ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γρεβενών: Διαβούλευση για τον "Καλλικράτη"

http://berry82.files.wordpress.com/2010/03/pasok4324.jpg



Κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και θεμέλιο της λαϊκής ετυμηγορίας της 4ης Οκτωβρίου 2009 είναι η ανάληψη ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών για ένα κράτος που σέβεται, στηρίζει και προστατεύει τον πολίτη, για ένα κράτος που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Ένα κράτος που θεμελιώνεται στην αξιοκρατία, όπως κατοχυρώνει χωρίς καμιά εξαίρεση... ο νόμος των προσλήψεων, και την απόλυτη διαφάνεια, όπως υποχρεωτικά θεσπίζεται με τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ανάρτηση όλων των διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο. Ένα κράτος που ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών και πείθει ότι μπορεί να διαχειριστεί έντιμα και αποτελεσματικά τα χρήματα του ελληνικού λαού και να διευκολύνει την παραγωγή και τη δίκαιη διανομή του πλούτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, με το Πρόγραμμα Καλλικράτης , προχωράμε στον

συνολικό επανασχεδιασμό των επιπέδων διακυβέρνησης, σε μια Νέα

Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στα Γρεβενά το ΠΑΣΟΚ για το χωροταξικό του Καλλικράτη έκανε διαβούλευση και συγκεκριμένα ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση και προέβη στις προγραμματισμένες διαδικασίες από το κόμμα με την παρουσία της υπευθύνου Παυλίδου Μαρίας , μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου , Σωκράτη Ξυνίδη, και παρουσία του βουλευτή Γρεβενών , Θανάση Χαντάβα. Συγκεντρώθηκαν όλες οι απόψεις , κατατέθηκαν οι προτάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ,του Βουλευτή του Νομού , καθώς και πολλών στελεχών.

Οι προτάσεις όλων ήταν δημόσιες , καθαρές και αιτιολογημένες με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν διεκδικούμε την μοναδικότητα και την απολυτότητα της άποψης. Όλες οι απόψεις κατατίθενται για διαβούλευση . Η διαδικασία ωστόσο της διαβούλευσης πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει σ’όλη την κοινωνία , πέρα από τα κόμματα , με ανοιχτές διαδικασίες που διασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή όλων.

Τονίζουμε ότι βασική αρχή της διαβούλευσης είναι οι απόψεις όλων να είναι σεβαστές , να μην προσωποποιούνται αλλά να κρίνονται και να προκρίνονται , προτάσσοντας το καλό του τόπου. Εξάλλου είναι γνωστό ότι μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού θα δοθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση , τον οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά και εδώ έγκειται η ευθύνη όλων.

Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να απλώσει η συζήτηση σ’ ολόκληρη την γρεβενιώτικη κοινωνία , γιατί μόνο τότε η απόφαση θα είναι προς όφελος του τόπου και των πολιτών. Η εκτενής συζήτηση πριν από την ψήφιση του εκάστοτε νομοσχεδίου είναι κατάκτηση της κοινωνίας , που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ , θα την υπερασπιστούμε και θα την διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.Οι διαφορετικές βέβαια απόψεις είναι πλούτος της δημοκρατίας , αρκεί να έχουν ως αφετηρία τις βασικές αρχές του σχεδίου Καλλικράτης ,που δεν είναι άλλες από ένα επιτελικό κράτος με ισχυρά αποκεντρωμένα όργανα αυτοδιοίκησης .
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΥΓ ΑΕΤΟΣ:  Η ΝΔ Γρεβενών γιατί δεν τοποθετείται για τον "Καλλικράτη";  Δεν την ενδιαφέρει, ή μήπως περιμένει να "βγάλουν" άλλοι τα κάρβουνα από τη φωτιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου