Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Απριλίου 2025

Στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γ. Κεφαλογιάννης - (εικόνες)

 Ένα οδικό ταξίδι στο πυρήνα της Βάλια Κάλντα πραγματοποίησε χθες (26-4), δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία, ο υπουργός Κλιματικής

Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και υψηλόβαθμα στελέχη της Δασικής υπηρεσίας Γρεβενών, περιηγήθηκε σ΄ ένα από τους σπουδαιότερους εθνικούς δρυμούς της χώρας και ενημερώθηκε τόσο για τα έργα πολιτικής προστασίας που έχουν πραγματοποιηθεί σε ό,τι αφορά την πρόληψη και προστασία του δρυμού, όσο και για την οργανωμένη ξύλευση του δάσους, που σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες συμβάλλει στην συνεχή ανανέωσή του. Ο υπουργός εισήλθε στον δρυμό από την περιοχή της Μηλιάς Μετσόβου και μέσα από δασικούς δρόμους έφτασε έξω από το Περιβόλι Γρεβενών, επισκέφθηκε το ναό του Αγ. Νικολάου στην καρδιά του δάσους και κατέληξε στο μοναδικό φαράγγι με το γεφύρι της Πορτίτσας και το χωριό Σπήλαιο Γρεβενών.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Τσιατούρα και ο διευθυντής Δασών Γρεβενών Κωσταντίνος Στέφος, ενημέρωσαν τον υπουργό για το καθεστώς προστασίας της Βάλια Κάλντα, την ποικιλία της δασικής χλωρίδας με την μαύρη πεύκη, τα σπάνια ελατοδάση και τα μοναδικά ρόμπολα που διαθέτει εν αφθονία ο δρυμός και τις προσπάθειες που γίνονται για την συστηματική προστασία του, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «υπάρχει ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα έργα πρόληψης και προστασίας αυτού του δάσους σπάνιας ομορφιάς» απηύθυνε έκκληση στους εμπλεκόμενους φορείς «για άμεση και αποτελεσματική συνεργασία» και υπογράμμισε ότι εάν παραστεί ανάγκη «το πυροσβεστικό σώμα θα είναι εδώ για να αποτραπούν οι δύσκολες καταστάσεις».

Δείτε και : Συναντήσεις και επισκέψεις του Βουλευτή ΠΕ Γρεβενών Θανάση Σταυρόπουλου.. - (εικόνες) 
και: 
Ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης στα Γρεβενά για την μετεγκατάση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και για τα μέτρα αντιμετώπισης πυρκαγιών εν όψει της αντιπυρικής περιόδου στη Δυτική Μακεδονία - (εικόνες + video)

Δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στις υπηρεσίες για μια σειρά από ενέργειες κι έργα πρόληψης που έχουν πραγματοποιήσει και κατέληξε λέγοντας ότι «τέτοιου είδους φυσικού κάλλους ομορφιές της πατρίδας μας θα έχουν την καλύτερη δυνατή προστασία, όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο αλλά και κατά την διάρκεια του έτους».

Νωρίτερα ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γρεβενών Αθανάσιο Σταυρόπουλο και τον περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη περιηγήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών όπου στεγάζονται ευρήματα από ανασκαφές του 1993, με σημαντικότερο έκθεμα τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες στον κόσμο με μήκος 5,02 μέτρα οι οποίοι έχουν μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Τα απολιθώματα της Μηλιάς, ηλικίας 3,5 εκατ. ετών, αποτελούν μοναδική παλαιοντολογική κληρονομιά και έχουν μελετηθεί από πολλούς επιστήμονες σε ολόκληρο το κόσμο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου