ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατροί προειδοποιούν τις γυναίκες: Μην πλένετε τα γεννητικά σας όργανα με λεμόνι

 


Mια επικίνδυνη τάση «διαφημίζεται» σε διάφορα φόρουμ και οι γιατροί προειδοποιούν: Οι γυναίκες δεν θα

πρέπει να πλένουν τα γεννητικά τους όργανα με λεμόνι γιατί μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στο ευαίσθητο αυτό σημείο του σώματός τους.

Πριν από κάποιο διάστημα υπήρξαν κάποιοι που υποστήριζαν ότι η μέθοδος αυτή βοηθάει στο να ξεφορτωθεί μια γυναίκα τις δυσάρεστες οσμές, ενώ μπορεί ακόμη και να βοηθήσει «στην αποφυγή της εγκυμοσύνης».

Σε μέρη όπως η Τανζανία, νεαρές γυναίκες πιστεύουν ότι πλένοντας τον κόλπο τους με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει να καθαριστεί το σπέρμα μετά το σεξ και συνεπώς να αποφευχθεί η εγκυμοσύνη, σύμφωνα με τη βρετανική Sun.

Άλλοι υπέρμαχοι της τάσης αυτής λένε ότι φύλλα λεμονιού μπορεί να βοηθήσουν να έχει η περιοχή μια μυρωδιά φρεσκάδας, όμως ειδικοί τονίζουν στη βρετανική εφημερίδα τον κίνδυνο αυτών των πρακτικών.

Η Dr Sarah Jarvis σημειώνει πως το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής με λεμόνι μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. «Είναι τραγική ιδέα να πλένεις τον κόλπο σου με χυμό λεμονιού. Είναι πολύ όξινος και μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον κόλπο», σημειώνει.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και ερεθισμό όταν κάνεις έρωτα. Μπορεί να διαταράξει και το κολπικό pH. Αυτό μπορεί να σε κάνει επιρρεπή σε κολπικές λοιμώξεις», σύμφωνα με τη γιατρό.

Άλλοι ειδικοί τονίζουν ότι η χρήση του λεμονιού μετά το σεξ δεν αποτρέπει την εγκυμοσύνη. Η Dr Sarah Welsh εξηγεί επίσης ότι η χρήση λεμονιών θα διαταράξει τη φυσική χλωρίδα του κόλπου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα σε λοιμώξεις.

«Ο χυμός λεμονιού δεν σταματά την εγκυμοσύνη και ο μόνος τρόπος για να το κάνεις αυτό με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα είναι αν δεις έναν ειδικό», υπογραμμίζει.

«Είναι πάντα καλύτερο να δεις έναν επαγγελματία για τη διάγνωση και να συζητήσεις τους προβληματισμούς που μπορεί να έχεις σχετικά με την υγεία των γεννητικών σου οργάνων», εξηγεί η ίδια.


Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου