ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τι τρώει άραγε η βασίλισσα Ελισάβετ τα Χριστούγεννα;


Μεγάλα τραπέζια, πανάκριβα σερβίτσια, τεράστια έλατα, επιβλητικοί πολυέλαιοι, υψηλή γαστρονομία. Τι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς για την εορταστική ατμόσφαιρα τα Χριστούγεννα μέσα στην οποία γευματίζει η βασίλισσα Ελισάβετ;

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η βασιλική οικογένεια περνάει την εορταστική περίοδο στο κτήμα Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ (ανατολική Αγγλία), με όλα τα royal μέλη να δίνουν το παρών για το εορταστικό γεύμα ανήμερα των Χριστουγέννων που παραθέτει η 94χρονη μονάρχης.

Μάλιστα ήταν τα Χριστούγεννα του 2018 όταν είδαμε την δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον και τη δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, συνοδευόμενες από τους πρίγκιπες Γούιλιαμ και Χάρι στην εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής στο κτήμα της βασιλικής οικογένειας στο Νόρφολκ. Αυτά ήταν και τα τελευταία Χριστούγεννα που πέρασαν μαζί τα πριγκιπικά ζεύγη με την βασίλισσα Ελισάβετ αφού πέρυσι οι Μέγκαν και Χάρι έκαναν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη Βόρεια Αμερική, αλλά η οικογένεια πήγε παραδοσιακά στο Νόρφολκ.

Και τα φετινά Χριστούγεννα όμως θα είναι προφανώς διαφορετικά, αφού όπως και στον υπόλοιπο πλανήτη θα γιορταστούν με περιορισμούς. Μόλις πριν λίγες μέρες, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος θα περάσουν τα Χριστούγεννα πιο χαλαρά και «ήρεμα» στο κάστρο του Ουίνδσορ.

«Έχοντας εξετάσει όλες τις συστάσεις των ειδικών, η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισαν να περάσουν φέτος τα Χριστούγεννα ήρεμα στο Ουίνδσορ», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου των βασιλικών ανακτόρων.

Έτσι το βασιλικό ζεύγος αποφάσισε τουλάχιστον για φέτος να παραμείνει στην κατοικία τους, που βρίσκεται στα περίχωρα του Λονδίνου. Και παρά το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα μπορεί να δει τα τέσσερα παιδιά της, τα οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα τα Χριστούγεννα του 2020, κάποιες εορταστικές παραδόσεις θα τηρηθούν.

Ο Ντάρεν Μακ Γκράντι ήταν ο προσωπικός σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ για 15 χρόνια. Μάλιστα τη συνόδεψε σε δύο βασιλικές περιοδείες στην Αυστραλία και στο διάστημα των 15 χρόνων μαγείρεψε συνολικά για πέντε Αμερικανούς Προέδρους. Όμως ο Μακ Γκράντι εργάστηκε επίσης και για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας – συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Νταϊάνα, και των γιων της Γούιλιαμ και Χάρι.

Σε μια σειρά βίντεο και συνεντεύξεων του στο YouTube από τότε που έφυγε από το Παλάτι, ο McGrady έχει αποκαλύψει πολλά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι της βασιλικής οικογένειας ενώ σε παλαιότερη συνέντευξη του στο περιοδικό Hello o Μακ Γκράντι είπε ότι πιο σημαντικό food event της οικογένειας είναι τα Χριστούγεννα.

Οι βασιλείς τείνουν να είναι παραδοσιακοί τιμώντας τα Χριστούγεννα με κλασική γαλοπούλα και όχι άλλα κρέατα. «Ήταν το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο», έχει πει ο Μακ Γκράντι. «Είναι πραγματικά βαρετό όταν πρόκειται για γιορτές. Δεν ήθελαν ζαμπόν ή κάτι διαφορετικό, απλά παραδοσιακή γαλοπούλα».

«Κάναμε τρεις γαλοπούλες για τη βασίλισσα και την οικογένειά της στην βασιλική τραπεζαρία, μία για τα παιδιά και στη συνέχεια περισσότερες από 100 γαλοπούλες για το προσωπικό, οπότε όλοι απολάμβαναν το χριστουγεννιάτικο γεύμα.»

Όσον αφορά τη δοκιμή νέων εορταστικών πιάτων, οι βασιλικοί σεφ υπόκεινται σε αυστηρές οδηγίες ώστε να μην χρησιμοποιούν τρόφιμα που προσδίδουν δυνατές γεύσεις, όπως σκόρδο και κρεμμύδι, καθώς στην βασίλισσα Ελισάβετ δεν αρέσουν.

Το επιδόρπιο που σερβίρεται ανήμερα των Χριστουγέννων είναι η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα βουτηγμένη σε κονιάκ, ενώ ο σεφ του ανακτόρου τη μεταφέρει φλεγόμενη στην βασιλική τραπεζαρία.

Αν και λατρεύει τις γιορτές, η βασίλισσα Ελισάβετ σύμφωνα με πληροφορίες του Independent τρώει μικρές μερίδες – ακόμη και τα Χριστούγεννα. Ο Μακ Γκράντι έχει επίσης αποκαλύψει ότι η 94χρονη μονάρχης προτιμά να έχει τέσσερα μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα.

Οσον αφορά το ποτό, είναι γνωστό πως η βασίλισσα Ελισάβετ προτιμά να πίνει Gin and Dubonnet, ένα ποτό που αποτελείται από δύο μόνο υλικά και φέτα λεμονιού και σαμπάνια.

Όσοι έχουν εργαστεί για το παλάτι αναφέρουν πως εδώ και δεκαετίες η βασίλισσα Ελισάβετ συνηθίζει να πίνει Gin and Dubonnet πριν από το μεσημεριανό της γεύμα, ως απεριτίφ. Ένα μέρος του είναι τζιν Gordon’s –το οποίο διαθέτει τη βρετανική σφραγίδα ως επίσημος προμηθευτής του παλατιού-, δύο μέρη Dubonnet rouge, μία φέτα λεμονιού καθαρισμένη από κουκούτσια και καλής ποιότητας πάγο, όλα σερβιρισμένα στα υπέροχα κρυστάλλινα ποτηράκια του κρασιού, με τα σύμβολα E II R (Elizabeth Regina η δεύτερη) χαραγμένα.

Τι είναι όμως ακριβώς το Dubonnet;

Το Dubonnet είναι ένα γαλλικό, γλυκό απεριτίφ με βάση το κρασί, το οποίο ενισχύεται αλκοολικά για να σταματήσει η ζύμωση και έπειτα αρωματίζεται με βότανα και μπαχαρικά, όπως περίπου συμβαίνει και με το βερμούτ.

Βοηθάει η βασίλισσα Ελισάβετ στην προετοιμασία του δείπνου των Χριστουγέννων;
Ο Μακ Γκράντι αποκαλύπτει σε ένα τα βίντεο του στο YouTube ότι στη βασίλισσα Ελισάβετ δεν αρέσει ιδιαίτερα η μαγειρική, αλλά ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι «καταπληκτικός σεφ» και συχνά βοηθάει τους σεφ στην κουζίνα ενώ του αρέσει επίσης το μπάρμπεκιου στο κτήμα Balmoral.

Συμπλήρωσε επίσης πως σε όλα τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας Γουίλιαμ, Κέιτ, Μέγκαν και Χάρι, αρέσει πολύ η μαγειρική.

meaculpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου