Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025

Οι Μακεδόνες του Gütersloh Γερμανίας τίμησαν την παράδοση και στήριξαν την Ενορία τους – (εικόνες + video)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Μακεδονικού Συλλόγου Gütersloh & Περιχώρων “Η Μακεδονία Μεγάλου Αλεξάνδρου” στο μεγάλο 2ήμερο διαπολιτισμικό φεστιβάλ “Gütersloh International – Gemeinsam leben in Gütersloh”, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2025 στη Γερμανία.



Ο Σύλλογος, που εδώ και χρόνια αποτελεί φάρο Ελληνικής και Μακεδονικής παρουσίας στην περιοχή, συμμετείχε με δικό του περίπτερο, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα (σουβλάκια, λουκάνικα, κτλ.) και φιλοξενία. Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή, με εκατοντάδες επισκέπτες να γνωρίζουν από κοντά τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αφιερώσει τη δεύτερη ημέρα της παρουσίας του Συλλόγου στην «Γιορτή των Ξένων» για την οικονομική ενίσχυση της τοπικής Ενορίας. Στο περίπτερο διατέθηκαν παραδοσιακές χειροποίητες πίτες και γλυκά, με τα έσοδα να προσφέρονται στον Ιερό Ναό, σε μια έμπρακτη πράξη στήριξης, απέναντι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η Εκκλησία.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Συλλόγου, με παραδοσιακούς Ελληνικούς Μακεδονικούς χορούς και μουσική, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους και μετέφερε το κοινό στις ρίζες της Μακεδονίας, στη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν τις πιο θερμές ευχαριστίες τους, σε όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά, αλλά και σε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το έργο και τις δράσεις τους.

Η δράση αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως οι Έλληνες της Διασποράς δεν ξεχνούν την πίστη, την παράδοση και τις ρίζες τους, ενώ παράλληλα αποτελούν ζωντανό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας του εξωτερικού.












































 

 

 

 



 

Ηλίας Αθανασιάδης 
Πρόεδρος του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου