακόμα κι αν κοιτάτε στην οθόνη
  • Τη δυνατότητα να δείτε ένα λεπτό προς λεπτό διάγραμμα υετού την επόμενη ώρα μέσα από την εφαρμογή Weather
  • Η δυνατότητα αναζήτησης των συγκεκριμένων emoji που αναζητάτε.

epipleon-xaraktiristika-iphone.jpeg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου