ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια...

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτριο Παπαστεργίου
Πρόεδρο επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΕ
ΚΟΙΝ.: Μέλη ΔΣ ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
ΜΜΕ Δυτικής Μακεδονίας

 

ΘΕΜΑ:  Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης  Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα ενεργειακά ζητήματα του Δήμου Άργους Ορεστικού και τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια. 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης  Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνεδρίαση του,που πραγματοποιήθηκε την7ην Δεκεμβρίου 2022, αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα που έχει προκύψει με τα ενεργειακά ζητήματα του Δήμου Άργους Ορεστικού, σε συνάρτηση με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια επί του θέματος, ο οποίος είπε σε συνέντευξή τουότι:«όποιος δεν με ενημερώνει στο γραφείο μου, δεν τηρεί τη θεσμικότητα και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος», αναφερόμενος προφανώς στο Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1)       Καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του βουλευτή κ.Ζήση Τζηκαλάγια

2)       Συμπαραστέκεται  στον Δήμο Άργους Ορεστικού, στο Δημοτικό Συμβούλιοκαι προσωπικά στον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου,οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι για τη διοίκηση και διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.

 
 

3)       Οι ρόλοι των θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως εξάλλου περιγράφεται και στο Σύνταγμα,είναι διακριτοίκαι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

4)       Η συνεργασία  μεταξύ των θεσμώνεπιβάλλεταιδεδομένου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε σημαντικούς αγώνες για την προάσπιση και την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμών και ιδιαίτερα για την επίτευξητης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς της.

5)       Η επιταγή του άρθρου 102 του Συντάγματος είναι διαχρονική και οφείλουμε να την τηρούμε ως κόρη οφθαλμού. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει αποκλειστικά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 
 

Για το Δ.Σ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
O Πρόεδρος
Γεώργιος Δασταμάνης
Δήμαρχος ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου