Υλικά
250 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. λευκό αμύγδαλο καβουρδισμένο στους 160οC για 10 λεπτά
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αιγοπρόβειο βούτυρο (το οποίο έχει μαλακώσει αρκετά) με τη ζάχαρη άχνη, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του αυγοδάρτη.
Όταν αφρατέψει καλά, διπλασιαστεί σε όγκο και γίνει μια βελούδινη λευκή κρέμα με απαλές κόρυφες, είναι έτοιμο. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και χρησιμοποιούμε το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Στο γουδί, σπάμε το αμύγδαλο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το σπασμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε γάντια κατάλληλα για μαγειρική και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα και το μέγεθος της αρεσκείας μας. Προσέχουμε οι κουραμπιέδες να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά.
Όταν ψηθούν, πριν κρυώσουν τους βουτάμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.
Σερβίρουμε τους κουραμπιέδες σε γιορτινή πιατέλα.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου