ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κυριάκος Ταταρίδης: Υπό κατάρρευση ο Νομός Γρεβενών ( με τρεις Δήμους) - Σχόλιο Αετού...



Με σατανικό χαμόγελο και αυτάρεσκο ύφος ο πιθανός μακελάρης του Νομού καυχάται πως «άστους, άστους να λένε θα τους κανονίσω εγώ».
Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
Ο Νομός Γρεβενών θα βρεθεί στο χείλος μιας οικονομικής και αναπτυξιακής κατάρρευσης αν υιοθετηθεί το σχέδιο των τριών Δήμων, το σχέδιο, δυστυχώς, μιας κομπανίας ολίγων πανούργων που θέλουν...
να στήσουν μια ιδιωτική επιχείρηση στον πανέμορφο ορεινό μας πλούτο.
Δεν είναι τυχαίο που σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος οικονομικής κατάρρευσης. Τέτοιοι άνθρωποι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας προτάσσοντας πάντοτε το προσωπικό τους πλουτισμό και την ικανοποίηση άνομων φιλοδοξιών. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι «που έστειλαν τον Ταταρίδη στα αζήτητα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει κάποιος συνεργός τους από κάποιο πολιτιστικό σύλλογο ενός ορεινού χωριού.
Δεν μπορούσα ποτέ να αποδεχθώ σχέσεις διανομής εξουσίας και εκεί που ως Αρχιτέκτων Βουλευτής του Νομού Γρεβενών έκτιζα αυτά τα εγκαταλελειμμένα ορεινά χωριά στο σύνολο τους και τα έδινα πάλι ζωή,  βρέθηκα εκτός Βουλής ασυμβίβαστος να υπηρετήσω σχέδια ολίγων πονηρών καιροσκόπων.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,(δις)
Αισθανόμενος πάλι την ανάγκη να αντιδράσω με κάθε τρόπο, όταν τα διεθνή γεγονότα που «πνίγουν» την πατρίδα μου με δικαιώνουν για αυτές τις σκληρές μου εκτιμήσεις, παίρνω την πρωτοβουλία να σαλπίσω με οξύτατη αγωνία σε κάθε Γρεβενιώτισα και Γρεβενιώτη που νιώθουν πως πρέπει να προλάβουμε το μεγάλο κακό.

Σε κρίση επιβίωσης η πατρίδα μας σε θανάσιμη πλεκτάνη οι τύχες του Νομού μας.

Για τρίτη φορά με αγωνία, θέλω να επισημάνω πως εξαπατούνται οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων, που τους «σερβίρουν» την ιδέα πως θα έχουν ένα ευέλικτο Δήμο σε σχέση με τον τεράστιο Δήμο των Γρεβενών. Θέλω να τους ενημερώσω πως με την κατάργηση των Νομαρχιών, στην ουσία, οι νέοι Δήμοι που θα δημιουργηθούν μετατρέπονται σε μικρές «Νομαρχίες». Αυτό σημαίνει πλήρης διοικητική, οικονομική και οργανωτική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία του νέου Δήμου για να υπηρετήσει τις ανάγκες των Δημοτών του. Σε αυτή τη βάση ο τρίτος Δήμος θα πρέπει να έχει την Πολεοδομία, την τεχνική υπηρεσία, την υγειονομική υπηρεσία, την κτηνιατρική υπηρεσία, την οικονομική υπηρεσία και προσθέστε ακόμη πόσες αναγκαίες υπηρεσίες που δεν πρόκειται να στηθούν ποτέ ή θα λειτουργούν υποτυπωδώς, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιοχής, όταν μάλιστα μιλάμε για τη δημιουργία ενός Δήμου με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους.

Όταν λοιπόν διακαώς επισημαίνω ότι μερικοί «βολεμένοι» των πόλεων που νοιάζονται δήθεν για τα χωριά τους δεν μπορούν να νιώσουν την αγωνία επιβίωσης του μόνιμου κατοίκου του ορεινού χωριού, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του υλοτόμου, του επαγγελματία που όταν θα λείψουν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας θα ζητά την υγειονομική υπηρεσία, την κτηνιατρική υπηρεσία, τα μηχανήματα να ανοίξουν οι δρόμοι από τα χιόνια, όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από την υπό κατάργηση Νομαρχία Γρεβενών και που δυστυχώς δεν θα υπάρχουν δίπλα του.

Από την άλλη πλευρά η «εταιρεία εκμετάλλευσης του ορεινού πλούτου» θα ανατρέψει το μοντέλο ανάπτυξης που σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε τα προηγούμενα χρόνια, όπου δώσαμε την ευκαιρία να επενδύσουν τουριστικά, στην περιοχή, επενδυτές από τον Νομό μας με επιχειρήσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας. Έτσι, πετύχαμε το οικονομικό όφελος να διανεμηθεί σε όλα τα ορεινά χωριά με αξιόλογες τουριστικές μονάδες που κατασκευάστηκαν εκεί, να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά ντόπιοι επιχειρηματίες με τοπικό προσωπικό. Ο στόχος μας πέτυχε απόλυτα διότι το τουριστικό οικονομικό αποτέλεσμα ωφέλησε τελικά ολόκληρη την ορεινή περιοχή και κατ’ επέκταση και ολόκληρο τον Νομό μας.

Η σημερινή σπείρα των επιτήδειων καιροσκόπων θα ελέγχει τις εκτάσεις της περιοχής, θα ξεπουλήσει πολλές από αυτές σε μεγάλες εταιρείες που θα στήσουν τουριστικά μεγαθήρια και φυσικά θα τσακίσουν τις εν’ λειτουργία υπάρχουσες ντόπιες τουριστικές μονάδες. Οι ίδιοι, μάλιστα, με το αζημίωτο θα προχωρήσουν στις ενέργειες αυτές και πιθανόν θα γίνουν και μέτοχοι των μεγάλων ανώνυμων εταιρειών που θα προκύψουν.

Τίποτε δεν θα θυμίζει τις προσεκτικές μας κινήσεις στο παρελθόν, όπου και το συμφέρον των ορεινών κοινοτήτων υπηρετήσαμε και τους ντόπιους επιχειρηματίες στηρίξαμε με τον πλέον άριστο τρόπο, αλλά και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του ορεινού μας συστήματος προστατεύσαμε καλά και ακόμη φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον σχεδιάσαμε.

Θέλω επίσης να αναφερθώ στον κ. Νομάρχη κ. Κουπτσίδη που επιτέλους μίλησε, πνιγμένος στις δεκάδες δεξιώσεις που στην θητεία του έστησε για την προσωπική του προβολή, αποφάσισε να μας πει πως θέλει τέσσερις Δήμους κάτι που το περίμενα από έναν ανύπαρκτο αναπτυξιακά Νομάρχη που σε κάθε του βήμα έχει μαζί του τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προσωπική του προβολή και φυσικά δεν θα έλεγε όχι και στο αίτημα του κάθε πικραμένου προκειμένου να τα έχει καλά με όλους.

Κ. Νομάρχα, τα παλληκάρια, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο, συγκρούονται και ματώνουν γιατί αν χαϊδεύουν τους πάντες και τα πάντα για να τα έχουν με όλους καλά, έρχεται κάποια στιγμή η εικόνα που, δυστυχώς, παρουσιάζει σήμερα η ίδια μας η πατρίδα.

Και τέλος, ένα μήνυμα προς τον κ. Βουλευτή του Νομού μας:

Κύριε Βουλευτά η ιστορία θα σε καταγράψει και φυσικά ως πολιτικός θα κριθείς για αυτό εάν δείξεις γενναιότητα στις κρίσιμες αυτές στιγμές ή θα φανεί πως υπακούς στις υποδείξεις ενός στενού σας συνεργάτη.

Με τιμή,
Ταταρίδης Κυριάκος
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γρεβενών

ΥΓ ΑΕΤΟΣ2: Φίλε μου Κυριάκο, αντιλαμβανόμαστε όλοι την αγανάκτησή σου για κάτι που πάει να γίνει... για μας χωρίς εμάς. Ο Μακελάρης ή αλλιώς χασάπης ή σφαγέας ανθρώπων που αναφέρεις στην αρχή, (χωρίς να τον κατονομάζεις), εκτιμώ είναι αυτός που λες και στο τέλος της επιστολής σου:   
"στενού σας συνεργάτη"που όλοι αντιλαμβανόμαστε...Τέτοια υποκείμενα όχι μόνο θα μας ξεπουλήσουν,(χωρίς διαζευκτικά), αλλά θα μας δώσουν και για τροφή σε άλλους. Διαφωνώ για τον χαρακτηρισμό σου στον Νομάρχη ("αδυναμίες" είναι αυτές),-ανύπαρκτο αναπτυξιακά-  γιατί ξέρω καλά πως μόνο αναπτυξιακά σκέφτεται. 
Σε ότι αφορά τον Βουλευτή μας, όλοι γνωρίζουμε πως σε αυτόν "έλαχε ο κλήρος", να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου μας. Είμαστε μονοεδρική, και καλώς ο κ. Ραγκούσης θα πρέπει να τον "υπακούσει". Η Ιστορία θα πρέπει να τον καταγράψει - και για δικό του συμφέρον- ως τον πολιτικό που έβαλε τη δική του σφραγίδα  στην ανάπτυξη των Γρεβενών. Το ίδιο συνέβη και στο παρελθόν με τον "Καποδίστρια", όπου ο απλός πολίτης, (όταν οι πολιτικοί δεν έπραξαν το σωστό), τους έστειλε στο... σπίτι. Δεν θα σταθώ στο γεγονός όπου ο ίδιος σε δηλώσεις του,  είπε πως πρότεινε στην Αθήνα, δύο Δήμους για τον  Νομό  και επίσης ο ίδιος ήταν αυτός, που με την επιστολή που έστειλε στον κ.Ραγκούση, τον "ανάγκασε" να προτείνει τελικά  και τρίτο Δήμο,(εδώ φάσκουμε και αντιφάσκουμε). Το αγαπητό σας (μας) ΠΑΣΟΚ , αποφάσισε σε 15 μέρες να κλείσει τον "Καλλικράτη". Πώς μπορεί να γίνει αυτό αφού οι ίδιοι οι "Αυτοδιοικητικοί" δεν πρόλαβαν (!) να τον μελετήσουν. Σκέψου, ο απλός ο πολίτης, πόσο απληροφόρητος είναι. 
Συμφωνώ κατ΄αρχήν μαζί σου για την δημιουργία λίγων και ισχυρών Δήμων, όπως συμφωνώ και με τις θέσεις που δημοσιεύσαμε: της κας Παπαγεωργίου, του κ Κωνσταντινίδη, του κ. Κοκκινάκη, του κ. Παπαιωάννου (την αρχική), και όλων όσων τοποθετήθηκαν και  που προέρχονται από το Κυβερνών χώρο, αφού η επίσημη ΝΔ "νίπτει τας χείρας της". Συμφωνώ όμως και με τη θέση του κ.Ψευτογκά (πρώτη φορά και ελπίζω τελευταία), αλλά και με την παρόμοια του κ. Κώττα για την δημιουργία ενός (1) Δήμου. Είναι όμως ποτέ δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Όχι. 
Ο "Καλλικράτης", έγινε "Ξεχειλωκράτης", βλέπε Καστοριά, Κοζάνη κτλ.  Άρα ας ικανοποιήσουμε περισσότερους... 
Πάμε λοιπόν για την δημιουργία 4 Δήμων:
1) Δεσκάτης - Χασίων, 
2) Βασιλίτσας (Δήμος Θ.Ζιάκα και Ορεινές κοινότητες), 
3) Ηρακλεωτών (Ηρακλεωτών - Αγίου Κοσμά) και 
4) Όλοι οι υπόλοιποι Δήμος Γρεβενών, ελπίζοντας πως ο Βουλευτής μας θα "αφουγκραστεί" πραγματικά την κοινωνία και να προσέξει πολύ "το φίδι που έχει στον κόρφο του"...
ΑΕΤΟΣ2

5 σχόλια:

  1. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το ξέρουμε, αλλά αυτοί που το λένε ίσως έχουν δίκιο γιατί είναι πολλοί. Εάν ξέρετε κάτι βέβαιο, αφήστε σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κατα την γνωμη μου , αν καταλαβα καλα ποιον εννοειτε ( καθως η περιγραφή σας αφορα πολλουσ και οχι εναν)κανετε τεραστιο λαθος. τρεφετε εμπάθεια και είστε μικροπρεπεις ολοι οσοι λετε τετοιου ειδους ασαφειες. και μερικοι να μην ξεχναν τι μπορουσαν να κανουν και δεν εκαναν για τον Νομό μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ; ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
    (Ε ! ΡΕ ! ΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...)ΑΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή