ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ριζική ανάπλαση του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς προωθεί ο Δήμος Γρεβενών μέσω Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού

 
Στο πλαίσιο της 21ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε το
απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020, εγκρίθηκε από το Σώμα η εμπεριστατωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής για διεξαγωγή ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα αφορά τη ριζική αναβάθμιση του Κέντρου Παλαιοντολογίας της Κοινότητας Μηλιάς του Δήμου Γρεβενών το οποίο φιλοξενεί σπάνια και εντυπωσιακά απολιθώματα με διεθνή απήχηση και επιστημονική αναγνώριση. 

Ειδικότερα, αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο καθολικός επανασχεδιασμός των όψεων του κτιρίου, η ολοκληρωτική ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου και η πλήρης ανάπλαση της όμορης κεντρικής πλατείας της Κοινότητας Μηλιάς αλλά και των γύρω πεζοδρομίων με σκοπό την ουσιαστική ανάδειξη του Κέντρου ως κορυφαίο σημείο αναφοράς της περιοχής. Σκοπός του διαγωνισµού είναι η εξεύρεση της βέλτιστης πρότασης-λύσης, από αισθητική και τεχνική άποψη, προκειµένου να διαµορφωθεί ένας λειτουργικός δηµόσιος χώρος που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες και θα αναδεικνύει τα στοιχεία του αστικού και του φυσικού τοπίου που συνυπάρχουν, εμπλουτίζοντας και προστατεύοντας παράλληλα το υφιστάμενο περιβάλλον. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα πρέπει να αναζητήσουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες θα είναι τεκμηριωμένες µε σαφήνεια και λεπτομέρεια ως προς την επιλογή των υλικών, του αστικού εξοπλισμού και των κατάλληλων φυτεύσεων.
Σημειώνεται ότι η διενέργεια του εν λόγω διαγωνισμού έρχεται να προστεθεί στις καθοριστικές ενέργειες που έγιναν από τον Δήμο Γρεβενών τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τη βέλτιστη προβολή και ανάδειξη του Κέντρου Παλαιοντολογίας οι οποίες περιελάμβαναν την ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου εκθεσιακού χώρου, την προσεκτική μεταφορά των πολύτιμων ευρημάτων από το παλιό κτίριο στο καινούργιο, την αγορά νέων προθηκών και την εγκατάσταση μοντέρνων φωτιστικών σωμάτων. 

Αναμφίβολα, ένας από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής είναι η ορθολογική αξιοποίηση του αξιόλογου παλαιοντολογικού μας πλούτου και της ξεχωριστής Φυσικής μας Ιστορίας καθώς με τους κατάλληλους σχεδιασμούς που δρομολογούνται, θα προσελκύσουν επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό που με την παρουσία τους θα συμβάλλουν αισθητά στην εκπαιδευτική, τουριστική και εν γένει οικονομική προοπτική του τόπου μας. 

Επιπρόσθετα, η νέα αυτή σημαντική παρέμβαση αποτελεί ταυτόχρονα και δείγμα έμπρακτης στήριξης των χωριών μας από πλευράς του Δήμου ο οποίος προωθεί ενεργά την ιδέα της αποκέντρωσης δομών στο πλαίσιο της ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Παλαιοντολογίας της Μηλιάς του Δήμου Γρεβενών λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα είναι ανοιχτό τις καθημερινές από τις 09:00 έως τις 14:30 και το Σαββατοκύριακο από τις 09:00 έως τις 17:00.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου