ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Κυτταρίτιδα τέλος: Μάθετε τα μυστικά tips που θα σας χαρίσουν λείο δέρμα!



Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε
ανώμαλη
συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού».

Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες.

Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία μας, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία πολλών γυναικών.

Ένα από τα βασικά αίτια της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή.
Φρόντισε να ενυδατώνεις επαρκώς το σώμα σου πίνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα υγρών (τουλάχιστον 8 ποτήρια/μέρα). Με το τρόπο αυτό απομακρύνονται οι τοξίνες από τον οργανισμό μας.
Θυμήσου ότι στην καθημερινή σου ενυδάτωση συνεισφέρει, όχι μόνο το πόσιμο νερό, αλλά και πολλά τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι), καθώς και όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα όπως το γάλα, το τσάι, τα αναψυκτικά (light αν θέλετε μηδενικές θερμίδες), ο καφές και οι χυμοί.
Εξασφάλισε ότι η καθημερινή σας διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια.
Αποφεύγουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος (το πολύ 1 φορά/εβδομάδα) καθώς και την κατανάλωση ζωικών λιπών.
Αποφεύγουμε τα γλυκά και τα αναψυκτικά.
Μειώνουμε το αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών καθώς και τις τυποποιημένες αλμυρές τροφές.
Κρατήστε μακριά τους απλούς υδατάνθρακες. Οι απλοί υδατάνθρακες βρίσκονται στη ζάχαρη και σε όλα τα τρόφιμα που φτιάχνονται από αυτή, όπως καραμέλες, γλυκά, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα και οδηγούν σε μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στα κύτταρα.
Καταναλώστε καλά λιπαρά . Αυξήστε την κατανάλωση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο, καρύδια, λιναρόσπορος. Συμβάλλουν στην εξισορρόπηση ορμονικών επιπέδων, στη μείωση της φλεγμονής και στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου.
Η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου μειώνει την κυτταρίτιδα.
Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Καλές πηγές είναι τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, οι πατάτες, οι φράουλες, οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα ακτινίδια.
Περιόρισε συνήθειες που μπορούν να εντείνουν το πρόβλημα όπως το στρες, το κάπνισμα και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.
Αρχίστε να γυμνάζεστε με αερόβια άσκηση αλλά και με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. H γυμναστική διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει τους μυς και συσφίγγει τις επίμαχες περιοχές.
Αποφεύγουμε τα στενά ρούχα και τα ψηλοτάκουνα καθώς εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
Αποφεύγουμε τα καυτά μπάνια. Ιδανικό για την κυκλοφορία του αίματος είναι η εναλλαγή κρύου κ ζεστού νερού.
Xρησιμοποιούμε μεθόδους που δρουν στην επιφάνεια του δέρματος, όπως συσφικτικές και λιποδιαλυτικές κρέμες συστηματικά και όχι για μικρά χρονικά διαστήματα.
Κάνουμε απολέπιση 1 φορά την εβδομάδα με ειδικά προϊόντα ώστε να απομακρύνουμε τα νέκρα κύτταρα και να έχουμε καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων αδυνατίσματος.

Συνοπτικά μια δίαιτα φτωχή σε νερό και πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, υδατάνθρακες, ανθρακούχα αναψυκτικά, ζάχαρη, αλκοόλ και αλάτι ευνοούν την αφυδάτωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα.

Ενώ μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, βιταμίνες κυρίως C, πολύ νερό,μειωμένη πρόσληψη αλατιού και με άσκηση μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

ladytimes.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου