ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ -ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Καθαριότητα των Σχολείων του Δήμου Γρεβενών


Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνωντων Δημοτικών Σχολείων,
εκπαιδευτικών και υπαλλήλων καθαριότητας στα Σχολεία.

Η συνάντηση έγινε στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών στις 15/9/2020 και είχε ως βασικό θέμα τις ιδιάζουσες υγειονομικές ανάγκες της περιόδου που διανύουμε, της περιόδου της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είναι γενικά παραδεκτό οι ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας, ειδικά των Σχολείων τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες το διάστημα αυτό, ώστε να διασφαλισθεί η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου.






Ενημερωθήκαμε όμως ότι το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας(μόνιμο προσωπικό και υπάλληλοι καθαριότητας που προσλήφθηκαν με συμβάσεις) είναι αδύνατο να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες που προκύπτουν την παρούσα περίοδο. Η εξάωρη καθημερινή απασχόληση του μόνιμου προσωπικού και η προβλεπόμενη τρίωρη απασχόληση των συμβασιούχων υπάλληλων δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων-δηλαδή συχνότερη και ιδιαίτερα προσεκτική καθαριότητα και απολύμανση όλων των χώρων των σχολείων.

Οι χώροι αυτοί περιλαμβάνουν εκτός βέβαια από τις σχολικές αίθουσες, τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους (διαδρόμους, γυμναστήρια, τουαλέτες, αίθουσες πληροφορικής/υπολογιστών, εργαστήρια, γραφεία) με τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τον κάθε χώρο (ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ συστήνουν καθαριότητα και απολύμανση των πληκτρολογίων και των υπολοίπων εξαρτημάτων των Η/Υ μετά τη χρήση της αίθουσας πληροφορικής του σχολείου από κάθε τμήμα αυξάνοντας αυτόματα κατακόρυφα τον χρόνο απασχόλησης των υπαλλήλων καθαριότητας).

Είναι αυτονόητο ότι ως εκπρόσωποι των Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων εκφράζουμε την ανησυχία μας για τους κινδύνους που αναμένεται να προκύψουν από την πλημμελή κάλυψη των Δημοτικών Σχολείων με προσωπικό καθαριότητας. Η εξάωρη κατά μέσο όρο κάλυψη του κάθε Δημοτικού Σχολείου με το υπάρχονπροσωπικό και με τους συγκεκριμένους όρους απασχόλησης προσωπικού δεν αρκεί να καλύψει ούτε χρονικά-πόσο μάλλον ουσιαστικά- τις ανάγκες καθαρότητάς του, λαμβάνοντας υπόψιν και την ολοήμερη λειτουργία των Σχολείων, η οποία ενισχύεται κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Ζητούμε λοιπόν τις άμεσες ενέργειές σας για την πραγματική και ουσιαστική κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό καθαριότητας των Σχολείων μας, είτε με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, είτε με την άμεση αύξηση του ωραρίου των συμβασιούχων υπάλληλων που έχουν ήδη προσληφθεί.

Με τιμή
Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου