ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Γιάννης Γιάτσιος: Συνεχίζονται τα έργα στην Σαμαρίνα Γρεβενών

Την 16η Αυγούστου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος, επισκέφθηκε την Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας,
το πιο ορεινό άκρο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, για να συναντήσει τους κατοίκους της και παραθεριστές της, οι οποίοι φέτος δεν συνέρρευσαν όπως τα προηγούμενα χρόνια με αφορμή και κινητήριο δύναμη την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου λόγω της πανδημίας.





Σε επιτόπια επίσκεψη στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, ο οποίος αποτελεί ιστορικό-διατηρητέο μνημείο, πραγματοποιήθηκε επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης του ενταγμένου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» έργου με τίτλο «Αποκατάσταση και αντισεισμική προστασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μεγάλη Παναγία) Σαμαρίνας, Κοινότητα Σαμαρίνας, Νομού Γρεβενών».

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σαμαρίνας, Ιωάννης Λυγούρας, παρών σε κάθε ανάγκη της Σαμαρίνας, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι οι εργασίες βρίσκονται σε δυναμική πρόοδο και αναμένεται να αποπερατωθούν το 2022 και για τον λόγο αυτό ο Ναός δεν είναι επισκέψιμος και δεν τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες.

Κατά την ετήσια πανήγυρη της 16ης Αυγούστου, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη μας, κ.κ. Δαβίδ, στον αύλειο χώρο και σε διαμορφωμένη εξέδρα μπροστά από το παλαιό Δημοτικό Σχολείο και για πρώτη φορά στο διάβα του χρόνου οι κάτοικοι του χωριού δεν «πιάστηκαν στον Τσιάτσιο», τον καθιερωμένο ιστορικό χορό της εορτάσιμης ημέρας.
Με αισιοδοξία για τα νέα επερχόμενα έργα, όπως αυτό της «Βελτίωσης επαρχιακού δρόμου Γρεβενών-Σαμαρίνας», έργο τεράστιας συμβολής στην ανάπτυξη της περιοχής, όχι μόνο των ορεινών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, ορίστηκε νέα συνάντηση στην Παρηγορία των Βλάχων, τη Μεγάλη Παναγία.

Με τη βοήθειά Της, ευχόμαστε του χρόνου, απαγκιστρωμένοι από περιορισμούς και δεσμεύσεις, να γιορτάσουμε σε περιβάλλον υγείας, χαράς και ελπίδας.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου