ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Πώς επηρεάζει η βροχή τη διάθεσή μας;



Πολλοί άνθρωποι τις βροχερές ημέρες αισθάνονται μια κακή διάθεση. Άλλοι αισθάνονται κουρασμένοι και θέλουν απλά να ξαπλώνουν. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που τους αρέσει να κοιτούν τη βροχή και αυτό τους ευχαριστεί;


Οι αντιδράσεις αυτές δεν μας οδηγούν σε ασφαλές συμπέρασμα, στο αν η βροχή ρίχνει την διάθεση ή όχι. Μια μελέτη του Denissen to 2008 προσπάθησε να δώσει απάντηση. Με ειδικά ερωτηματολόγια καταγράφηκε η διάθεση των ατόμων που συμμετείχαν, καθημερινά. Στο τέλος έγινε ανάλυση των δεδομένων και έγινε σύγκριση των βροχερών ημερών, σε σχέση με τις ημέρες που δεν έβρεχε.

Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο, καθώς δεν βρέθηκε σχέση βροχής και συναισθήματος. Αντίθετα με την ανθρώπινη εμπειρία, όπου κάτι πάντα νιώθουμε όταν βρέχει, η έρευνα απέδειξε ότι αυτό το κάτι δεν είναι ικανό να μας αλλάξει την διάθεση.

Για να διερευνήσουν το αποτέλεσμα αυτό, οι ερευνητές συνέχισαν την ανάλυση. Τελικά, βρήκαν ότι αυτό που αλλάζει την διάθεση, δεν είναι η βροχή, αλλά η διάρκεια και η ένταση του φωτός.

Έτσι, οι ημέρες που ήταν αρκετά σκοτεινές είτε έβρεχε, είτε όχι επηρέαζαν περισσότερο την διάθεση. Επίσης, αν υπήρχαν συνεχόμενες ημέρες χαμηλής φωτεινότητας, το πρόβλημα επιδεινώνονταν.

Ποιά είναι η αιτία;

Η χαμηλά φωτεινότητα και η μικρή διάρκεια του φωτός της ημέρας, τις βροχερές ημέρες, επηρεάζουν την χημεία του οργανισμού. Παρατηρείται μειωμένη σύνθεση βιταμίνης D, η οποία συντίθεται από το δέρμα όταν αυτό εκτίθεται στο φως του ήλιου.

Η βιταμίνη D με τη σειρά της επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της καλής διάθεσης, με αποτέλεσμα όταν αυτή μειώνεται, να πέφτει και η διάθεση.

ygeiamasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου