Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 5 Αυγούστου 2025

ΣΥΝΤΑΓΗ για το τέλειο τηγανητό αυγό

Αν υπάρχει ένα φαγητό που όλοι νομίζουν ότι ξέρουν να φτιάχνουν, αυτό είναι το τηγανητό αυγό. Πόσο πετυχημένο όμως βγαίνει; Μήπως σπάνε οι κρόκοι; Μήπως στεγνώνει πολύ; Το τέλειο τηγανητό αυγό είναι τέχνη.
 
 
Το τέλειο τηγανητό αυγό έχει τραγανές, χρυσαφένιες άκρες, λαμπερό και μαλακό ασπράδι και κρόκο ρευστό και γεμάτο, σαν μικρό χρυσαφένιο ήλιο. 
Μικρά μυστικά, λεπτομέρειες που μετράνε, από το λίπος που θα επιλέξεις μέχρι τον τρόπο που θα «κάτσει» το αυγό στο τηγάνι και πόσα λεπτά θα το ψήσεις, θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις. 
Στο κάτω - κάτω, αν το απλό δεν το κάνεις τέλεια, πώς θα καταφέρεις τα δύσκολα; 
 ΥΛΙΚΑ για 1 αυγό 
  •  1 αυγό φρέσκο, κατά προτίμηση βιολογικό ή χωριάτικο 
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ή μισό-μισό 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 Διαδικασία

  • Για το τέλειο τηγανητό αυγό τοποθετούμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την ποσότητα από το λάδι ή το βούτυρο ή και τα δύο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να καπνίσει.
  • Σπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και όχι απευθείας στο τηγάνι, για να αποφύγουμε κομμάτια από τσόφλι να πέσουν μέσα και για να έχουμε καλύτερο έλεγχο πως θα το ρίξουμε χωρίς να σπάσει ο κρόκος.

  •  
     
  • Ρίχνουμε απαλά το αυγό στο τηγάνι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και το τηγανίζουμε για 2–3 λεπτά, μέχρι το ασπράδι να πήξει και οι άκρες να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. Μπορούμε αν θέλουμε να σκεπάσουμε το τηγάνι για 30-40 δευτερόλεπτα, για να ψηθεί λίγο καλύτερα ο κρόκος και να «θολώσει».
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί, τηγανητές πατάτες ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

TIPS

  • Για πολύ ψημένο αποτέλεσμα, μπορούμε να αναποδογυρίσουμε απαλά το αυγό στο τέλος, για 15-20 δευτερόλεπτα - έτσι ψήνεται ωραία ο κρόκος.
  • Αν το τηγανίσουμε σε βούτυρο, μπορούμε να στάξουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού στο τέλος, ταιριάζει πολύ!
  • Αν μας αρέσει πιο ζουμερό, μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω λάδι στο τηγάνισμα.
cookout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου