ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Το μυστικό για να κάνεις τη σχέση σου να πετύχει και να κρατήσει στο χρόνο


Όλοι θέλουμε όταν έχουμε μια ερωτική σχέση, να είναι ισορροπημένη και γεμάτη αγάπη και πάθος, αλλά και ηρεμία, χωρίς να είναι τοξική και με σκαμπανεβάσματα, ενώ το ζητούμενό είναι να κρατήσει.


Πώς όμως θα κάνεις μια σχέση να κρατήσει, όταν είμαστε τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας οι άνθρωποι και δύσκολα βάζουμε “νερό στο κρασί” μας όταν πρέπει να παραμερίσουμε τον εγωισμό μας και να πούμε κάποιες μικρές αλλά με μεγάλη σημασία λέξεις, όπως “συγγνώμη”, “μου λείπεις” και ‘σ’αγαπώ”.


Υπάρχει ένα μυστικό …

Εάν θέλεις να κάνεις τη σχέση σου με έναν άνθρωπο να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο, ακόμα και για πάντα πρέπει να προσέξεις ένα πράγμα. Ποιο είναι αυτό;



Η συγχώρεση. Ναι. Οι άνθρωποι τείνουμε να αντιδρούμε έντονα και πράττουμε βεβιασμένα όταν βρισκόμαστε σε συναισθηματική φόρτιση, χωρίς να αναλογιζόμαστε τις συνέπειες αυτών που λέμε ή κάνουμε.



Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείς ότι μετά από ένα καβγά, θα ειπωθούν πιθανόν άσχημα πράγματα που μπορεί να πληγώσουν εσάς και τη σχέση σας. Η συγχώρεση είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει μέσα στη σχέση και από τις δύο πλευρές φυσικά.

Η αγανάκτηση, ο θυμός και η ενοχή είναι φυσιολογικές αντιδράσεις όταν το αγαπημένο σου πρόσωπο κάνει κάτι που δεν σου αρέσει. Χωρίς συγχώρεση, ωστόσο, οι μικρές πληγές καθώς και οι προδοσίες μπορούν να διαλύσουν τη σχέση σας.

«Οι άνθρωποι που δε συγχωρούν συχνά έχουν πρόβλημα να διατηρήσουν θετικά συναισθήματα προς τους συντρόφους τους», λέει διακεκριμένη ψυχολόγος. «Αλλά οι σύντροφοι που κινούνται προς τη συγχώρεση είναι περισσότερο σε θέση να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους επειδή παίρνουν μια συνειδητή απόφαση να μην ασχοληθούν με τα λάθη που έχει κάνει ο σύντροφός τους».

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου