ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πέντε βήματα για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκέσει όλη μέρα


Όταν ψεκάζεσαι με το αγαπημένο σου άρωμα πριν από μια βραδινή έξοδο, αυτή η πρώτη μυρωδιά είναι μεθυστική. Αλλά κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αρχίζει να φεύγει έως ότου δεν έχει απομείνει σχεδόν καθόλου άρωμα – κάτι που είναι δυσάρεστο και εκνευριστικό.

Σύμφωνα με την Greta Pagel, διευθύντρια αρωμάτων στο Good Chemistry, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να κάνουν το άρωμά σου να φύγει. «Η μακροζωία εξαρτάται από τον τύπο του αρώματος, τη σύνθεση, ακόμη και τις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας στο περιβάλλον και τη μύτη μας», λέει. Με άλλα λόγια, ορισμένα αρώματα προορίζονται να διαρκέσουν περισσότερο από άλλα (για παράδειγμα, κάτι με «πλούσιες, διαρκείς νότες βάσης» όπως το κεχριμπάρι, η βανίλια και ο μόσχος θα διαρκέσει περισσότερο από ένα ελαφρύ λουλουδάτο άρωμα και τα «eau de parfums» τείνουν να διαρκούν περισσότερο από τα «eau de toilettes», επειδή έχουν πιο βαριές φόρμουλες και η αντοχή τους μπορεί να επηρεαστεί άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.

Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι ανεξάρτητα από το είδος της μυρωδιάς που φοράς, υπάρχει ένας τρόπος να κάνεις το αγαπημένο σου άρωμα να διαρκεί όλη μέρα. Σε ένα πλέον viral βίντεο του TikTok, η lifestyle influencer και ιδρύτρια του FORVR Mood, Jackie Aina, μοιράστηκε τη μέθοδο της για να διατηρεί τα αρώματα για ώρες – και η Pagel επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί πραγματικά.

Πώς να κάνεις το άρωμά σου να διαρκέσει περισσότερο σε 5 βήματα

1. Ξεκίνα με ένα αφρόλουτρο που περιέχει τις ίδιες αρωματικές νότες με το άρωμά σου

Το κόλπο για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο ξεκινάει στο ντους. Η Aina συνιστά να επιλέξεις ένα αφρόλουτρο ή ένα scrub που μυρίζει παρόμοια με το άρωμα που πρόκειται να φορέσεις για την ημέρα – πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο φόρμουλες έχουν το ίδιο γενικό άρωμα. «Δεν πρέπει να είναι αδερφές, αλλά πρέπει να είναι ξαδέρφια», προσθέτει.


Η Pagel επιβεβαιώνει ότι αυτό είναι ένα αποτελεσματικό πρώτο βήμα, επειδή η τοποθέτηση διαφορετικών προϊόντων περιποίησης δέρματος που ταιριάζουν με τις μυρωδιές του αρώματος σου μπορεί να βοηθήσει το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο.

2. Εφάρμοσε μια λοσιόν σώματος της ίδιας οικογένειας αρωμάτων

Χρησιμοποιώντας τις ίδιες αρχές επίστρωσης αρωμάτων, επίλεξε μια λοσιόν σώματος ή κρέμα που περιέχει παρόμοιες νότες με το άρωμα και το αφρόλουτρο σου. Για παράδειγμα, «αν πρόκειται να φορέσεις ένα άρωμα τριαντάφυλλου, τότε η λοσιόν σου θα πρέπει να μυρίζει παρόμοια», λέει η Aina. Φρόντισε να εφαρμόσεις τη λοσιόν σε βρεγμένο δέρμα (ιδανικά πριν καν το σκουπίσεις), το οποίο θα του επιτρέψει να διεισδύσει στο δέρμα πιο βαθιά για να αφήσει πίσω του ένα πιο δυνατό άρωμα.

3. Ψέκασε το άρωμα στα σημεία παλμών σου

Τα “σημεία παλμού” είναι περιοχές του σώματός σου όπου οι αρτηρίες σου περνούν ακριβώς κάτω από το δέρμα σου – η βάση του λαιμού, οι καρποί, οι εσωτερικοί αγκώνες, το πίσω μέρος των γονάτων και πίσω από τα αυτιά σου – και τείνουν να θεωρούνται το καλύτερο μέρος για εφαρμογή αρώματος γιατί βοηθούν το άρωμα να διαρκεί περισσότερο.

«Επειδή τα σημεία παλμού εκπέμπουν ζεστασιά, η εφαρμογή αρώματος σε αυτά τα σημεία ενισχύει τη διάχυση του αρώματος από το δέρμα», λέει η Pagel. «Το πλεονέκτημα της εφαρμογής αρώματος σε σημεία παλμών, αντί για άλλες περιοχές του σώματος, είναι ένα στρώμα αισθησιακής, λεπτής μυρωδιάς που αναδύεται από το δέρμα». Είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό ενώ το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό, καθώς το ζεστό, υγρό δέρμα απορροφά καλύτερα τα έλαια.

4. «Σφραγίστε» το άρωμά σου

Η Aina λέει ότι αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσεις τη διάρκεια του άρωματός σου όλη την ημέρα. Είναι η ίδια αρχή με την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πάνω από τους ορούς για το δέρμα σου: Βοηθά να κλειδώσει το άρωμα και να αποτρέψει τη διαφυγή του στο περιβάλλον. Απλώς άπλωσε μια δεύτερη στρώση λοσιόν σώματος.

5. Κάνε έναν τελευταίο ψεκασμό

Ψέκασε ξανά το άρωμα στο σώμα σου, προσθέτοντας ένα δεύτερο στρώμα αρώματος στους παλμούς σου. Ή, για να επεκτείνεις ακόμη περισσότερο την ισχύ, η Pagel προτείνει να είσαι δημιουργική με το πού ψεκάζεσαι. «Δοκίμασε να ψεκάσεις τη χτένα ή τη βούρτσα σου για να μεταφερθεί το άρωμα στα μαλλιά σου ή ψέκασε λίγο στα ρούχα σου», λέει η Pagel.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου