Ξέχνα τις βαριές σάλτσες και τα πολλά λιπαρά - με ζεμύθα, ελαιόλαδο, αυγό και μακαρόνια ολικής, έχεις μπροστά σου ένα πιάτο που μπορείς να απολαύσεις χωρίς τύψεις. Είναι εύκολο, γρήγορο και χορταστικό, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό όταν θέλεις κάτι σπιτικό αλλά ιδιαίτερο. Πάμε να το φτιάξουμε;
Τσουχτή μάνης με ζεμύθα
Υλικά:1-2 αυγά ανά μερίδα
1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
1 συσκευασία ζεμύθα
80 γρ ελαιόλαδο για τη ζεμύθα + λίγο για τα αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
2) Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνεις μέσα την ζεμύθα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3) "Τηγανίζεις" τα αυγά αλλά να μείνει υγρός ο κρόκος (κλείσε το καπάκι για καλύτερο αποτέλεσμα).
4) Σέρβιρε τα μακαρόνια με τη ζεμύθα και το αυγό από πάνω.
5) Αλατοπιπέρωσε και απόλαυσε!
shape.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου