Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου 24ώρου που ακολούθησε τα τραγικά επεισόδια, συγκέντρωσε «5.800 περίπου ακυρωμένες νύχτες από ξενοδοχεία, των οποίων ο αριθμός δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των μονάδων της Αττικής». Η Ενωση εκτιμά επίσης ότι ...υπάρχει κίνδυνος «κάθε βδομάδα που περνάει να χάνουμε πάνω από 1% των συνολικών διανυκτερεύσεων που είχε η Αττική για το 2009».
«Χρέος όλων μας είναι, με δεδομένη την άσχημη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να προστατεύσουμε τον Τουρισμό μας, το μοναδικό ίσως αναπτυξιακό βραχίονα που μπορεί να ανταμείψει τις θυσίες στις οποίες όλοι καλούμαστε να υποβληθούμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Καλεί τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να αναμεταδίδουν τις «ίδιες και τις ίδιες εικόνες καταστροφής και βίας στην πόλη μας» και υπογραμμίζει: «Η επανάληψή τους κάνει πλέον ουσιαστική ζημιά και στο ηθικό όλων μας, αλλά και στην εικόνα του προορισμού διεθνώς…»
“Επιτροπή διαχείρισης κρίσεων” στον ΕΟΤ
Η μια μετά την άλλη ήρθαν από τις χώρες οι ταξιδιωτικές συστάσεις προς τους πολίτες τους μετά τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Ήδη έχουν δοθεί ειδικές εντολές στα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό να προβούν σε επαφές ώστε να αναστρέψουν το κλίμα καθησυχάζοντας κυρίως του υπεύθυνους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων σε χώρες όπως η Αγγλία που στέλνει πάνω από 1,5 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα ή οι ΗΠΑ που αποτελούν παράδειγμα για χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία.
Ήδη θεωρείται πλήγμα για τον τουρισμό του Μαϊου στη Βόρεια Ελλάδα η οδηγία που εξέδωσαν η Ρουμανία, η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία, ενώ το ίδιο συμβαίνει σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κρήτη όπου η μείωση στις κρατήσεις για το μήνα είναι από 30% έως 50%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου