ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Δημήτρης Αγνάντος, Δήμαρχος Βεντζίου για "Καλλικράτη": Μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα αποτελεί ο Νομός Γρεβενών...


http://s2.postimage.org/Ts1YbKmi.jpg

Μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα αποτελεί ο Νομός Γρεβενών για την χωροθέτηση των Δήμων του Καλλικράτη. Όλοι οι νομοί διεκδικούν να έχουν περισσότερους Δήμους γιατί προφανώς η εξυπηρέτηση του πολίτη και η εγγύτητα είναι σαφώς καλύτερη και ο Νομός...
Γρεβενών δια των εκπροσώπων του τοπικού ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να είναι λιγότεροι, δηλαδή ένας ή το πολύ δύο. Βέβαια όλοι έχουμε το δικαίωμα να εκφράσουμε την γνώμη μας και να την στηρίξουμε με επιχειρήματα αλλά να υπερβάλλουμε με τόση ευκολία στο σημείο που να λέμε ότι θα είναι «Ταφόπλακα» για το νομό μας ή «ληξιαρχική πράξη θανάτου» ή θα επέλθει η καταστροφή και το τέλος της ανάπτυξης του Νομού αν γίνουν πάνω από δύο δήμοι στο νομό αποτελεί χείριστη συμβολή στο επιχειρούμενο Νομοσχέδιο αλλά και υποβάθμιση της νοημοσύνης του Γρεβενιώτικου Λαού.

Το παραμύθι ότι είμαστε χώρα με τους περισσότερους Δήμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ας τελειώσει. Έχουμε πάρει τα στατιστικά στοιχεία των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και ο μέσος όρος του πληθυσμού ανά δήμο κυμαίνεται από 4000 κατοίκους μέχρι 7000 ενώ στην Ελλάδα ο μέσος όρος βρίσκεται στις 10000 και με τον Καλλικράτη εκτοξεύεται στις 30000 κατοίκους.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η εκπόνηση του σχεδίου «Καλλικράτης» έγινε για ένα και μοναδικό σκοπό : Να αφαιρέσει χρήματα από την Τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος της Κεντρικής εξουσίας. Αντί να δώσει χρήματα για να κινηθεί η περιφέρεια και να εξισορροπήσει τις αδικίες σε σχέση με τους αστικούς δήμους σφαγιάζεται με τον Καλλικράτη προς όφελος των μεγάλων και υπερχρεωμένων Δήμων.

Εν κατακλείδι εκείνο που μπορώ να πω μετά λόγου γνώσεως είναι ότι η ανάπτυξη ενός τόπου γίνεται όταν σχεδιάζεται σωστά από τους ανθρώπους της ίδιας περιοχής με βάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και επιχορηγείται επαρκώς από τα προγράμματα και την Κεντρική εξουσία.

Φαίνεται ότι άλλαξε η πολιτική της ανάπτυξης της περιφέρειας. Το 4ο κοινοτικό πλαίσιο (ΕΣΠΑ) που το 80% πήγαινε στην περιφέρεια ως εξισορρόπηση των προηγούμενων πλαισίων θα αναδιανεμηθεί ως φαίνεται στους μεγάλους αστικούς Δήμους.

Υ.Γ. Στην Καστοριά ύστερα από πιέσεις της τελευταίας στιγμής οι Δήμοι από 3 έγιναν 4, στην Κοζάνη 5 και στην Φλώρινα 3. Φαίνεται πως τα στελέχη και οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ εκεί δεν επιθυμούν την ανάπτυξη του τόπου τους και βάζουν «ταφόπλακα» στους νομούς τους κάτι που….. ευτυχώς δεν κάνουν οι συνάδελφοι τους στο Ν. Γρεβενών και έτσι θα είναι ο μόνος Νομός της Περιφέρειας που θα …..αναπτυχθεί !!!!

ΑΓΝΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΝΤΖΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια κ. Αγνάντο, εσύ πόσους Δήμους θέλεις να γίνουν στο νομό Γρεβενών δεν μας το λες. Μας λες μόνο πόσους θέλουν οι άλλοι. Τι ζητάς; Να μείνει ο Δήμος Βεντζίων ως έχει; Να συνενωθεί στο Δήμο Γρεβενών; στους Ηρακλεώτες;
    Ας βγει επιτέλους κάποιος Δεξιός (Νούτσος, Κουπτσίδης, Αγνάντος κλπ) και να μας πει υπεύθυνα τι θέλει για το νομό Γρεβενών; Τι προτείνει η τοπική Νέα Δημοκρατία; Ας σταματήσουν επιτέλους να ψαρεύουν σε θολά νερά γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν μερικά ψηφαλάκια. Ο κόσμος είναι περίσσοτερο ψιλιασμένος απ' ότι ανοήτος φαντάζονται. Ωρα ν' αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους χωρίς μισόλογα και περικοκλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή