Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Η «άγνωστη» λίμνη στις πλαγιές της Πάρνηθας



Όσοι συνηθίζουν να
εξερευνούν την Πάρνηθα, να βολτάρουν στο βουνό της Αττικής και να απολαμβάνουν τη γενναιόδωρη φύση, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουν επισκεφθεί και τη λίμνη Μπελέτσι. Οι υπόλοιποι κάτοικοι της πρωτεύουσας μάλλον εκπλήσσονται βλέποντας τις γαλήνιες εικόνες της λίμνης, μία ανάσα από την Αθήνα, στη διαδρομή από το Τατόι προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.


Πρόκειται για τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 600 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, βορειοδυτικά της ομώνυμης κορυφής Μπελέτσι. Η κατασκευή φράγματος οδήγησε στη συγκράτηση των νερών πηγής, που βρίσκεται στα βόρεια, κι έτσι διαμορφώθηκε η λίμνη.

Το συνολικό της εμβαδό αγγίζει τα 7.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το μέγιστο βάθος της τα εννέα μέτρα.


Εκτός από τα αποδημητικά πουλιά, που κάνουν το πέρασμά τους, στον υδροβιότοπο της λίμνης Μπελέτσι ζουν και κύκνοι, πάπιες αλλά και ψάρια, χέλια και νεροχελώνες.






newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου