Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025

Αφράτο ψωμί του τοστ: Η σπιτική συνταγή χωρίς συντηρητικά

Μια υγιεινή εκδοχή του ψωμιού που τρώμε εμείς και τα παιδιά μας καθημερινά!Το ψωμί του τοστ έχει αντικαταστήσει σε πολλά σπίτια το φρέσκο ψωμάκι που παίρναμε κάποτε καθημερινά από τον φούρνο. Είναι πρακτικό και νόστιμο, ενώ διατηρείται και πολλές μέρες. Ναι, γιατί έχει συντηρητικά.

Δεν θα προτιμούσες να το φτιάξεις στο σπίτι με αγνά υλικά και να συνεχίσετε να το απολαμβάνετε οικογενειακώς χωρίς, όμως, τα συντηρητικά;


Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για να μπορείς να το φτιάχνεις όσο συχνά θέλεις και να βελτιώσεις την υγεία της οικογένειάς σου με μια απλή κίνηση!

Θα χρειαστείς 6 απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και λίγη υπομονή για το ζύμωμα αν δεν έχεις μίξερ με γάντζο!


Υλικά 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ζάχαρη
1.5 κ.γ. αλάτι
170 γρ. γάλα κρύο
180 γρ. νερό
75 γρ. ηλιέλαιο
14 γρ. μαγιά στιγμής

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο ή το χέρι για περίπου 12′.

Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ψωμί.

Βάζουμε το ψωμί σε μια λαδωμένη φόρμα 10×30 εκ., σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35′.
 
 
>
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.




 themamagers.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου