ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Κώστας Πουτακίδης (Διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης): Για πρώτη φορά στα Γρεβενά ξεκινά την λειτουργία του Εσπερινό Λύκειο (εικόνες + video)

Δήμος Γρεβενών: Έναρξη Λειτουργίας Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, την Τετάρτη (24-6), ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γρεβενών Κώστας Πουτακίδης, όπου αναφέρθηκε στην δημιουργία, για πρώτη φορά στα Γρεβενά, Εσπερινού Λυκείου.

Απαντά σε ερωτήσεις του Χρήστου Μίμη και του Απόστολου Γαϊτάνη. Παρακολουθήστε αποκλειστικά όλη την συνέντευξη:







Εικόνες:


Κατ αρχήν ο κ.Πουτακίδης ευχαρίστησε τον Βουλευτή της ΠΕ Γρεβενών Ανδρέα Πάτση: "ο οποίος με τις επίμονες προσπάθειές του και  μέσα από τις  συνεργασίες που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, πήρε το κύριο βάρος της ίδρυσης του Εσπερινού ΕΠΑΛ" .   

Ο Δήμος Γρεβενών, αναφέρει:
Έως την Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020 έχουν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στο νεοϊδρυθέν Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γρεβενών που ξεκινά την ερχόμενη σχολική περίοδο 2020-2021 μετά από κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών. Η νέα Δομή θα φιλοξενείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών και θα λειτουργήσει από τον φετινό Σεπτέμβριο με την Α’ και Β’ Τάξη.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, η Α΄ Τάξη θα έχει μαθήματα Γενικής Παιδείας ενώ η Β΄ Τάξη θα απαρτίζεται από τους εξής τομείς: 1. Διοίκησης & Οικονομίας, 2. Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού, 3. Μηχανολογίας, 4. Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι εγγραφές/μετεγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Επίσης, μέσω των ηλεκτρονικών μετεγγραφών, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες των Γρεβενών που φοιτούν ήδη σε Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. άλλων περιοχών να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο νέο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης μας.

Ειδικότερα, η έναρξη λειτουργίας Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. για πρώτη φορά στο Δήμο Γρεβενών θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς συμπολίτες μας να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη γνώση και τη μάθηση στο πλαίσιο της δια βίου μόρφωσης. Μέσω της διδακτέας και εξεταστέας ύλης, οι συμμετέχοντες δημότες θα κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία για την επανεκκίνηση της εκπαίδευσης τους, αποκτώντας παράλληλα επαγγελματική εξειδίκευση αλλά και πτυχίο με επαγγελματικά δικαιώματα πάνω σε διάφορες ειδικότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, η παρακολούθηση των σχετικών μαθημάτων θα συμβάλλει στη διαμόρφωση καλύτερων προοπτικών μιας μελλοντικής εργασίας καθώς προσφέρεται η δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου και εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγράφουν και να φοιτήσουν ενήλικοι μαθητές και εργαζόμενοι ανήλικοι μαθητές ενώ δεν αποκλείονται και πολίτες που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση ή και άλλες σπουδές και ενδιαφέρονται για την εκμάθηση νέων γνωστικών πεδίων.

Ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ.Κωνσταντίνος Πουτακίδης, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους τοπικούς φορείς που συνέδραμαν στη δημιουργία του νέου αυτού σχολείου λέγοντας, ειδικότερα, ότι «ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, αγκάλιασαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή την πρόταση μας καθώς δεν ήταν καθόλου προφανές ότι τα Γρεβενά θα αποκτούσαν Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο».

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε αίτημα μαθητών και καθηγητών της νέας Δομής που αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας.

ΑΕΤΟΣ ΓΡΕΒΕΝΑ: Δείτε και 

Ανδρέας Πάτσης για την δημιουργία του πρώτου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στα Γρεβενά: "Η δυνατότητα παροχής δημόσιας επαγγελματικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πλέον πραγματικότητα για τον Νομό μας" ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου