ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Τι απαντούν οι ιερείς για την εμφάνιση δίχως μάσκες στον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης -«Η ΚΥΑ το επιτρέπει» (video)

Πλήθος ερωτημάτων «γέννησαν» οι χθεσινές εικόνες από τον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης με τους ιερείς και ιεράρχες που δεν φορούσαν μάσκες.

Οι φωτογραφικοί φακοί και οι κάμερες τηλεοπτικών σταθμών κατέγραψαν μεγάλο συνωστισμό έξω από το ναό από πιστούς που φορούσαν μάσκες, αλλά δεν κρατούσαν αποστάσεις. Αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση, ωστόσο, ήταν η εικόνα των Ιεραρχών και ιερέων που έφθασαν στο ναό χωρίς μάσκες, ενώ τέλεσαν και τη λιτάνευση δίχως προστατευτικά μέτρα.

Για το ζήτημα που προέκυψε από τον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» o π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ). Ο π. Γεώργιος υποστήριξε αρχικά ότι βάσει της νέας ΚΥΑ «οι λειτουργοί και ιεροψάλτες, το απαραίτητο προσωπικό, όταν τελείται η θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες δεν φορούν μάσκα».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ιερείς και Ιεράρχες δεν φορούσαν μάσκα ούτε κατά τη λιτάνευση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ είπε:

«Η λιτάνευση δεν είναι μέσα στους χώρους της πόλης καθώς δεν επιτρέπεται. Ο αυλόγυρος είναι κομμάτι του ναού, είναι συνέχεια της θείας λειτουργίας»

Βατόπουλος: Η Εκκλησία να παίξει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο
Οι παρουσιαστές της εκπομπής ρώτησαν τον π. Γεώργιο αν οι ιερείς πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στους πιστούς και εκείνος είπε ότι «σας δίδω την εξήγηση. Οταν είναι εν ώρα ακολουθίας, και η λιτανεία είναι κομμάτι ακολουθίας, η ΚΥΑ επιτρέπει να μη φορούν μάσκα. Σε οποιαδήποτε άλλη ώρα φορούν τη μάσκα τους».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Αλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ. Ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι «η μάσκα είναι βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας και πρέπει να τη φοράμε σε κάθε περίπτωση που είναι δυνατόν. Και στην εκκλησία οι ιερείς, εκτός από την ώρα που ψέλνουν. Εγώ προσωπικά, ωστόσο, έχω κάνει μάθημα πολλές ώρες φορώντας μάσκα. Εξαιρουμένου του διαστήματος που ψέλνουν πρέπει να φοράνε μάσκα. Επίσης, η Εκκλησία πρέπει να παίξει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν σε άλλες κρίσεις που έχει περάσει η πατρίδα μας» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

 
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου