ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες διαζυγίου; - Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες διαζυγίου; - Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση


Οι ειδικοί, όπως ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμων, παραθέτουν τις 3 πιο συχνές αιτίες διαζυγίων, στις οποίες το ζευγάρι δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.


Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι κατά τους ειδικούς;

1. Τρίτα άτομα και γονείς

Σύμφωνα με τον σύμβουλο γάμου Laurie Sue Brockway, «κάποια ζευγάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε διασπαστικές δυνάμεις – ειδικά όταν ο ένας από τους δύο συζύγους έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς». Η επιρροή από τρίτα άτομα ή για παράδειγμα από τους γονείς του ενός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο ζευγάρι οπότε αυτοί θα πρέπει να οριοθετούν την ιδιωτικότητά τους.

2. Καταπίεση

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται χρόνο και χώρο για τον εαυτό του. Όταν αυτά αρχίζουν και χάνονται τότε έρχονται τα προβλήματα και η επιθυμία για ελευθερία. Ένας γάμος απαιτεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση και κυρίως να αφήνει ο ένας στον άλλον ελευθερίες ώστε να μην καταλήξει να τις ζητήσει εκτός γάμου.

3. Η ερωτική επαφή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

Η υγιής ερωτική ζωή είναι βασικός παράγοντας για έναν ισορροπημένο γάμο. «Αν η ερωτική ζωή των συζύγων δεν είναι υγιής, το διαζύγιο είναι ισχυρή πιθανότητα», λέει ο ειδικός και συμπληρώνει: «Ο έρωτας αποτελεί βαρόμετρο της σύνδεσης των δύο συζύγων. Η ερωτική τους σχέση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και αρμονίας».

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου