ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Τα 7 τρόφιμα που ένας διατροφολόγος δεν θα έβαζε ποτέ στο στόμα του (εικόνες)

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
trofhma

Οι διατροφολόγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα από
τον καθένα την επίδραση κάθε τροφίμου στον οργανισμό. Εύκολα, λοιπόν, υποθέτει κανείς ότι οι
συγκεκριμένοι καταναλώνουν μόνο τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία και σίγουρα όχι αυτά που προκαλούν προβλήματα.

Τα επτά τρόφιμα που δεν θα έβαζαν ποτέ στο στόμα τους, είναι τα εξής:



Τεχνικά γλυκαντικά 

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες στα φαγητά ευθύνονται εν μέρει για την παχυσαρκία και την ανάπτυξη διαβήτη, παρόλο που έχουν δημιουργηθεί για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Ουσιαστικά οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες ξεγελούν τον οργανισμό  κάνοντάς τον να πιστεύει ότι μόλις έχει καταναλώσει ζάχαρη. Αυτό έχει δραματικές επιπτώσεις, από την αύξηση των πόντων της περιφέρειας ως και την αύξηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης. Για αυτό και οι διατροφολόγοι συστήνουν να διαβάζουμε όλοι πολύ προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων και να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην κατανάλωση τροφών που περιέχουν νεοτάμη, σουκραλόζη, σακχαρίνη, ακεσουλφάμη καλίου.



Σιρόπι φρουκτόζης 

Η φρουκτόζη μεταβολίζεται αποκλειστικά στο ήπαρ, μια διαδικασία που οδηγεί στο σχηματισμό ελεύθερων ριζών του υπεροξειδίου που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του συκωτιού.

Επίσης, μετατρέπεται σε λίπος πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο υδατάνθρακα και συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο.



Βιομηχανικά σπορέλαια 

Τα βιομηχανικά σπορέλαια, όπως η σόγια, το κάρδαμο, το καλαμπόκι, το βαμβάκι είναι ιδιαίτερα επεξεργασμένα καθώς, για να μπορούν να καταναλωθούν, πρέπει να τους αφαιρείται η έντονη οσμή που έχουν. Επίσης, οξειδώνονται πολύ γρήγορα, κάτι που δημιουργεί ελεύθερες ρίζες. Τα έλαια αυτά, ακόμη, είναι πλούσια σε Ω6 τα οποία καταστρέφουν την ισορροπία των Ω λιπαρών οξέων στον οργανισμό. Μάλιστα, το τηγάνισμα τροφίμων σε τέτοια έλαια, τα μετατρέπει σε... βόμβες τρανς λιπαρών τα οποία είναι ότι χειρότερο μπορεί να καταναλώσει κανείς καθώς προκαλούν πλήθος καρδιακών παθήσεων.



Επεξεργασμένη σόγια ..

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου