ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Τα καλύτερα ρητά του πάμπλουτου Charlie Munger

Τάδε έφη… το δεξί χέρι του Warren Buffett

Ο Charlie Munger είναι το δεξί χέρι του πασίγνωστου επιχειρηματία-επενδυτή Warren Buffett (Γουόρεν Μπάφετ) στον όμιλο Berkshire Hathaway..



Ο Munger στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως μετεωρολόγος στην αμερικανική αεροπορία στρατού, ενώ σπούδασε στο τμήμα Νομικής του περίφημου αμερικανικού πανεπιστημίου, Χάρβαρντ.

Σε ηλικία 31 ετών γνώρισε τον Μπάφετ, ο οποίος τον έπεισε να καταπιαστεί με τις επενδύσεις.

Σήμερα, η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σται 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις πιο γνωστές του ρήσεις γύρω από τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και τη ζωή γενικότερα, όπως παρουσιάστηκαν σε σχετικό αφιέρωμα του Business Insider.

1. Μην παρασύρεστε στην αυτολύπηση, διότι δε λύνει κανένα πρόβλημα.

«Ο φθόνος, η μνησικακία, η εκδίκηση και η αυτολύπηση είναι καταστροφικός τρόπος σκέψης. Η αυτολύπηση πλησιάζει αρκετά κοντά στην παράνοια και η παράνοια είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα για να αντιστραφεί. Δεν θέλετε να παρασυρθείτε στην αυτολύπηση. Η αυτολύπηση δεν θα βελτιώσει την κατάστασή σας».

2. Όσοι συνεχίζουν να μαθαίνουν, προχωρούν μπροστά στη ζωή.


«Συνεχώς βλέπω στη ζωή να προχωρούν άνθρωποι που δεν είναι οι εξυπνότεροι -μερικές φορές ούτε οι πιο επιμελείς- αλλά είναι μηχανές-μάθησης. Κάθε βράδυ πέφτουν για ύπνο λίγο πιο σοφοί απ’ ό,τι ήταν όταν σηκώθηκαν από το κρεβάτι τους».

3. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το πάρεις απόφαση και να κάνεις κάτι γι’ αυτό.


«Κάποια στιγμή όλοι πρέπει να το πάρουμε απόφαση, ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Πρέπει να το καταπιούμε και να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

4. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τις δυσκολίες με παραγωγικό και εποικοδομητικό τρόπο.

«Η ζωή δεν είναι εύκολη και πολλές φορές, μάλιστα, είναι άδικη. Αλλά δεν έχει σημασία. Κάποιοι καταφέρνουν να το ξεπεράσουν και κάποιοι όχι. Κάθε χαμένη ευκαιρία στη ζωή πρέπει να τη βλέπουμε ως μια ευκαιρία να μάθουμε κάτι και να προσπαθήσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο».

5. Η αληθινή γνώση είναι να γνωρίζεις ότι δεν ξέρεις τίποτα.

«Ο Κομφούκιος έλεγε ότι η πραγματική γνώση είναι να γνωρίζει κανείς την άγνοιά του. Ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης είπαν πάνω κάτω το ίδιο πράγμα. Είναι όμως άραγε αυτό κάτι που μπορεί να διδαχθεί ή να μαθευτεί; Κάποιοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά καλοί στο να γνωρίζουν τα όρια της γνώσης τους, ακριβώς επειδή πρέπει. Το να γνωρίζει κανείς αυτά που δεν γνωρίζει είναι πιο χρήσιμο από το να είναι σπουδαίος».

6. Αν είσαι τεμπέλης και αναξιόπιστος, δεν έχει σημασία σε τι είσαι καλός.

«Τι πρέπει να αποφεύγει κανείς; Την τεμπελιά και την αναξιοπιστία. Αν είσαι αναξιόπιστος δεν έχουν σημασία οι αρετές σου».

7. Μην ξοδεύετε παραπάνω απ’ όσα μπορείτε.


«Κάποτε υπήρχε ένας άντρας, ο οποίος έγινε ο πιο διάσημος συνθέτης σε όλον τον κόσμο. Ο άντρας αυτός ήταν μίζερος και δυστυχισμένος τον περισσότερο καιρό, και ένας από τους λόγους ήταν γιατί ξόδευε τα εισοδήματά του. Αυτός ο άντρας ήταν ο Μότσαρτ».

8. Όσοι καταφέρνουν να ανεβούν πολύ ψηλά στις επιχειρήσεις, έχουν ηθικό χρέος να μην αμείβονται καλά.

«Οι άνθρωποι πρέπει να παίρνουν λιγότερα απ’ όσα αξίζουν, όταν τα πηγαίνουν καλά στη ζωή τους. Είναι ηθικό τους καθήκον να μην αμείβονται καλά».

9. Η εμπιστοσύνη που αξίζει είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

«Η υψηλότερη μορφή που μπορεί να φτάσει ένας πολιτισμός είναι ένας αδιάκοπος ιστός εμπιστοσύνης. Όχι διαδικασίες, αλλά απολύτως αξιόπιστοι άνθρωποι που μπορούν να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον. Το ίδιο ισχύει και για την προσωπική σας ζωή. Αν πριν από το γάμο σας πρέπει να υπογράψετε ένα πολυσέλιδο συμφωνητικό… τότε μάλλον θα ήταν καλύτερο να μην προχωρήσετε με αυτόν τον άνθρωπο».

10. Ήθελα να πλουτίσω για να είμαι ανεξάρτητος.

«Όπως και ο Γουόρεν Μπάφετ, ήθελα πάρα πολύ να πλουτίσω, όχι γιατί μου άρεσαν οι Φεράρι, αλλά γιατί ήθελα απεγνωσμένα να είμαι ανεξάρτητος».

11. Όσοι έχουν ευνοηθεί πρέπει να δίνουν πίσω στην κοινωνία.

«Όσοι είχαμε την τύχη να ευνοηθούμε στη ζωή μας έχουμε χρέος να προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία».


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου