ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Το γνωρίζατε πως ο διάσημος σεφ Αντονι Μπουρντέν (Anthony Michael Bourdain) αυτοκτόνησε το 2018;


Τέλος στη ζωή του έδωσε ο δημοφιλής Αμερικανός σεφ Αντονι Μπουρντέν, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο
ξενοδοχείο του στο Κάισερσμπεργκ στις 8-6-2018.

Ο διάσημος Νεοϋορκέζος μάγειρας και συγγραφέας έφυγε σε ηλικία 61 ετών. Το CNN επιβεβαίωσε ότι ο «Τζακ Κέρουακ της μαγειρικής», όπως τον αποκαλούσαν, αυτοκτόνησε.

Ο εκκεντρικός Μπουρντέν άφησε την τελευταία του πνοή στη Γαλλία, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα του τελευταίου επεισοδίου της σειράς του που προβάλλει το CNN. Ο στενός του φίλος, διάσημος Γάλλος σεφ Ερίκ Ριπέρ, τον βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του . Σύμφωνα με το business insider «βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του, στο ξενοδοχείο του στο Στρασβούργο».

«Απαγχονισμός» ήταν η αιτία θανάτου του Άντονι Μπουρντέν, του διάσημου Αμερικανού σεφ, που παρουσίαζε τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής "Parts Unknown".





Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε  σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο διά απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».
Ο Αντονι Μπουρντέν

Ο Άντονι Μπουρντέν γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1956 στη Νέα Υόρκη. Ήταν διάσημος Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα που έκανε διάσημο τον όρο «foodie» στις αρχές του 21ου αιώνα, μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών του εκπομπών. Μάλιστα ο ίδιος φρόντιζε να αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της κουζίνας στους τηλεθεατές-αναγνώστες του.
Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Αντονι Μπουρντέν | iefimerida.gr 1

«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας Άντονι Μπουρντέν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό δίκτυο. «Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένειά του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

Η μάχη με την ηρωίνη
Σε συνέντευξή του στην Guardian το 2017, ο Μπουρντέν μίλησε για την πάλη του με τα ναρκωτικά και το πώς κατάφερε να βρει ηρεμία από μια χαοτική κατάσταση, λέγοντας πως «είχα βάλει στην άκρη την ψυχωσική μου οργή, μετά από πολλά χρόνια που ήμουν απαίσιος στους σεφ, καταχρηστικός απέναντι στους σερβιτόρους ενώ έκανα bullying στη λάντζα».

«Σήμερα εξακολουθώ να έχω μια ματαιόδοξη ικανότητα στο να είμαι σαρκαστικός και δυσάρεστος αλλά δεν ουρλιάζω σε κανέναν» είχε πει στην Guardian.

Ο διάσημος σεφ και τηλεοπτικός αστέρας που θα γινόταν 62 χρονών σε λίγες ημέρες, είχε μιλήσει για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το ιστορικό χρήσης ηρωίνης.

«Ήμουν μια δυστυχισμένη ψυχή, με ένα τεράστιο πρόβλημα με ηρωίνη και κρακ. Πλήγωσαμ απογοήτευσα και προσέβαλα πολλούς, πάρα πολλούς ανθρώπους και μετανιώνω γι’ αυτό. Είναι μια ντροπή με την οποία θα πρέπει να συνεχίσω να ζω».

Παγκόσμια φήμη με πλήθος βραβείων στο ενεργητικό του
Ο Μπουρντέν ήταν μάστερ – πρώτα στην κουζίνα και μετά στην τηλεόραση. Μέσω των τηλεοπτικών του εκπομπών και των βιβλίων του, διερεύνησε την ανθρώπινη κατάσταση και βοήθησε το κοινό να σκεφτεί διαφορετικά για το φαγητό, τα ταξίδια και τον ίδιο τους τον εαυτό. Υποστήριξε τους περιθωριοποιημένους πολιτισμούς και αγωνίστηκε για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των εστιατορίων.

Στην πορεία του έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που η βιομηχανία του φαγητού είχε να προσφέρει.

Το 2013, οι κριτές του βραβείου Peabody, τίμησαν τον Μπουρντέν και την σειρά του «Parts Unknown» για την «επέκταση των ουρανίσκων και των οριζόντων μας». «Είναι ασεβής, ειλικρινής, περίεργος, ποτέ αμείλικτος» είχαν πει τότε οι κριτές. «Οι άνθρωποι του ανοίγονται και κάνοντάς το αυτό, συχνά αποκαλύπτουν περισσότερα για τις πατρίδες τους. Κάτι που πάντα ήλπιζε να κάνει ένας κλασικός δημοσιογράφος, αλλά δεν καταφέρνει σχεδόν ποτέ».

Αποδεχόμενος το βραβείο του, ο Μπουρντέν περιέγραψε τον τρόπο προσέγγισής της εκπομπής του.
«Θέτουμε πολύ απλά ερωτήματα: Τι σε κάνει ευτυχισμένο; Τι τρως; Τι σου αρέσει να μαγειρεύεις; Και σε κάθε μέρος του κόσμου που πηγαίνουμε κάνουμε αυτές τις πολύ απλές ερωτήσεις» είπε, προσθέτοντας: «καταφέρνουμε να παίρνουμε κάποιες πραγματικά εκπληκτικές απαντήσεις».

Το Smithsonian κάποτε τον αποκάλεσε «αληθινό ροκ σταρ» του μαγειρικού κόσμου και τον «Έλβις των κακών σεφ».

Το 1999 έγραψε ένα άρθρο στους New Yorker με τίτλο «Μην φάτε προτού το διαβάσετε αυτό» ( Don't Eat Before Reading This), που έγινε παγκόσμιο best seller το 2000 σε ένα βιβλίο με τίτλο « Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly».
Το βιβλίο αυτό του άνοιξε τις πόρτες για το διεθνές σετ.

Αρχικά έγινε παρουσιαστής της εκπομπής «A Cook’s Tour» στο Food Network και στη συνέχεια μετακόμισε στην εκπομπή « Anthony Bourdain: No Reservations» στο Travel Channel. Η εκπομπή αυτή έγινε παγκόσμια επιτυχία, χαρίζοντάς του δύο βραβεία Emmy, και πάνω από 10 υποψηφιότητες.

Στην τηλεοπτική σειρά του μπορούσε να βρεθεί να πίνει μπίρα με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Ανόι ή με τον Iggy Pop στο Μαϊάμι.

«Είμαι περήφανος για το γεγονός πως έχω δειπνήσει με ποικίλους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια από υποστηρικτές της Χεζμπολάχ, κομμουνιστές, ακτιβιστές κατά του Πούτιν, καουμπόηδες, μαστουρωμένους, ηγέτες χριστιανικής πολιτοφυλακής, φεμινίστριες, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς» είχε πει κάποτε. «Σου αρέσει το φαγητό και είσαι ευγενικός στο τραπέζι; Μου δείχνεις φιλοξενία στο ταξίδι μου; Τότε θα καθίσω μαζί σου και θα φάω ένα κομμάτι ψωμί».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου