ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

The Lord of the Anakatosaria - Οι πολιτισμένοι πύργοι - Δημοσιεύθηκε από Griniaris στο 09/03/2009

Η ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ....

anakat1

Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα και μέχρι να περιμένουμε ποιος θα αποκτήσει το δαχτυλίδι των ανακατωσαριων  ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς που στο όνομα του πολιτισμού που μας προσφέρουν μάχονταν σώμα με σώμα με τα Orks συγνώμη blogs ήθελα να πω προάγοντας με το σπαθί τους τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους .
Τα σχόλια είναι αυτούσια χωρίς να έχει πειραχτεί τόνος! Με κόκκινο είναι η παρουσίαση !
Πάμε λοιπόν
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ,
ΦΙΛΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΝΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΑ ΜΑΝΑΒΙΚΑ (ΓΚΑΒΑΛΟ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΜΙΑ, ΔΕΝ ΚΕΡΑΣΕΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟ BLOG ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ? ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΑΜ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ ΓΚΑΒΑΛΟ ΠΑΛΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ?
ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ, ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΕ, ΨΕΥΤΟΓΚΡΙΝΙΑΡΗ!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ? ΑΝΤΕ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΘΛΤΟΥΡΑ ΔΦΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ,
ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΕΦΤΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ… ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟΙ ΚΡΑΖΟΥΝ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ… ΓΚΑΒΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ…
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΑΣ.. ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ… ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑ… ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΡΕΘΕΙ? ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ… ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΤΕ…
Ανώνυμος είπε…
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ Ο ΜΟΓ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΓΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΑΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΣΤΑΜΤΗΣΤΕ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΕΦΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΤΕ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑ ΜΙΑ ΧΩΗ ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΣ, ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΙ ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ ΑΥΤΑ ΛΕΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΘΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΝΓΚΑΝΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ
Κώστας Ν.
Μέγας διδάξας πολιτισμού όπως ο ίδιος αναφέρει και αρχικός εμπνευστής της μόδας του ¨καβουκιού¨
Είναι επαναστάτης , αναρχικός και γκρινιάρης και μας ξεχώρισε ότι είμαστε ψεύτικοι στα παραπάνω ! Όταν πίνουν οι άλλοι γκαβαλο τσατίζετε άσχετα αν δεν τα πλήρωσε αυτός ! Έχει βλέψεις για την σκουπιδιάρα του δήμου γιατί θέλει να καθαρίσει την πόλη και ήταν συμμαθητές με τον Κωστάκη (ποιο κάτω ) μιας που χρησιμοποιούν το ίδιο λεξιλόγιο!
Τώρα σοβαρά εκείνη την ώρα Κώστα ήμουν αλλού .. άλλοι τα ήπιανε εγώ δεν πληρώνω τίποτα να ξέρεις . Και δεν μου αρέσει το Ιμαμ μπαιλντι και έτσι το έριξα στα σουβλάκια !
greveniotis,
ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΙΠΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙΣ; ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟΜΟΝΟΝΕΙ, ΣΑΣ ΑΠΟΒΑΛΕΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΙΝΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗ… ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΣ.
ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΚΟΝΟΜΑ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΓ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΤΕ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΑΛΕΙ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΚΡΙΜΑ. ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ (ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΗ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΖΕΡΟ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟ ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΟΣΜΟ ΣΑΣ.
greveniotis,
ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΤΟ GROUP ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ, ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ..
Greveniotis
κολλημένος με το Facebook και ορκισμένος εχθρός των μανιταροφυλων (βασικά δικαιολογείτε γιατί μάλλον μικρός έπαθε δηλητηρίαση από τα μανιτάρια και από τότε δεν θέλει να τα βλέπει ούτε ζωγραφιστά )
Ανώνυμος είπε…
ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΣΤΟ GROUP ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ, ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ…
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΟΛΗ ΣΤΡΟΥΜΦ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΤΑ ΑΝΑΚΤΩΣΑΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΙΖΕΡΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ. ΣΧΟΛΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΑΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΜΙΖΕΡΟ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ “ΚΑΒΟΥΚΙ” ΣΑΣ.
Ο ποιο πάνω Greveniotis απλά τώρα μια που έγραψε σε άλλο blog πρόσθεσε και μερικά που είχε ξεχάσει . Φαντασιωνετε συχνά μπλε στολές και χωρίς όνειρα , στόχους και σκέψεις καβούκια ! (Βασικά δεν σας το είπα είχε φάει και κάβουρες μελανιασμένους και είχε πάθει και εκεί δηλητηρίαση και δεν μπορούσε επί μια εβδομάδα να κάνει όνειρα (έτρεχε στην τουαλέτα το βράδυ) , σκέψεις (ούτε το φως δε προλάβαινε να ανάψει ) και στόχους (αστοχούσε και μερικές φορές )
Ανώνυμος,
Πλακα μας κανετε ρε ζαγαρια?
Με 50 ψήφους (που μπορώ και γω σε λίγη ώρα να τους φτάσω,ειδικά αν είμαι τόσο κομπλεξικός όσο εσείς) βγάζετε πόρισμα?Και γ*** τις αντικειμενικότητες λέμε.Άντε,εύχομαι και στον ευαγγελάτο
Ανώνυμος….κομπλεξικός :
Άσσος στους υπολογιστές και πώς να κάνει δολιοφθορές σε δημοσκοπήσεις . Έχει στενές επαφές με τον Ευαγγελατο !
Ανώνυμος είπε…
ΕΛΕΟΣ λαμογια του κερατα λαμογια χωρις ονομα και κακαλα. Δεν βαρεθηκατε λασπη να ριχνεται /Συμμετοχη ο καθενας εχει στην προσπαθεια και [ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ]…..Εγω με ονομα και επωνυμο φωναζω και λεω ΝΟΥΛΗ ΡΟΚ ΠΑΠΑΡΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΣΤΕΤΑ ΓΕΡΑ. Ζησοπουλος θεοδωρος.
Θεόδωρος ο ποιητής
(χρόνια πολλά με την ευκαιρία) απλά ζωγραφίζει !
Ανώνυμος είπε…
ΕΣΕΝΑ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΤΑ 400000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΩΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗΣΟΥ ΕΧΩ ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ .ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ. Ζησοπουλος θεοδωρος Υ.Γ. ΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑ ΟΙΚΟΜΙΚΑ ΩΦΕΛΕΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ .ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ. ΞΥΠΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ.
Θεόδωρος και πάλι : Έτσι εξηγείτε η ποίηση!!!
Ανώνυμος είπε…
ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΘΟΔΩΡΕ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΘΝ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΦΘΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΘΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΠΟΙ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΤΙΠ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΓΚΑΝΕΣ… ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΧΩΡΙΑΤΑΡΑΔΕΣ… ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.
ΚΩΣΤΑΣ (ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΚΞΕΟΡΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)
Κωστάκης ο ανορθόγραφος :
Ο Κώστας , συγνώμη Κωστάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ο ποιο πάνω Κώστας για να φανεί και αυτός ! Μπράβο Κωστάκη τα παιδία θα το εκτιμήσουν !



Ανώνυμος είπε…
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ
Ο ανώνυμος…κυνηγός!!
Φιλόζωος και πάνω από όλα με επιχειρήματα !



Ανώνυμος είπε…
ΑΡΚΕΤΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΑΤΕ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ- ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ-ΕΙΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΟΛΟΙ ΕΣΙΕΣ ΟΙ ΜΙΖΕΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ- ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ-ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ- ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ-ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΞΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ- ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
Ανώνυμος ποιοτικός :
Συχνάζει στο σπίτι μιλώντας με τα ντουβάρια του και έτσι ξέρει και τις αντοχές τους ! Οι κακές οι γλώσσες λένε ότι στην προηγούμενη του ζωή ήταν ο ίδιος ντουβάρι και έτσι έχει αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση!
Άφησα για το τέλος 2 πολύ ενδιαφέροντες συνομιλητές
Ανώνυμος είπε…
1.        Κοτούλες και Δειλοί…
2. Βολεμένοι και Θρασύδειλοι…
3. Κοινωνικοί Σχολιαστές και τεμπέληδες…
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΟΣΑΡΙΑ; … και περιμένετε από τον κάθε Βαγγέλη να κάνει κάτι;;
(Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε ξεκινήστε πάλι από το 1)
Εγώ που είμαι λίγο χαζούλης μπερδεύτηκα και τα μπέρδεψα μάλλον και δεν ξεκίνησα ξανά από το ένα αλλά έδωσα δικιά μου σειρά χρησιμοποιώντας μόνο τις λέξεις σου . Ακου λοιπόν :
Βαγγέλη και κάθε Βαγγέλη κάνε κάτι . Μας καίει το ζήτημα με τα ανακατωσάρια και όχι γιατί θέλουμε να αναλάβουμε εμείς . Οι δειλοί , θρασύδειλοι ,τεμπέληδες και οι βολεμένοι  σχολιάζονται κοινωνικά σαν κοτούλες αν δεν απαντάνε , σχετικά με την διαφάνεια <— αυτό δικό μου έτσι για να σου την σπάσω
Ανώνυμος είπε…
Ρε άντε στα καβούκια σας που μάθατε και από φιλοσοφία. Ο ΜΟΓ δημιούργησε τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ κι αυτός τα διατηρεί στην κορυφή. Ελεύθερος από απο πολιτικά συμφέροντα και διάφορες τέτοιες μαλακίες. Ο ΜΟΓ τα διοργανώνει κύριοι και ο ΜΟΓ έχει την ευθύνη εξ ολοκλήρου. Και σε όσους δεν αρέσει τα ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ είναι ΦΕΣΤΙΒΑΛ και όχι διονυσιακή γιορτή. Αν θέλετε παρελάσεις και βραζιλιάνες άντε στη Λαμία ή στην Καλαμπάκα για κυνήγι θησαυρού. Γραφικοί και ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ όλοι!!! Μην δείτε κάποιους να κάνουν άτι καλό για την πόηλ μας αμέσως να πέσετε να τους φάτε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ όλοι!!!
Ο ανώνυμος .. ανύπαρκτος φιλόσοφος .
Αναφέρει πλέον ανοιχτά ότι οι αποκριές δεν είναι διονυσιακή γιορτή και πρέπει να γίνουν φεστιβάλ .Τα Ανακατωσαρια είναι φεστιβάλ λέει !
Εγώ διάβασα κάπου ότι τα ανακατωσαρια αναφέρονται σαν πανηγύρι και όχι σαν φεστιβάλ!!
Που?
Εδώ http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/themes-destinations/countries/greece/grevena/index_el.htm
και οριστε και φωτογραφια
panigiri1

Στην ιστοσελίδα του EDEN (ναι κύριε Νομάρχη )
Όταν με το καλό κάνουμε τον φορέα ας ενημερώσουμε και τους Ευρωπαίους τι είναι αυτό που τελικά κάνουμε να μην έρχονται οι καημένοι περιμένοντας Πανηγύρι βλέπουν φεστιβάλ τον καιρό των διονυσιακών γιορτών.
Αυτά με την παρουσίαση
Και ελπίζω να αντιλαμβάνεστε το χιούμορ παλικάρια και να μην έχουμε και δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων
Άντε και του χρόνου
Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , | 11 σχόλια »

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ 2002-2009

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 06/03/2009
ad100απο http://greveniotis.gr
Ψάχνοντας στο Internet ανακάλυψα μια αναφορά του Μάκη Νασιάδη που δημοσιεύτηκε το 2002 στο fora.gr για τα Ανακατωσάρια στο ξεκίνημά τους.
Αξίζει να τη αναδημοσιεύσουμε όχι απλά για να γεμίσουμε τις σελίδες μας αλλά γιατί ο Μάκης ήταν μάλλον προφητικός…..

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2001 Πεζόδρομος Γρεβενών
Πρωινές ώρες «Έχασες και εσύ και η ΕΤ3». Αυτά ήταν τα λόγια του «Νούλη», μόλις με αντίκρισε. Και συνέχισε: «κοίταξε του χρόνου θέλουμε ζωντανή κάλυψη. Τι παρέλαση Κοζάνης και τι καρναβάλια Πάτρας. ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ». Το έλεγε και το πίστευε. Κλεφτά το Σάββατο που είχε περάσει είδα στο Τ. R. M. πλάνα από την πλατεία των Γρεβενών και τους πεζόδρομους και δεν το κρύβω ενθουσιάστηκα, γιατί είχα να τα ξαναδώ έτσι αποκριές από το 1980, από τότε που κάναμε και εμείς ως μαθητές τις αποκριάτικες εξορμήσεις μας. «Καλό, μπράβο, αλλά για να βγει τηλεοπτικά θέλει δουλειά» θυμάμαι ότι του είπα.
Σάββατο 16 Μαρτίου 2002. Πεζόδρομος Γρεβενών.
Ώρα 16:15 Απέναντί μου ο «Νούλης», γνωστός στους πάντες, εντός και εκτός νομού. Στο πρόσωπό του είναι εμφανέστατη η κούραση όλων των τελευταίων ημερών, αλλά δείχνει να έχει ακόμη αποθέματα δύναμης και κουράγιου. Δίπλα του ο «Ρόκ». Και οι δυο κοιτούν τον ουρανό, που έχει ήδη σκοτεινιάσει. Οι πρώτες σταγόνες πέφτουν και αρχίζουν οι πρώτες ανησυχίες. Μ’ ένα στόμα και οι δύο μονολογούν: «τι να κάνουμε άλλο …». Και πράγματι έτσι ήταν, συμβόλαιο με το Θεό δεν μπορούσε να είχε γίνει. Η ΕΜΥ ήταν κατηγορηματική και μιλούσε για επιδείνωση του καιρού και βροχές και οι πρακτικοί μετεωρολόγοι και αυτοί δεν άφηναν περιθώρια λάθους.
Ωρα 22:30 Με έκδηλη την αγωνία μαζί με τον συνάδελφό μου Γιώργο Τσιάντα μπαίνουμε στο Βαν της ΕΤ3. Δεν προλαβαίνουμε να αντικρίσουμε τον σκηνοθέτη μας, Φαίδωνα Λαζαρίδη και πίσω μας ο «Ροκ». «Μπράβο παιδιά σήμερα δουλέψατε και βγάλατε έναν νομό από την απομόνωση. Τα Γρεβενά έχουν πλέον και τα Ανακατωσάρια».


Τρίτη 19 Μαρτίου 2002 (Στο σπίτι μου απέναντι στον υπολογιστή).
Σήμερα αρκετά ήρεμος και ξεκούραστος δράττομαι της ευκαιρίας να δώσω και εγώ τα εύσημα στον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Γρεβενών και σε όσους τους πίστεψαν (δεν κρύβω την αμαρτία μου να πω ότι ήμουνα αρκετά διστακτικός. Το έχει η δουλειά μας, που μερικές φορές θέλει το τέλειο, αλλά σπάνια το επιτυγχάνουμε), γιατί πιστεύω πως η ηθική ικανοποίηση είναι αυτή που μετρά. Καθημερινά λαμβάνω, ως αποδέκτης των τηλεθεατών της ΕΤ3, απ’ όλη την Ελλάδα, τα εύσημα για τους διοργανωτές και για τα «Ανακατωσάρια» που παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση για μιάμιση ώρα το βράδυ του Σαββάτου. Η ιδέα τους για τη μετάδοση άξιζε πραγματικά και πιστεύω ότι πείσθηκαν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι (ανάμεσά τους και εγώ) ότι τα Γρεβενά μπορούν να έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς στις Απόκριες, απέναντι σε πόλεις που ήδη έχουν παράδοση, γιατί όλοι εμείς οι γρεβενιώτες (εδώ είμαι και εγώ) ξέρουμε να γλεντάμε, έτσι απλά, όπως έγινε και το περασμένο Σάββατο.
Ευχή μου: Τα «Ανακατωσάρια» να γίνουν κτήμα του καθενός μας, άλλωστε τα μέλη του Μ.Ο.Γ. μας τα χάρισαν και προπαντός ας αφήσουμε στην άκρη τις μικρότητες ή τα όποια λάθη οργανωτικά ή μη που έγιναν και ας βάλουμε από ένα λιθαράκι για να είναι κάθε χρόνο και καλύτερα.


Μάκης Νασιάδης

Αυτά είχε γράψει τότε ο φίλος Μάκης Νασιάδης πέρασαν 7 χρόνια και εγώ θα σταθώ στην ευχή που είχε κάνει «Τα Ανακατωσάρια» να γίνουν κτήμα του καθενός μας…» . και αναρωτιέμαι γιατί δεν έγιναν κτήμα των Γρεβενιωτών αλλά των ολίγων τι έφταιξε;  Προφητικός ο Μάκης…. Η μήπως κάτι γνώριζε…


Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , | 5 σχόλια »

Άνω κάτω τα Ανακατωσάρια

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 05/03/2009
ad100
απο : http://greveno.blogspot.com/
- Φεστιβάλ ή αυθεντικό ξαφάντωμα; – Αναζητώντας τη χαμένη τους ταυτότητα …Βαδίζοντας ήδη στον απόηχο των φετινών Ανακατωσαριών τα συναισθήματα που μας άφησαν είναι ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά ικανοποίηση γιατί είδαμε πάλι την πόλη να ξυπνάει. Από την άλλη προβληματισμό γιατί είναι πιο έντονες από ποτέ οι φωνές της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη ‘’χαμένη ταυτότητα’’ των Ανακατωσαριών. Επειδή, λοιπόν, ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να παρουσιάζει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, είμαστε υποχρεωμένοι να σας μεταφέρουμε την αίσθηση που άφησαν τα φετινά Ανακατωσάρια στην τοπική κοινωνία, όπως ακριβώς την καταγράψαμε. Όσο σκληρό και αν ακουστεί η γενικότερη αίσθηση περιγράφεται μέσα σε μία και μόνο πρόταση. ‘’Κάθε πέρσι και καλύτερα’’. Βέβαια, τα επιχειρήματα που υπάρχουν και οδηγούν στο γενικό αυτό συμπέρασμα είναι πολλά και ακούγονται από πολλές πλευρές. Επειδή, λοιπόν, θεωρούμε ότι παραθέτοντας τα αρνητικά της φετινής εκδήλωσης, ίσως βοηθήσουμε και μεις από το δικό μας μετερίζι στην ‘’αναγέννηση’’ του θεσμού, θα σας τα παραθέτουμε προς προβληματισμό. Αυτό, δεν σημαίνει ότι είμαστε μηδενιστές και ότι απαξιώνουμε το θεσμό, ούτε ότι δεν αναγνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια των διοργανωτών που ‘’γέννησαν’’ από το πουθενά ένα πολιτιστικό γεγονός που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Αντιθέτως τους συγχαίρουμε και τους αποδίδουμε τα εύσημα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και τα αρνητικά, που, η αλήθεια είναι, ότι συνεχώς αυξάνονται. Αναλυτικότερα: – Οι φετινές κεντρικές εκδηλώσεις (όπως και οι περσινές) αν και ιδιαίτερα ποιοτικές, δεν συνάδουν με το όλο κλίμα μιας Διονυσιακής γιορτής όπως είναι τα Ανακατωσάρια. Προκαλεί αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ από πέρυσι είχαν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις από την τοπική και όχι μόνο κοινωνία, οι διοργανωτές δεν άκουσαν αυτές της φωνές διαμαρτυρίας και επέμειναν να ‘’βαδίσουν’’ στον ίδιο δρόμο και φέτος. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι να γίνονται σχόλια για χολιγουντιανά σόου και φεστιβαλική διάθεση. Η ένσταση της τοπικής κοινωνίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί και η ίδια και οι διοργανωτές γνωρίζουν ότι το μεγάλο προτέρημα των Ανακατωσαριών είναι ο αυθορμητισμός, η συμμετοχή, το μη ‘’κονσερβοποιημένο’’ – ‘’τυποποιημένο’’ ξεφάντωμα ο λόζος και η ανακατωσιά. Προσοχή!!! Η κοινωνία δεν αντιδρά για την ποιότητα των εκδηλώσεων. Αυτή την αναγνώρισε, ιδίως φέτος, όπου το χοροθέαμα που παρουσιάστηκε ήταν πραγματικά εξαιρετικό, όχι όμως για κεντρική εκδήλωση των Ανακατωσαριών. Καμία σχέση ως προς την όλη φιλοσοφία που οδήγησε τα Ανακατωσάρια στην κορυφή τα προηγούμενα χρόνια. Τα Ανακατωσάρια δεν είναι φεστιβάλ. Ακόμη εντονότερη κάνει την ένσταση και το γεγονός ότι αυτές οι εκδηλώσεις όχι μόνο δεν ταιριάζουν στα Ανακατωσάρια, αλλά είναι και πολυδάπανες. Για παράδειγμα η τεράστια εξέδρα που στήθηκε ήταν κάτι παραπάνω από υπερβολική, πόσο μάλλον σε χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Γιατί, λοιπόν, τόσα χρήματα να ‘’πετιούνται’’ άδικα; Αυτό είναι που ενοχλεί τον κόσμο. Όχι ότι ξοδεύονται πολλά χρήματα, αλλά γιατί αυτά τα χρήματα πάνε χαμένα. Και όταν η κοινωνία βλέπει ότι παρά τις αντιδράσεις υπάρχει μία εμμονή προς αυτή την κατεύθυνση τότε κάνει περίεργους συνειρμούς. Σ’ όλα τα παραπάνω προσθέστε και το γεγονός ότι τίθενται περίεργα διλήμματα από τους διοργανωτές προς τους τοπικούς άρχοντες για τη χρηματοδότηση του θεσμού, κάτι που οδηγεί, δυστυχώς, σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. – Έγινε εμφανής φέτος μια διάθεση των διοργανωτών να ‘’απαντήσουν’’ εμμέσως στους επικριτές τους με ειρωνική διάθεση. Τουλάχιστον έτσι μεταφράστηκε από αρκετούς η πρωτοβουλία να κυκλοφορήσει το γνωστό ‘’ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ’’ αισθημάτων και συναισθημάτων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι διοργανωτές υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους κα ότι πιστεύουν ότι τα Ανακατωσάρια πέτυχαν μόνο και μόνο επειδή τα δημιούργησαν αυτοί. Βέβαια αναγνωρίζουν ότι η συμβολή τους ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική, αλλά αν η ίδια η κοινωνία δεν συμμετείχε στην όλη εκδήλωση τότε τα Ανακατωσάρια θα έπεφταν στο κενό. Αυτό που καταλογίζουν στους επικεφαλείς των διοργανωτών είναι ότι στην πορεία ξέχασαν την ανοιχτή πρόσκληση στην κοινωνία και άρχισαν να λειτουργούν μονόχνοτα, χωρίς να ζητούν τη γνώμη κανενός. Αποφασίζουμε, προγραμματίζουμε μόνοι μας, όπως εμείς θέλουμε και δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένα. Αυτό ενοχλεί και προκαλεί αντιδράσεις. Αν το μήνυμα ληφθεί, τότε κανένα πρόβλημα. Αν πάλι όχι, τότε τίθεται ζήτημα. Μπορεί να προκύψει ένα σημαντικό κενό, όμως ουδείς αναντικατάστατος. – Τέλος, προκαλεί ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα των Ανακατωσαριών δεν δείχνουν καμία διάθεση να δεχθούν ότι μπορεί να υπάρξει και καλοπροαίρετη κριτική. Βλέπουν παντού ιδιοτέλεια, κακομοιριά και μιζέρια. Θεωρούν ότι όπου υπάρχει κριτική υπάρχουν και εχθροί, αγνοώντας ότι, τις περισσότερες φορές, μέσα από την κριτική και τη διαφωνία μπορεί να προκύψει ένας γόνιμος διάλογος που θα γεννήσει νέες ιδέες, νέο όραμα, νέους στόχους, νέα προοπτική. Συμπερασματικά, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι τα Ανακατωσάρια βρίσκονται φέτος σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Τα φετινά μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά (φάνηκε άλλωστε από τη μικρότερη συμμετοχή του κόσμου). Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα μηνύματα θα αξιολογηθούν αναλόγως και τα επόμενα επετειακά (10 χρόνια) Ανακατωσάρια θα ξαναβρούν τη χαμένη τους ταυτότητα. Μπορεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας σε κάποια πρόσωπα να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, ωστόσο, ουδείς αναντικατάστατος.
Αντιγραφή από την εβδομαδιαία εφημερίδα των Γρεβενών ‘’Μαχητής’’ (3-2-2009)
Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , , | Leave a Comment »

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 04/03/2009
από το http://greveno.blogspot.com/
Γρεβενά 18 Μαρτίου 2007
ΠΡΟΣ: 1. κ. Υφυπουργό Οικονομικών
2. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών
3. Δήμο Γρεβενών
4. Τα Μ.Μ.Ε.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Όλοι εμείς, που υπογράφουμε το παρών υπόμνημα, Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων που συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Ποντιακού Συλλόγου σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου 2007 και ώρα 19.00, μετά από διεξοδική συζήτηση, διαμορφώσαμε ομόφωνα το παρακάτω υπόμνημα με τις προτάσεις μας που σκοπό έχουν τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου Γρεβενών, αλλά και του Νομού Γρεβενών τα τελευταία χρόνια.
1. Επειδή εκτιμούμε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να υπάρξει συντονισμός της δράσης των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Γρεβενών αλλά και του Νομού Γρεβενών, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πρώτη φάση στη δημιουργία μιας Πενταμελούς Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Γρεβενών, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό της δράσης των Πολιτιστικών Συλλόγων και επίσης θα αναλάβει την ευθύνη των ενεργειών για τη συγκρότηση της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού. Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τους:
Ø Θεόδωρο Χολή, Πρόεδρο Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης.
Ø Αχιλλέα Πάτσιο, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος» Βαροσίου Γρεβενών.
Ø Αργύριο Καραλιόλιο, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.
Ø Ιωάννη Παυλόγλου, Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Βατολάκκου.
Ø Γεύση Σαρουσαββίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών «Άγιοι Ταξιάρχες» Ελευθέρου Β΄
2. Θεωρούμε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος θα πρέπει μόνιμα και διαχρονικά να στηρίζουν τη δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων και να αναγνωρίζουν την προσφορά τους ποικιλότροπα και ειδικά με την εκπροσώπησή τους στους Πολιτιστικούς Οργανισμούς.
3. Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια είναι κατά κοινή ομολογία πολύ επιτυχημένες, με την έννοια ότι συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο, ειδικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Μπορούν όμως πιστεύουμε να γίνουν πολύ καλύτερες γιατί:
α. Η διαμόρφωση του προγράμματος κάθε φορά είναι αποτέλεσμα του προβληματισμού και κατάθεσης γνώμης μιας κλειστής ομάδας του Μ.Ο.Γ., ενώ θα μπορούσε αυτός ο προβληματισμός να εμπλουτισθεί και με τη συμμετοχή και άλλων φορέων όπως οι Πολιτιστικοί Οργανισμοί, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι., οι Μαθητικές Κοινότητες, οι Σύλλογοι Εκπ/κών, το Τ.Ε.Ι. και γιατί όχι να συσταθεί μια μόνιμη Επιτροπή Αποκρεάτικων Εκδηλώσεων, ενώ την ευθύνη σίγουρα θα πρέπει να έχουν οι Πολιτιστικοί Οργανισμοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου.
Σαν αρνητικά, βέβαια, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι:
Ø Τα χρήματα που δαπανούνται κατά κοινή ομολογία είναι πάρα πολλά και σε βάρος όλων των άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Ø Οι εκδηλώσεις βασικά γίνονται τις δύο ή τρεις τελευταίες μέρες, ενώ το προηγούμενο των Απόκρεω διάστημα δε γίνεται σχεδόν τίποτα.
Ø Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και το ύφος απευθύνεται κατά κύριο λόγω στην ενήλικη νεολαία, ενώ απουσιάζουν εντελώς οι εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τα παιδιά και τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Ø Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη μορφή των εκδηλώσεων, σταδιακά αποδομεί τη λαϊκή μας παράδοση που τις Απόκριες είναι οι «Φανοί» και τα καρναβάλια (μασκάρεμα).
Ø Τα έντυπα και όλο το διαφημιστικό υλικό θα πρέπει να προβάλλουν όλες τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Νομού και ταυτόχρονα να είναι και ένας μικρός τουριστικός οδηγός.
β. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι τα «Ανακατωσάρια» πρέπει να συνεχίσουν να διοργανώνονται από το Μ.Ο.Γ. και να γίνουν και ακόμα καλύτερα, να αποτελούν όμως ένα μέρος των Αποκρεάτικων εκδηλώσεων σε επίπεδο Νομού που θα γίνονται με την ευθύνη των Πολιτιστικών Οργανισμών του Δήμου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Όμως η χρηματοδότηση πρέπει να γίνεται διαφορετικά:
Ø Θα πρέπει όλοι οι Σύλλογοι (και ο Μ.Ο.Γ.), ανάλογα με τις δραστηριότητές τους, μαζί και με άλλα αντικειμενικά κριτήρια και φυσικά με απόλυτη διαφάνεια, να χρηματοδοτούνται μια φορά το χρόνο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο και όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα μόνο για τις Απόκριες. Με αυτά τα χρήματα όλοι οι Σύλλογοι (το ίδιο και ο Μ.Ο.Γ.) θα μπορούν καλύτερα να προγραμματίσουν τις ετήσιες δραστηριότητές τους.
γ. Επίσης προτείνουμε για τη βελτίωση – εμπλουτισμό των Αποκρεάτικων εκδηλώσεων να:
Ø Το χρονικό διάστημα του τριωδίου να στήνεται μια εξέδρα στην πλατεία, όπου οι Πολιτιστικοί Οργανισμοί, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι., οι Μαθητικές Κοινότητες, οι Σύλλογοι Εκπ/κών, το Τ.Ε.Ι., τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και άλλες ομάδες πολιτών θα παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και Αποκρεάτικα δρώμενα.
Ø Να γίνεται παρέλαση καρναβαλιστών με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω φορέων, αλλά και εκπροσώπων άλλων περιοχών. ( Η παρέλαση μπορεί να γίνεται το Σάββατο το απόγευμα.)
Ø Να ανάβουν οι φανοί στις γειτονιές της πόλης (Βαρόσι, Εργατικές, Μεράς…) και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Στη διάρκεια των φανών να μη γίνονται εκδηλώσεις στο κέντρο της Πόλης.
Ø Οι εκδηλώσεις του Μ.Ο.Γ. το διήμερο να μη περιορίζονται μόνο στο «στενό», αλλά να απλώνονται σε όλη την Πλατεία και στους γύρω πεζόδρομους.
Όλη αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να έχει άμεσα καταπληκτικά αποτελέσματα. Μπορεί όμως να αποδώσει μακροπρόθεσμα, αν επιμείνουμε ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά) σε συνεργασία πάντα με τους Συλλόγους Εκπ/κών και Γονέων.
Το υπόμνημα υπογράφουν οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων:
1. Θεόδωρος Χολής, Πρόεδρος Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης.
2. Αχιλλέας Πάτσιος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βαροσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» Γρεβενών.
3. Αργύριος Καραλιόλιος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.
4. Ιωάννης Παυλόγλου, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Βατολάκκου.
5. Γεύση Σαρουσαββίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελευθέρου Β΄ «Άγιοι Ταξιάρχες».
6. Παναγιώτης Ζήσης, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΕΡΓΑΝΗ» Αγίων Θεοδώρων.
7. Τριαντάφυλλος Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθέρου Α΄.
8. Θωμάς Ντώνας, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδιάς.
9. Σταύρος Νικολαΐδης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλου Σειρηνίου.
10. Σπύρος Τσιρογιάννης, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΠΙΝΔΟΣ» Γρεβενών.
Έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια και δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. Γιατί άραγε;
Αργύριος Καραλιόλιος
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών
ΥΓ. Αφιερωμένο σε όλους τους υβριστές μας γιατί δήθεν, εμείς μιζεριάζουμε και δεν θέλουμε τον πολιτισμό.
stroumfopoli : Και εμείς σε εσάς το αφιερώνουμε ;)

Χρονιά ορόσημο

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 04/03/2009
Γεια όσους βγάζουν τις παρωπίδες τους και ακούνε που και που και καμία άλλη άποψη θα άκουσαν σήμερα στον STAR FM και τον Χρήστο Μίμη την συνέντευξη του Νομάρχη κ. Κουπτσίδη .
Ο κ. Νομάρχης μίλησε για χρονιά ορόσημο για όσους δεν το κατάλαβαν και όχι γιατί πέτυχε το τζοκερ η νομαρχία αλλά επειδή αφουγκράσθηκε τον πολίτη αυτής της πόλης και πήρε κάποιες αποφάσεις .
1. Αναγκαία η δημιουργία του φορέα για τα ανακατωσάρια
2. Αναγκαία η ύπαρξη πλήρης διαφάνειας χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος για το αντίθετο στις μέχρι τώρα προσπάθειες
3.Ευχαρίστησε τους πρωτεργάτες των ανακατωσαριών και ζητάει την συμβολή όλου του πληθυσμού για να πάει ο ¨θεσμός¨ ένα βήμα παραπέρα
4.Επιστροφή στις παραδόσεις μας εν ολίγοις σύμφωνα με τις επιθυμίες των πολιτών
Γιατί καλώς ο ξένος κόσμος αλλά μην ξεχνάμε και τον Γρεβενιώτη

5.Άνοιγμα των ανακατωσαριών και πέρα του κέντρου

6.Ο φορέας δεν θα έχει δημόσιο υπαλληλική μορφή
7.Ο νομάρχης έδωσε χρονικό περιθώριο για την δημιουργία του φορέα  τον ένα μήνα
Καταρχήν μπράβο στον κύριο Νομάρχη για την πρωτοβουλία του να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά τα θέματα . Μίλησε κατά την γνώμη μας με σεβασμό στον κάτοικο αυτής της πόλης και άφησε ένα αίσθημα ελπίδας για το αύριο του ¨Θεσμού¨ . Επίσης μίλησε ανοιχτά και για το θέμα της χρηματοδότησης που άγγιξε το πόσο των 125.000 € μόνο από την πλευρά της Νομαρχίας και τις αναπτυξιακής .
Να πούμε ένα μπράβο στον κ. Χρήστο Μίμη για τις πρωτοβουλίες του και για τις σωστές επισημάνσεις που έκανε στον κ. Νομάρχη . Πέρα από το ότι απλά έκανε την δουλεία του δείχνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που νοιάζεται για τον τόπο του και έχει ανησυχίες .
Εμείς με την σειρά μας θα είμαστε πιστεύω όλα τα blogs αλλά θέλω να πιστεύω και όλα τα μέσα αρωγοί και βοηθοί σε αυτήν την προσπάθεια . Με οποιονδήποτε τρόπο και μέσα διαθέτουμε .
Γιατί αυτό που βροντοφωνάζαμε όλοι επώνυμοι και μη είναι ότι χρειαζόταν μια ανανέωση και στον τρόπο αλλά και στην σκέψη και το στήσιμο των ανακατωσαριων . Ποτέ και κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα ζητούσε το σταμάτημα του ¨θεσμού¨ . Αυτό δεν το κάναμε ούτε εμείς όπως πολλοί βιάστηκαν να μας αποδώσουν .
Η συζήτηση και οι διαφορετικές απόψεις ποτέ μα ποτέ δεν έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα .
Εδώ θα είμαστε κ Νομάρχη ;)
Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , , | Leave a Comment »

Δημοσκόπηση

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 04/03/2009
dimoskopisi

Δημοσκόπιση απο άλλο blog (greveno.blogspot.com) για τα ανακατωσάρια .

Εμείς είμαστε μόνο τρεις οι υπόλοιποι ψήφοι σας προβληματίζουν η ειναι και αυτοι γκρινιάριδες – κομπλέξικοι ;

Όχι δεν θα μπώ στον πείρασμο να το σχολίασω , άλλα αν υπήρχε ένας αναλυτής στην παρέα μας μήπως (ρωτάω) θα μιλούσε για ένα “ασφαλές δείγμα “

Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , | 2 σχόλια »

ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ 2009: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 04/03/2009
Άρθρο του Μενέλαου Παπαϊωάννου

Έφθασε νομίζω η ώρα να αναζητήσουμε μέσα από την κριτική αποτίμηση και μια συνολική ματιά τα γεγονότα και τις καταστάσεις που συνόδευσαν για φέτος το βαρύ πυροβολικό των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Και ήρθε αυτή η στιγμή -σε ένα οριακό σημείο- για την κατάθεση από τη σκοπιά όλων μας των δικών μας προσεγγίσεων του φαινομένου «Ανακατωσάρια», ένα εγχείρημα το οποίο κρίνω απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα.

Καταρχήν θα πρέπει να τοποθετηθούμε απέναντι σ’ αυτά που είδαμε και ζήσαμε φέτος. Πάνω στην κόψη του ξυραφιού, εν μέσω μιας θύελλας κριτικής υπευθύνων και ανευθύνων και κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη της οικονομικής κρίσης, οι μέντορες των φετινών εκδηλώσεων προσπάθησαν και κατά τη γνώμη μου πέτυχαν μια πολύπλευρη και δημιουργική υπέρβαση.
Με ένα ομολογουμένως πολύ συμμαζεμένο και άνευ υπερβολικής σπατάλης προγραμματισμό, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων –σημείο αναφοράς για την πόλη και τους ανθρώπους της. Χωρίς φανφάρες και επίδειξη νεοπλουτισμού και με στρατηγικούς στόχους πιο εφικτούς και πιο προσεγγίσιμους από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, έδειξαν ένα ανανεωμένο πρόσωπο και πλησίασαν τον κόσμο που ζει και αναπνέει σ’ αυτήν την πόλη.
Μια άρτια και εκπληκτικής αισθητικής ομορφιάς τελετή έναρξης, με ένα θέμα προσιτό και αναγνωρίσιμο από όλους –αστικό τοπίο και η ένταξη του χθες της πόλης στο σήμερα- μια από τις πιο ποιοτικές παραστάσεις που έχω προσωπικά βιώσει στο χρονικό διάστημα που ζω στα Γρεβενά.

Τα δρώμενα αυτή τη φορά διεξήχθησαν με την απαιτούμενη φειδώ, αλλά είδα για πρώτη φορά να επιτρέπεται στους συντελεστές τους να προσεγγιστούν και άλλες γωνιές της πόλης – προσωπικά συμμετείχα σε δύο εκπληκτικές παρουσίες της ομάδας κρουστών από τη Γαλλία σε μαγαζιά στα οποία ουδέποτε είχε πλησιάσει τα προηγούμενα χρόνια άλλο συγκρότημα.Αλλά και οι συναυλίες και άλλα δρώμενα που έλαβαν χώρα ήταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγνωρίσιμα από το νεαρόκοσμο και άξια λόγου (οι συναυλίες Παυλίδη, Μόνικα και Imam Baildi ξεσήκωσαν και έδωσαν ακόμη και στους συντελεστές τους μια πολύ όμορφη εντύπωση).

Αυτή τη φορά όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς εντάσεις και άνευ των περσινών επεισοδίων που αμαύρωσαν την εκδήλωση του 2008. Νομίζω πως πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους υπεύθυνους των εκδηλώσεων για το γεγονός αυτό, αλλιώς θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας όταν τους κριτικάραμε για τα περσινά. Φέτος εξέλιπαν με ευθύνη των διοργανωτών και συγκεκριμένες σημειολογικές αναφορές και σύμβολα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αντιδράσεις και σύγχυση.

Πιστεύω λοιπόν ότι η συζήτηση, που πιστεύω πως ήδη άνοιξε, με την προσφώνηση του Νομάρχη Γρεβενών κατά την εναρκτήρια εκδήλωση, μπορεί να συνεχιστεί κάτω από πιο ευνοϊκούς όρους. Η αναφορά του Νομάρχη στη δημιουργία φορέα για τις εκδηλώσεις κάτω από τη σκέπη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης συνιστά τη δικαίωση συμπολιτών μας που πίστευαν και πιστεύουν στο ρόλο αλλά και στις ευθύνες που θα πρέπει να αναλαμβάνονται από θεσμικούς και αιρετούς τοπικούς παράγοντες σχετικά με κορυφαίες κοινωνικές εκδηλώσεις στην πόλη.
Δύο πράγματα όμως θα πρέπει να προσεχθούν κατά τη γνώμη μου: Το ένα αφορά τη διαδικασία συνεννοήσεων των τοπικών φορέων με τους ανθρώπους του Μ.Ο.Γ. Σε καμιά περίπτωση η οποιαδήποτε θεσμική πρωτοβουλία δε θα πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι καπελώνει, αλλά απεναντίας βοηθά, ενδυναμώνει και δίνει την απαραίτητη αίσθηση της διαφάνειας που νομίζω ότι και οι ίδιοι οι συντελεστές των εκδηλώσεων την έχουν ανάγκη.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι η ανάγκη στο φορέα που θα δημιουργηθεί να συμμετέχουν και ο Δήμος Γρεβενών αλλά και οι γειτονικοί Δήμοι, οι οποίοι εκτός της υποστηρικτικής τους παρουσίας θα μπορούσαν να πιέσουν και να εμπνεύσουν τους Συλλόγους της τοπικής εμβέλειάς τους, ούτως ώστε να συμμετάσχουν δυναμικά και αυτοί.
Νομίζω ότι η παρτίδα της ουσιαστικής εξέλιξης της προσπάθειας άνοιξε με ευθύνη των παιδιών που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις και στους οποίους αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!
Ακολουθεί το δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον κομμάτι, η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους κοινωνούς και συμμετόχους της.


Stroumfopoli: Οπως σας εχουμε πει ολες οι γνώμες σε αυτο το Blog  ειναι σεβαστες και γι αυτο δημοσιευονται. Ετσι δημοσιεύουμε και την αντίθετη αποψη απο αυτες που έχουμε δημοσιέυσει μεχρι τωρα !

Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , | 6 σχόλια »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΝΑΣΙΑΔΗ

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 03/03/2009

ad100ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΝΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ


Μάκη , κατ ΄αρχήν σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία να βγούνε κάποιοι – αλλά πάντα επώνυμα- και να καταθέσουν τις σκέψεις τους για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης των Γρεβενών.
Από την ομιλία του Νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη στην επίσημη έναρξη των Ανακατωσαριών κρατώ την υπόσχεση (ανάγκη) για δημιουργία ενός φορέα που θα δουλεύει την επομένη μέρα για τα ερχόμενα Ανακατωσάρια. Πιστεύω ακράδαντα πως με την λειτουργία του , σίγουρα θα πάμε ακόμη καλύτερα. Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι δεν θα γίνουν λάθη, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αυτά θα είναι λιγότερα , γιατί άλλο πράγμα είναι να διαχειρίζεται ένας μία εκδήλωση (καλλιτέχνες , παραγωγοί, τεχνικά ζητήματα, φιλοξενία, έντυπα, παρουσίαση κτλ) και άλλο πράγμα να έχουν συμμετοχή και άποψη πολλοί. Δεν θα μπω στο πειρασμό να αναλύσω γιατί δεν έγινε αυτό ή γιατί έγινε εκείνο. Αυτά τα καταγράφει η Ιστορία και δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι δεν θα γράψει και τα καλύτερα. Πάντως ως θεσμός τα Ανακατωσάρια έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν πολλά στην τοπική κοινωνία. Πότε άλλοτε άκουγες Αθηναίο να λέει πως θα πάμε στα Γρεβενά για τις Απόκριες; (Και δόξα το Θεό στον STARFM ακούσαμε πολλούς να το δηλώνουν) .
Επειδή καθημερινά γίνομαι και εγώ αποδέκτης πολλών -κυρίως - παραπόνων όπως για το τι σχέση είχαν τα χάλκινα με την ιστορία της Αποκριάς στα Γρεβενά , για το τι θέλουν και κάνουν εκδηλώσεις στις 5 τα χαράματα στα μανάβικα (αλήθεια για ποιούς γίνονται;) , τι σχέση μπορεί να έχει μία τεράστια εξέδρα με Ζογκλέρ και χορευτές άλλων ειδών μουσικής εκτός της παραδοσιακής , γιατί η Νομαρχιακή Ορχήστρα ενεφανίσθη την προηγούμενη εβδομάδα; γιατί το έθιμο του φανού περιορίστηκε; γιατί απέχουν οι Πολιτιστικοί σύλλογοι , γιατί ψάχνουν μέχρι την τελευταία μέρα να βρουν χρήματα, γιατί το TRM που και φέτος έκανε καταπληκτική δουλειά δεν μνημονεύεται πουθενά (ούτε και ο STARFM μνημονεύθηκε πουθενά) και άλλα πολλά. Καλά θα ήταν όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα να τα βάλουν κάποιοι κάτω και να δουν πως θα κάνουμε όλοι μαζί την επόμενη εκδήλωση ακόμη καλύτερη. Ας αρχίσουμε για τα Ανακατωσάρια 2010 σήμερα..
Χρήστος Μίμης
Stroumfopoli: Ο διάλογος πάντα φέρνει λύσεις θα πούμε εμείς και ένα μπράβο σε αυτούς που συμετέχουν ;)

Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , | 36 σχόλια »

Ανακατευτείτε γιατί χανόμαστε..

Δημοσιεύθηκε από Griniaris στο 03/03/2009
anakatosaria2Άλλη μια περίοδος ανακατέματος και κουλτοροδιασκεδασης πέρασε στο παρελθόν.
Τα Ανακατωσαρια για άλλη μια φορά πέτυχαν την δική τους αποτυχία . Το ‘ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ’ κόπηκε και τα χρήματα θα μοιραστούν στους κατάλληλους λογαριασμούς .
Να εξηγηθώ , μια χαρά ήταν όλα …τα ίδια με πέρυσι τα ίδια με πρόπερσι ..μόνο ο κόσμος δεν ήταν ο ίδιος . Και δεν εννοώ αριθμητικά έτσι , δεν κάθισα να μετράω κεφάλια . Θαρρώ ότι θα κυμάνθηκε στα ίδια μεγέθη όπως των άλλων χρόνων . Αυτό που λέω είναι στην διάθεση . Πώς να σου ανέβει η διάθεση όταν κάθε χρόνο βλέπεις τα ίδια και τα ίδια , με μικρές παραλλαγές και τα ίδια πρόσωπα στις κατά τα αλλά καλλιτεχνικές φωτογραφίες .Να μου ανέβει με τις εναέριες κώλο τούμπες των κατά τα αλλά συμπαθέστατων παιδιών τις Αργυρίου; Το Bollywood σε όλο του το μεγαλείο (με τους ήχους χάλκινων και πνευστών να μην ξεχνιόμαστε). Το μόνο νέο ήταν τα πολλά υπαίθρια σουβλατζίδικα που θύμισαν σε όσους θεωρούν τα ανακατωσαρια «θεσμό» ότι απλά πρόκειται για ένα πανυγιρακι με πολύ τσίκνα και αλκοόλ .
Διαβάζοντας το τιμολόγιο είδα ότι μας χρεώθηκαν υπηρεσίες πολύ πιο πάνω από αυτές που τελικά μας προσφέρθηκαν . Τιμολόγιο λέει εξαιρετικών αισθημάτων και συναισθημάτων . Ναι όντως η πλήξη ήταν ένα από τα πολλά συναισθήματα και η απογοήτευση εξαιρετικό αίσθημα , που είδα στα πρόσωπα των περισσοτέρων καπελοφορων! Ήταν άραγε παραπλανητική η διαφήμιση η το προϊόν τα έχει παίξει από την πολυκαιρία; Έχει γίνει μια από τα ίδια και ο κόσμος απλά αναλώνετε στο ποτό και στα σουβλάκια ; Τα ερωτήματα βέβαια δεν είναι για το μυαλό μας μια και αυτοί που αυτοπροβάλλονται σαν τους σωτήρες τις Γρεβενιωτικης κουλτούρας σίγουρα θα έχουν διαβάσει κάτι παραπάνω (Βάρναλη π.χ.) και θα έχουν δει την ποιότητα του προϊόντος που δεν βλέπω εγώ . Ακόμα και οι τωρινοί απόλυτοι ιδεοκρατορες των ανακατωσαριών θα είδαν την φετινή αποτυχία δεν μπορεί! Δεν μπορεί να μην την είδαν !!

Το προϊόν έχει προοπτικές , μπορεί να σταθεί , μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα αν και όποτε λέω αν μπουν νέα πρόσωπα και νέες ιδέες . Νέες ιδέες με μορφή δημόσιο υπαλληλική όμως δεν κολλάει αγαπητέ Νομάρχα μας ! Θέλει εθελοντισμό και αν ανοίξετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε τους πραγματικούς εθελοντές ! Δεν κινούνται όλα με το χρήμα !! (μην κοιτάτε εμένα εγώ γκρινιάζω μόνο ) :P

Επίσης μια που είπα χρήμα , καλό θα ήταν να ανακοινωθούν επιτέλους τα ποσά που ξοδεύονται και που(;) αφεντάδες! Έτσι για να μην λένε οι κακίες οι γλώσσες τα δικά τους !

ΟΧΙ ΑΛΛΟ παπαΓΑΛΑΚΙΑ έλεοςςςςςςςς

Αλήθεια το Avatar είναι Γαλλικό;;;;; (πέρα από την πλάκα εξαιρετική είναι η μικρούλα αλλά δεν κολλάει με τις αποκριές νομίζω!)
ααα και μια ερώτηση γιατί είμαι και λίγο χαζούλης! Τα χάλκινα πότε γίναν μέρος τις παραδοσής μας;

Αυτά..(αν και κομμένα από το αφεντικό)
άντε και του χρόνου καλύτερα !!

Γκρινιάρης
Δημοσιεύθηκε στο Ανακατωσάρια | Με ετικέτα: , | 20 σχόλια »

Ανοιχτή επιστολή για τα Ανακατωσάρια

Δημοσιεύθηκε από Mparmpa-Stroumf στο 03/03/2009

ad100Γράφει ο Μάκης Νασιάδης

Αγαπητέ Βαγγέλη. Θα στα πω σε πρώτο πρόσωπο, όσα η τοπική κοινωνία θέλει να πει, γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο πικρή και αν είναι. Πιστεύω να το κατάλαβες επιτέλους ότι αυτός ο τρόπος σχεδιασμού για τα Ανακατωσάρια δεν πάει άλλο, για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί κατόρθωσες και έβαλες όλη την κοινωνία του νομού απέναντί σου. Θέλεις να επιβάλλεις κάτι που η ίδια η κοινωνία το απέρριψε από την πρώτη στιγμή. Προς Θεού δεν κάνω λόγο για τα Ανακατωσάρια- όπως όμως αυτά ξεκίνησαν και έδειξαν το δρόμο τον οποίο όμως δυστυχώς δεν τον ακολούθησες. Μιλάω γι’ αυτή τη νέα κουλτούρα και τα ήθη που θέλεις να επιβάλλεις με έναν τρόπο που δεν αρμόζει. Το να καταφέρνεις να βρίσκεις χρήματα με διλήμματα, που δε θέλω να σχολιάσω αυτή τη στιγμή, από τους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες, υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες και δημάρχους και να τα σκορπάς εκεί που εσύ θεωρείς ότι είναι σωστό, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν, μάλλον δε σε τιμά, για τη μέχρι τώρα προσφορά σου. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα έλεγα ότι δεν ήσουν από τους πρωτεργάτες των Ανακατωσαριών. Μη ξεχνάς όμως ότι σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι που ξεκίνησε πριν εννέα χρόνια δεν ήσουν μόνος. Πρώτα απ΄ όλα είχες την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία. Δυστυχώς όμως στη πορεία των τελευταίων χρόνων, έμεινες μόνος. Τώρα όσοι… ξέμειναν γύρω σου, δε σημαίνει ότι στηρίζουν κάτι που απέρριψε η κοινωνία (σ.σ. επιμένω όχι τα Ανακατωσάρια όπως πρωτοξεκίνησαν), απλά το κάνουν γιατί θέλουν να περισώσουν τα προσχήματα ή κάποιοι άλλοι για.. ιδίων όφελος. Θα ήμουν επίσης από τους τελευταίους, που θα τολμούσα να πω ότι αυτός ο σχεδιασμός σου δεν έχει πολλά ποιοτικά στοιχεία, που πραγματικά μερικά απ’ αυτά όχι μόνο είναι αξιοζήλευτα, αλλά και πρωτοποριακά για τον τόπο. Όμως κατάλαβέ το ότι δεν είναι για τα Ανακατωσάρια. Ο ίδιος ο κόσμος, η ίδια η τοπική κοινωνία, που γυρνά την πλάτη σ’ αυτά, δεν το κάνει επειδή δεν αναγνωρίζει την επαγγελματική καταξίωση όσων κάθε χρόνο μετέχουν σε όλα τα δρώμενα. Το κάνει γιατί βλέπει ότι όλα αυτά δεν είναι για τις Αποκριές και τα Ανακατωσάρια και πιστεύω ότι πολλοί απ’ αυτούς που τα επικρίνουν λυπούνται γιατί πάνε χαμένα. Κάνω τη διάκριση για τις Αποκριές και τα Ανακατωσάρια για να μην ξεχνάμε και την παράδοσή μας, η οποία ευτυχώς σε πολλά χωριά δυναμώνει κάθε χρόνο. Ναι να δείξεις κάτι το διαφορετικό στα Ανακατωσάρια και να μην τις μπλέξεις με τις Αποκριές των Γρεβενών. Όχι όμως αυτά «χολιγουντιανά σόου», όπως τα αποκαλούν ορισμένοι και για εκφέρω και την ταπεινή προσωπική μου γνώμη, συμφωνώ στο χαρακτηρισμό. Δεν πήγα στη Μαντόνα στη συναυλία που έδωσε πέρυσι στην Αθήνα και δεν έχω γνώμη αν η περσινή εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία Αιμιλιανού ήταν μεγαλύτερη από τη δική της. Δεν ξέρω επίσης αν αυτές τις εξέδρες, που προκαλούν φόβο και όχι δέος, τις έχουν στη διάθεσή τους και τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα ή καλλιτέχνες. Όμως γιατί τόσο χρήμα και τόσα έξοδα για το αυτονόητο. Γι’ αυτό που θέλει ο κόσμος. Για το γλέντι. Που είναι οι σύλλογοι των χωριών, αλλά και της πόλης, που τα πρώτα χρόνια ομαδικά με μια ορχήστρα δίπλα τους έστηναν το γλέντι σε κάθε σημείο του πεζόδρομου και της πλατείας; Γιατί θα πρέπει ο κόσμος να παραμένει βουβός μέχρι τις 10:30 το βράδυ του Σαββάτου για την επίσημη έναρξη, την οποία σε τελική κατάληξη δεν μπορεί να την παρακολουθήσει; Οι γρεβενιώτες δε θέλουν πολλά για ν’ αρχίσουν να γλεντούν. Ένα κλαρίνο, ένα νταϊρέ και ένα λαούτο είναι αρκετά. Φυσικά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σ’ αυτά. Τα Ανακατωσάρια θέλουν οργάνωση και το δείξατε στα πρώτα του βήματα. Αυτό όμως που δε θέλουν είναι η απόρριψη, την οποία δυστυχώς το λέω την κάνατε κανόνα. Δεν μπορεί να είναι εχθρός όποιος λέει τη γνώμη του για το πώς θα πρέπει να συνεχίσουν το… ταξίδι τους τα Ανακατωσάρια. Ελπίζω να το κατάλαβες και εσύ, γιατί οι υπόλοιποι… συνοδοιπόροι σου πιστεύω ότι το έχουν κατανοήσει, ότι έφθασε η στιγμή -αν και έπρεπε να γίνει πιο νωρίς- κατά την οποία θα πρέπει να καθίσεις σ’ ένα ανοιχτό τραπέζι, όχι κεκλεισμένων των θυρών και να κουβεντιάσεις επιτέλους και με την τοπική κοινωνία για το πώς θα πρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους τα Ανακατωσάρια. Και να σε θυμίσω κάτι το οποίο μάλλον το έχεις ξεχάσει. Όταν πρωτοξεκίνησαν τα Ανακατωσάρια εσύ ήσουν ο πρώτος που είχες πει πολλές φορές ότι «αυτές τις εκδηλώσεις θα τις παραδώσουμε (σ.σ. εννοούσες ο ΜΟΓ) όταν θα έρθει η στιγμή στην τοπική κοινωνία για να τις συνεχίσει». Δεν ξέρω τι έγινε στη διαδρομή και δε θέλω να μείνω στο παρελθόν. Ότι έγινε-έγινε και καλά που ήρθε και έτσι για να μας διδάξει ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε και στο μέλλον, τα λάθη που έγιναν. Πιστεύω ότι αυτή η στιγμή έφθασε γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να βλέπει το διοργανωτή να του γυρνά την πλάτη. Η κοινωνία τα θέλει τα Ανακατωσάρια και τα στηρίζει έστω και έτσι, αλλά ως εδώ. Έμαθα από άλλους, εγώ δεν το άκουσα όπως πιστεύω και η πλειονότητα όσων ήταν στους δρόμους και τις πλατείες, ότι το βράδυ του Σαββάτου στην επίσημη έναρξη ο νομάρχης Γρεβενών έκανε λόγο για ίδρυση Φορέα. Αυτό με φοβίζει λίγο γιατί ότι είναι «κλισέ» δε θα έχει και τον αυθορμητισμό για μια εκδήλωση σαν τα Ανακατωσάρια. Αν όμως αυτός ο Φορέας οργανωθεί σωστά, χωρίς τη δημοσιο-υπαλληλίστικη νοοτροπία και είναι ανοιχτός σε όλη την κοινωνία, χωρίς αξιώματα, ιδιοτέλειες και αποκλεισμούς, τότε πιστεύω ότι με έναν γόνιμο διάλογο θα καταφέρει να επαναφέρει τα Ανακατωσάρια στις καρδιές όλων μας. Αυτά προς το παρόν και ελπίζω ότι αυτός ο διάλογος που ήδη έχει ανοίξει από το διαδίκτυο να αποδώσει τα μέγιστα.

Υ.Γ. Όλοι μας έχουμε προτάσεις, αλλά δε φτάνουν από μόνες τους για να πετύχουν το σκοπό. Αν αγαπητέ φίλε και συμμαθητή,  αφήσουμε για λίγο τον εγωισμό μας να αποφασίζει και βάλουμε τη λογική να βλέπει την πραγματικότητα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.





Stroumfopoli : Απλά και ευγενικά τα λες με το όνομά τους..απλά εύγε!! δυστυχώς ο Λιχούδης και ο Γκρίνιαρης έρχονται αγριεμένοι..μακάρι να τους κρατήσω σε λογικά επίπεδα αν και αμφιβάλω..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου