ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κυριάκος Ταταρίδης: Έγκλημα κατά των Γρεβενών η δημιουργία και τρίτου Δήμου στον Νομό


http://portal.tee.gr/portal/pls/portal/docs/1/12695680.JPG
http://www.angre.gr/images/NEW1_1_2009/____________.jpgΠληροφορίες αναφέρουν, πως προωθείται η δημιουργία και τρίτου Δήμου των ορεινών κοινοτήτων κάτι που φαντάζει σαν μια τραγική εικόνα καταστροφής και απαξίωσης ολόκληρου του Νομου Γρεβενών.
Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι διαδικασίες συζητήσεων για τον «Καλλικράτη» και στη συνέχεια για την χωροταξιακή πρόταση είχα προτείνει με θέρμη την δημιουργία ...
δύο Δήμων των Γρεβενών και Δεσκάτης.
Τα ορεινά Γρεβενά είναι ο πλούτος και το μέλλον του τόπου μας, που μετά την κατασκευή των μεγάλων οδικών αρτηριών της Εγνατίας και της Ε65 προβάλλεται ως κεντρική αναπτυξιακή προοπτική. Η περιοχή της Βασιλίτσας και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε μια στάσιμη κατάσταση, εξαιτίας της αδυναμίας που προέκυψε από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής και την σκόπιμη αδιαφορία που επέβαλλαν κύκλοι μικροσυμφερόντων και άθλιας ιδιοτέλειας.

Η Βασιλίτσα έφθασε στην σημερινή της αίγλη από πρωτοβουλίες πρωτοποριακών ατόμων της πόλης των Γρεβενών που είδαν από πολύ νωρίς τις αναπτυξιακές δυνατότητες που είχε η περιοχή.Έτσι και αλλιώς σήμερα, η πλειοψηφία των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων ζει και εργάζεται στη πόλη των Γρεβενών.

Επί του θέματος όμως ο περιβόητος τρίτος Δήμος θα είναι ένας αδύναμος και ανήμπορος δήμος χωρίς την παραμικρή δυνατότητα να «παίξει» με επιτυχία στα μελλοντικά αναπτυξιακά μέτωπα.
Ένας Δήμος χωρίς ένα σχολείο!! Ένας Δήμος που το μόνο που μπορεί να υπηρετήσει είναι τα σχέδια τοπικών παραγόντων που προβάλλουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω από το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά, τα Γρεβενά χωρίς τον «πλούτο» του ορεινού όγκου θα είναι ένας «φτωχός» Δήμος με περιορισμένες αναπτυξιακές προοπτικές. Ο ενιαίος Δήμος Γρεβενών- Ορεινού όγκου θα έχει την οργάνωση, την στελέχωση, τον εξοπλισμό και τη δυναμική να επιτεθεί αναπτυξιακά στο μέλλον και τα Γρεβενά να γίνουν το κέντρο της Ελλάδας στην προσφορά υψηλών τουριστικών υπηρεσιών αλλά και επώνυμων ποιοτικών τοπικών προϊόντων. Τα Γρεβενά θα είναι το «στρατηγείο» για την ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού με μεγάλες προοπτικές για ένα λαμπρό μέλλον.

Το μέλλον του Νομού, το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζεται σε κανένα ύποπτο παιχνίδι και καλώ τους φορείς του Νομού και όλο τον Γρεβενιώτικο Λαό και περισσότερο τους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων, που θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του τραγικού γεγονότος, να αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να ματαιώσουμε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα που επιχειρείται εις βάρος μας.

Η συζήτηση και η ψήφιση στη Βουλή μπορεί να αποκαταστήσει αυτό το ανοσιούργημα.

Με τιμή
Ταταρίδης Κυριάκος
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Γρεβενών

2 σχόλια:

  1. κ.ΤΑΤΑΡΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΕΙΠΕ Ο Κ.ΞΕΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στρατηγείο τα Γρεβενά λέει ο κος Ταταρίδης.
    Και θα κάνουν σωστά έργα...
    Όπως π.χ. ο περιφερειακός δρόμος Γρεβενών.
    Παγκόσμιο προς αποφυγήν παράδειγμα...
    (μα τι πόνος τους έχει πιάσει όλους...ακόμα και τους πρώην που θα παραμείνουν ...τέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή